”Allerede i 6.-7. klasse vidste jeg, at jeg skulle være musiker”

- lyder det fra kapelmester, pianist, komponist og nu revydirektør Mickey Pless

”En ny super direktør duo er netop blevet præsenteret i Nykøbing F. Revyen. I 28 år har Flemming Krøll stået i spidsen for revyen på Falster, og tiden er kommet til at give stafetten videre. Derfor overtager skuespilleren Pernille Schrøder & Kapelmester Mickey Pless roret og er udnævnt til de nye direktører for landets 2. største sommerrevy”.

Sådan lød det i en pressemeddelelse tilbage i juni 2018. Erhverv og Kultur er på besøg hos Mickey Pless i privaten i Nykøbing F., nærmere bestemt i Sundby på Østlolland og skal interviewe den ene part af de to nye revy direktører, nemlig Mickey Pless. Mickey er 42 år og har let til smil, han beskriver sig selv som en der altid er i godt humør og positiv som person. ”Jeg elsker humor, og tror på at med humor – så går alt lidt lettere. Der er ikke problemer som ikke kan løses, hvis man tænker lidt ud af boksen, og det er jeg god til”.  Han lægger meget vægt på at hans bagland har det godt, det er en naturlig nødvendighed for at han kan trives i det miljø han elsker. ”Jeg vil betegne mig som meget omsorgsfuld, og jeg elsker at folk omkring mig har det godt, fordi så stortrives jeg også”, forklarer Mickey Pless.


Vidste jeg skulle være noget inde for musikken

Mickey Pless er født op opvokset i Skovlunde i Ballerup Kommune, og havde en dejlig barndom. Han havde dog lidt svært ved at sidde stille og lytte i skolen. Han var kreativ og havde meget energi, dog var det ikke sporten som interesserede ham. Det var musikken. ”Allerede i 6.-7. klasse vidste jeg, at jeg skulle være musiker”, fortæller Mickey Pless. I hjemmet er han vokset op med gode gamle danske evergreens og faderen spillede lidt på et elorgel for hyggens skyld. Mickey kunne ikke læse noder, det ”boglige” var ikke lige ham, men han hørte jo tit faderen spille, og han havde en form for ”musik-øre”, så han kunne sætte sig ved orglet og på meget kort tid spille de samme melodier som faderen – på rent ”gehør”. ”Jeg ved ikke hvorfor eller hvordan, men det kom bare til mig når jeg hørte min far spille, så kunne jeg på en eller anden måde kopiere det jeg hørte og overføre det til orglet. Jeg spillede bl.a. White Christmas med 2 fingre”, fortæller Mickey.

”Mine kammerater synes jeg var en nørd. De havde kendte fodbold og sportsstjerner som idoler, jeg havde Henrik Krogsgaard! Jeg elskede cirkusrevyen og hele underholdningsbranchen generelt”, griner Mickey og tilføjer: ”Men jeg er aldrig blevet moppet selvom jeg skilte mig ud, det tror jeg er fordi, at jeg altid var positiv og havde let til grin, og det kunne mine venner godt lide, fordi det aldrig var kedeligt at være sammen med mig”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Havde sit første musiker job som 11 årig
”Mit allerførste job var at spille til et bryllup. Jeg var bare 11 år. Det var lidt specielt”, fortæller Mickey imens man kan se på ham, at han tænker tilbage til oplevelsen. ”Jeg havde min mikrofon og mit keyboard og kom rundt til mange forskellige arrangementer og fester, mine forældre kørte for mig, men jeg stod selv for opsætningen og aftalerne med kunderne, det styrede jeg selv”. Han fortæller at han aldrig har været direkte nervøs eller bange for at skulle spille for andre. ”Jeg spillede alt det jeg kunne herhjemme, så jeg følte mig sikker når jeg sad bag mit keyboard og jeg nød og nyder stadig hvert sekund”.

