2 Lokale ryttere fra LFCK deltager i U23 Dm i cykling

Spørgsmålet er – Har de en chance for at vinde DM?

Artikel billedet er fra Køge Cykelring i maj 2019, hvor Ricky Martin Larsen lige er rykket op i B-rækken, hvor storebror Chris Norman Larsen også kører.

LFCK stiller med to lokale ryttere til samlet start på søndag 23. juni. Det er brødrene Chris Norman Larsen og Ricky Martin Larsen hhv. 21 og 19 år gamle. Begge ryttere kører til daglig med B-Licens, altså i rækken lige under de bedste ryttere fra A-klassen. Brødrene bruger al deres fritid på at cykle og træne, og de er 100 % dedikeret til deres sport. Begge har de en målsætning om at rykke op i A-klassen til næste år. Men de forventer ingen top placeringer ved dette års U23 DM.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Ricky Martin Larsen fra Nordic Sugar Løbet i enkeltstart afholdt af NCC Nakskov Cykle Club ved Birket på Nordlolland. 
”Vi er på hjemmebane og selvfølgelig stiller vi op og giver alt hvad vi har”, siger den yngste af brødrene Ricky Larsen: ”Men det er altså nogle af verdens bedste ryttere vi er oppe i mod, så jeg har ingen forventning om at kunne cykle mig til noget der ligner en podieplads. Men kan jeg gøre mig godt bemærket og samtidig få prøvet mig af sammen med nogle fra verdenseliten, så giver det noget god erfaring til de næste par år. Jeg har jo 3 år mere for at udvikle og forbedre mig til de kommende U23 DM”, siger Ricky med et stort smil på læben. Ricky er i øjeblikket ved at blive færdig som student på Teknisk gymnasium HTX på CELF i Nykøbing. Planen er, at tage et sabbat år, hvor han vil satse alt på sin cykel træning og samtidig bruge året til at tænke over hvilken uddannelsesvej han vil vælge. Ricky stiller op både til enkeltstart og samlet start. ”Enkelstart er ikke min favorit, men jeg vil gerne prøve at forbedre mig, og der er ikke så mange enkeltstartsløb”.


Chris Norman Larsen fra Nordic Sugar Løbet i enkeltstart afholdt af NCC Nakskov Cykle Club ved Birket på Nordlolland. 
Storebror Chris Larsen er uddannet cykelmekaniker på CELF i Nykøbing og arbejder hos Cykelexperten i Vanløse, så der ryger desværre nogle træningstimer fra på den konto. ”Jeg har stadig en ambition om at rykke op i A klassen til næste sæson. Jeg leder efter en lejlighed i København, så jeg kan få mere tid til træning, fordi det er alt afgørende for at kunne avancere. Så jeg er klar over, at jeg mangler et stykke endnu, i forhold til de andre, men det er da fedt at kunne stille op mod nogle af verdens bedste cykelryttere, det er da en kæmpe oplevelse som skal med i baggagen”, lyder det fra Chris Larsen som tilføjer, at han netop derfor vælger, kun at køre samlet start og ikke stiller op til enkeltstarten, som i forvejen ikke er hans yndlings disciplin.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Arkiv foto fra 2017 af Chris Norman Larsen som vinder feltets spurt.
Som cykelryttere er begge brødre sprintere og forklarer samstemmende, at ruten nok ikke er skræddersyet til dem, da de mest er til lidt mere flade ruter. Dels er der 4 steder hvor det går opad, bl.a. på opløbsstrækningen nede fra havnen og op til målet. Selve afslutningen er generelt meget tricky og teknisk med mange skarpe sving, faktisk lige fra at man kommer ind i Nysted by. Så der vil blive hård positionskamp de sidste par kilometer op til målstregen spår de.


Foto af Ricky Martin Larsen fra sidste års U19 DM afholdt af LFCK i Nysted. Billedet er taget af Jess B. Nielsen fra Fotoklub-Lolland.
På de ca. 169 km er der faktisk pænt med højdemeter, og det kan måske komme som en lille overraskelse for dem som tror, at det er helt fladt på Sydhavsøerne, hvor området nok mest er mest kendt for sidevinden i cykelkredse. Vejrudsigten lover dog ikke megen vind og det kan betyde, at feltet får en meget høj gennemsnitsfart. Hvilket kan gøre det rigtig svært at stikke af fra feltet og få lidt ”TV-tid i front”, som brødrene nævner som en lille mulighed for at vise de lokale LFCK trøjer frem.

Lørdag 22. juni køres der enkeltstart fra Sakskøbing og sydover, og søndag 23. juni køres der samlet start fra Nysted og omegn. Kom og bak op om arrangementerne og vær med til at sætte Sydhavsøerne på det positive landkort. Vejret ser igen ud til at være på arrangørernes side og der loves fint vejr både til ryttere og publikum, når U23 DM afvikles på Sydhavsøerne i denne weekend.

Se starttidspunkter mm. på dette link:
https://www.cyklingdanmark.dk/tilmelding/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top