1. januar går anlægsarbejdet på Femern Bælt-tunnelen i gang!

Pressemeddelelse

På baggrund af at det brede politiske flertal bag Femern Bælt-forbindelsen har besluttet, at Femern A/S skal sætte anlægsarbejdet på selve Femern Bælt-tunnelen i gang 1. januar, sendes hermed udtalelse fra formanden for Femern Belt Development, borgmester Holger Schou Rasmussen, og fra direktør Stig Rømer Winther.


En ny dynamisk vækstregion
Formanden for Femern Belt Development, borgmester Holger Schou Rasmussen: ”Forligspartiernes aftale er en milepæl for Femern-projektet, der nu er i mål med en meget væsentlig del af beslutningsprocessen. Med EU-Kommissionens nylige blåstempling af finansieringen af byggeriet er der nu trykket på startknappen for dette store anlægsbyggeri.”

”Nu er det op til os i samarbejde med staten og regionen at få det optimale ud af projektet i anlægsfasen og at få skabt en ny dynamisk vækstregion med fokus på grøn omstilling.”

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Femern A/S for det positive samarbejde omkring projektet og ønske tillykke med, at der nu er sat startdato på selve byggeopgaven.”


Nye initiativer på vej
Direktør Stig Rømer Winther, Femern Belt Development: ”I den situation, vi står i, er forligspartiernes aftale et guldæg på et sølvfad. Femern Belt Development får nu mulighed for sammen med de øvrige erhvervsfremmeaktører at sikre, at så mange lokale og regionale virksomheder som muligt bliver involveret i Femern Bælt-projektet. Det vil betyde, at de kan øge beskæftigelsen og genansætte nogle af de medarbejdere, de måske har været nødt til at afskedige på grund af corona-krisen.”

”Femern Belt Development har en række initiativer i gang, der skal styrke virksomhedernes muligheder for at komme med i anlægsfasen, og vi er klar til at præsentere erhvervslivet for vores tiltag om kort tid.”

”Jeg glæder mig også over, at der fra politisk side i forbindelse med pressemødet om forligspartiernes aftale, var positiv opmærksomhed omkring det arbejde, Femern Belt Development udfører, bl.a. for at sikre lokale og regionale virksomheders position i forhold til Femern Bælt-projektet.”

Yderligere information:
Holger Schou Rasmussen, tlf. 2324 9180
Stig Rømer Winther, tlf. 2819 8228

Illustrations Foto fra Femern AS

Del denne historie: vælg platform

Go to Top