Mickey boede i Skovlunde og ikke langt derfra i samme by boede Hilda og Keld Heick, og som 11 årig cyklede Mickey over til dem og afleverede et demobånd han havde lavet. Han fik meget ros og de sagde rent ud: ”Du skal bare fortsætte med at spille musik – Det er skide godt det her”. Så Mickey fik endnu mere blod på tanden for at spille musik. Så han tog på Ballerup Musikskole og var der til han blev 14 år. Han spillede stadig på rent gehør, fordi det med noderne kunne han simpelt hen ikke finde ud af. Han vidste godt, at han blev nødt til at få styr på de noder, hvis han ville blive noget inden for musikken, så som 14 årig opsøgte han en privat pianist, og fik lært node-systemet helt fra bunden.

Mickey Pless startede på Handelsskolen efter 10. klasse, men blev skoletræt efter bare 2 dage. Han fik et midlertidigt job på TV1 Produktion, som producerede børne programmer. Det var Johnny Reimer der ejede firmaet. Mickey var ”Runner – en slags stik i rend dreng”, og det havde han det fint med, som ”Runner” skulle Mickey sørge for at gæsterne havde det godt når de var på produktionen, bl.a. at hente kaffe/te osv. En dag hvor der skulle være optagelser, var musikeren på settet blevet syg. Så gode råd var dyre, men Mickey tog fat i produceren og sagde, at han da godt kunne overtage musikerens plads. Produceren var frisk og sagde, at hvis Mickey mente han kunne, så måtte han gerne. Det var en chance Mickey ikke kunne lade smutte fra sig. ”Alt gik godt og alle var glade og jeg fik kæmpe ros og fik lov til at spille flere gange efterfølgende”, fortæller en stolt Mickey Pless og som han udtrykker det: ”Det var lidt af en ”one in a life time” chance jeg fik – og jeg greb den, det var skønt”!

Efter et par år gennemførte Mickey så handelsskolen, fordi forældrene mente stadig, at det med musikken var mere en hobby og ikke en levevej. Han blev ansat i et firma der bl.a. solgte mikrofoner og musikudstyr, som så også blev hans løn, fordi alle hans penge gik musikudstyr. Efter de 3 år var han uddannet kontorassistent, men han vidste, at han ville være musiker for det var det han brændte for.

Jeg udlever min drøm og nyder det hver eneste dag
”Jeg har været heldig, meget heldig, og jeg har også tit været på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt”, fortæller Mickey Pless og fortsætter: ”I Ballerup skulle der være et arrangement med en bakkesangerinde og hendes pianist blev syg, og her sprang jeg til med kort varsel, og det var samme dag som jeg blev far til Julie”, så det husker han tydeligt.

På denne måde kom han ind i musik branchen og blev kendt for at kunne sine ting, og her igennem har han også arbejdet sammen med forskellige kunstnere gennem tiden som Kirsten Siggaard og Birthe Kjær. Her i 2019 har Mickey 52 forestillinger på en landsdækkende turne sammen med Dario Campeotto, der turnerer med sit 60 års jubilæumsshow og Dario fejrer samtidig sin 80 års fødselsdag på touren. Og i foråret 2020 turnerer han rundt med Birthe Kjær på en senior turné.

Mickey Pless er perfektionist, til den grove side, som han selv beskriver det. Der skal være orden i tingene, både mht. musikken, men også privat, så trives han bedst. Mickey mener, at hans egne forcer er, at han er god til at tænke kreativt, han er ikke bange for at prøve noget nyt, og han har troen på – og viljen til, at få ting til at fungere. Han er dedikeret og engageret, og så kan man mærke at det er en person der har styr på sine ting med et stort overblik.

Har en meget bred musiksmag
Erhverv og Kultur spørger ind til Mickeys musiksmag i dag. Af udenlandske kunstnere elsker han at høre Frank Sinatra, Tony Bennet, Michael Bublé, ”De er dygtige, rigtig dygtige, og jeg elsker at se og høre folk der er dygtige til deres gebet. Det er det jeg selv stræber efter. Jeg sidder dog ikke og øver mig herhjemme generelt, det er der ikke tid til lige nu. Jeg øver selvfølgelig når jeg har en ny opgave, men når jeg har 200 jobs om året, så har jeg også brug for ro, når jeg er hjemme”.

