Advokatupdate november 2017

Alle har fordel af at oprette et testamente

Uanset om du er gift, lever papirløst eller alene, og uanset om du har børn, særbørn eller ingen børn, kan du med fordel oprette et testamente. ”Generelt kan man sige, at hvis du gerne vil have indflydelse på, hvordan din arv skal fordeles, skal du oprette et testamente. Opretter du ikke et testamente, er det arveloven, som bestemmer, hvordan din arv bliver fordelt”. Det fortæller advokat Karen Gøtzsche fra ADVODAN Lolland-Falster. Hun giver her et overblik over fordele ved at oprette et testamente.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Fordele hvis du er gift
Mange ægtepar tror, at det ikke er nødvendigt at sikre hinanden med et testamente, når man er gift. Men det er risikabelt at tænke sådan – særligt hvis du og din ægtefælle har fælles børn. Uden et testamente kan du havne i økonomiske problemer, hvis din ægtefælle dør, og du senere ønsker at gifte dig igen.

Har I ikke lavet et testamente, skal du nemlig betale halvdelen af arven til børnene, når boet skiftes. Det kan betyde, at du ikke har råd til at blive boende i huset. Med et testamente kan I sikre, at den efterladte får mest muligt af den fælles formue, når boet skiftes.

Har I ingen børn, hverken sammen eller fra tidligere forhold, arver din ægtefælle din formue, når du går bort. Men hvis du og din ægtefælle ønsker indflydelse på, hvordan formuen skal fordeles, når I begge er borte, skal I oprette et testamente.

Fordele hvis du er samlevende
Det er også en udbredt misforståelse, at samlevende arver efter hinanden, hvis blot man har boet sammen i mindst to år. Men det er ikke tilfældet. Hvis I som samlevende ønsker, at I skal arve hinanden, kræver det, at I opretter et testamente.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Har I børn sammen, arver børnene automatisk alt efter den af jer, der går bort. Den af jer, der er tilbage, arver ikke noget og risikerer derfor at skulle sælge jeres fælles hjem for at realisere arven til jeres fælles børn. Den situation kan I undgå med et testamente.

Fordele hvis du er alene
Er du enlig, har du også fordel af et testamente. Har du fx ingen børn, har du heller ingen tvangsarvinger, og derfor vil arven efter dig gå til forældre, søskende eller søskendes børn. Hvis du i den situation har et ønske om, at arven skal tilfalde nogen andre, f.eks. doneres til en velgørende organisation, kan du bestemme det ved hjælp af et testamente.

Har du børn, vil de automatisk arve alt, når du går bort. Hvis du ønsker at fordele arven anderledes, kan du gøre det med et testamente. Du kan også gøre arven til dine børns særeje, så de ikke skal dele det med en ægtefælle i en eventuel skilsmisse.

Tag en arvetest og få rabat på testamentet
www.advodan.dk kan du tage en arvetest og finde ud af, om du har behov for et testamente. Lige nu og året ud får du 20 % i rabat på testamentet hos ADVODAN Lolland-Falster, når du har taget arvetesten. Print og medbring resultatet.

www.advodan.dk/arv

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte Karen Gøtzsche på mail: kagt@advodan.dk eller telefon 4614 5941.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top