Men det er selvfølgelig ikke kun nogle af verdens største stjerner han hører, Mickey har generelt en stor bred musiksmag og var for nylig til en lokal koncert på Nykøbing F. teater. Det var Lars Sørensens 25 års jubilæum, hvor der var inviteret andre lokale musikere, og her var blandt andet et lokalt band ”No Juice”, som han syntes gjorde det super godt. Og så banker hjertet selvfølgelig stadig for underholdningsmusikken generelt.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Nykøbing F. revyen skal have ny direktør

”Vi vidste alle at Flemming Krøll ønskede at stoppe efter sit 25 års jubilæum, så vi gik egentlig bare og ventede på at den nye direktør skulle præsenteres. Og i sommeren 2017 gik udmeldingen på, at det var Pernille Schrøder der skulle overtage Nykøbing F. Revyen. Så en aften lige før en forestilling blev jeg kaldt ind på Flemmings kontor”. Mickey tænker lidt og fortsætter så: Jeg husker det tydeligt, fordi jeg var faktisk 100 % sikker på at jeg skulle fyres”, fortæller Mickey Pless. Han forklarer at det var helt normal kutyme, at man under en sæson fik sat det nye hold til næste års revy, og da han jo havde været kapelmester i Nykøbing siden 2015 og der nu kom en ny direktør, så ønskede man måske et nyt setup?

Så Mickey var egentlig forberedt på at det var slut for denne gang. Men han blev ganske overvældet da han blev præsenteret for et helt nyt setup. ”Jeg havde i min vildeste fantasi ikke regnet med hvad der skete”, forklarer Mickey: ”Pernille Schrøder var selvfølgelig blevet tilbudt stillingen, men havde sagt, at hun ikke ville tage den alene, men at hun gerne ville have mig med i et team. Ja – jeg var nærmest lammet, og for en sjælden gang var jeg tavs, fuldstændig tavs”, griner Mickey, og man kan se på hans ansigtsudtryk, at han næsten genoplever situationen igen.

Mickey fortæller, at han skyndte sig at sende en sms til hans hustru Lone, hvor han skrev: ”Jeg er blevet tilbudt at overtage Nykøbing F. Revyen sammen med Pernille – vi kan snakke om det når jeg kommer hjem”. Herefter fløj han op på scenen i revyen og talte for til ouverturen til årets forestilling.

Lone er skolelærer og skolen hun arbejdede på skulle faktisk lukke. Så hun sagde ja og var klar til at flytte med til Sydhavsøerne. ”Det var ubeskriveligt for mig, og vi fik hurtigt lavet en aftale mellem Pernille og mig, om vores roller. Pernille er ansat som kunstnerisk leder i en periode og jeg er den egentlige kommende direktør på revyen og det er mig som har administrative ledelse. Så vi er et stærkt team med hver vores kompetencer og har en super god sparring med hinanden”, siger Mickey Pless, som nu er en af landets yngste revy direktører nogensinde. Aftalekontrakten blev underskrevet i januar 2018, hvor alle formaliteter var på plads.

Overtagelsen at taktstokken er sat i værk og et nyt kapitel starter
Mickey overtager Nykøbing F. Revyen 100 % pr. 1.november 2020. ”Flemming Krøll er med til og med sæsonen 2021 og det er en dejlig sikkerhed, så vi kan gøre brug Flemmings erfaring og store viden i overgangsfasen”, forklarer Mickey Pless. ”Der er jo også mange følelser involveret og det er som at give sit barn videre har Flemming tidligere beskrevet”.

Det er meget vigtigt for mig at være lokal
I december 2018 flyttede Mickey Pless og hustruen Lone så til Sydhavsøerne. Hvor de købte hus i Sundby på Øst Lolland. Erhverv og Kultur spørger om hvordan det er at være flyttet til provinsen og Mickey svarer: ”Her er højt til loftet, skøn natur og dejlige åbne mennesker. Man føler faktisk at der er lidt bedre tid til hinanden. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at hvis vi skal have succes med revyen, så skal man være lokal”.

Mickey forklarer også at kommunen har været meget behjælpelig i forhold til revyen og selve overtagelsen. Alt er kørt hurtigt og professionelt. Mickey ved det er en stor opgave at overtage efter Flemming Krøll, og han er i fuld gang med at komme rundt og holde foredrag og indlæg alle de steder han kan få lov. ”Jeg ved det er vigtigt at få vist mig frem og få forklaret hvor jeg gerne vil føre Nykøbing F. revyen hen. Det er trods alt Danmarks næst største revy, og den har i mange år været med til at sætte Sydhavsøerne positivt på Danmarkskortet. Så jeg har bl.a. været i Rotary og andre foreninger, og ved hvor vigtigt det er at ”bruge hinanden”. Jo mere vi kender hinanden, jo mere støtter vi hinanden og folk hernede virker meget loyale og vil gerne hinanden, og det er bare skønt at opleve”.

Hvad mener du vi kan gøre for at få flere til at flytte til Sydhavsøerne?
”I skal blive bedre til at brande jer på alle de gode ting som I har hernede, skøn natur, ren luft, lækre badestrande, det med at her er mørkt om natten samt stilheden. Det er helt klart nogle af de store emner, som faktisk betyder meget mere end I tror for folk i storbyen, der kommer fra stress, bilos og konstant larm”, siger Mickey. Han foreslår at man arrangerer en – eller to dages busture, hvor man kommer rundt og ”ser og oplever” disse ting, samt krydrer det med nogle kultur stop. Og han mener ikke kun det behøver at være Fuglsang Kunstmuseum, Knuthenborg Safaripark og Middelaldercentret, som han udtrykker det: ”I har så meget at byde på, så det er bare at liste det op, a la den bog der er her i Guldborgsund – ”Guldkanon”. (Redaktion: https://www.guldkanon.dk/ )


Kommer der til at ske ændringer i Nykøbing F. Revyen fremover?

”Det kan nok ikke undgås”, siger Mickey: ”Men bare rolig. Vi ændrer ikke hele setuppet, men vi skal selvfølgelig følge med udviklingen og sørge for at tilpasse os tidens trends, og hele tiden sørge for at lytte til hvad der rører sig”. Men både Pernille og jeg har været med i mange år og vi er klar til at arbejde 100 % for, at vi forbliver en af Danmarks mest sete revyer, og hvem ved, måske bliver vi den mest sete på et tidspunkt? Siger Mickey dejligt stort bredt smil på læben”.

Micky løfter sløret for nogle af sine egne ideer overfor Erhverv og Kultur, som han ikke ønsker at vi skriver om på nuværende tidspunkt her i artiklen, men han er nysgerrig på hvad Erhverv og Kultur tænker om hans ideer. Og hertil kan jeg svare at Mickey tænker kreativt, strategisk og lokalt! Med lokalt mener jeg Lolland-Falster – Sydhavsøerne. Som de fleste der kommer udefra ser Mickey også Lolland-Falster som éen enhed, og det mener han også at vi skal brande os på generelt.

Mickey Pless er set med Erhverv og Kulturs øjne en stor gevinst for Sydhavsøerne som tilflytter. Både som ”virksomhed, som Nykøbing F. Revyen jo er, men også som privat person. Man kan mærke på Mickey, at han ikke ”bare” vil bo her, han vil være en af de lokale, og med hans store smil, rummelighed, positive tilgang til tingene og en super skøn humor, så skal han nok falde godt til hernede på Sydhavsøerne.

Sydhavsøerne har ikke ”bare” fået en tilflytter – Vi har fået en ildsjæl!

HUSK at bestille biletter til Nykøbing F. Revyen 2019: https://www.nyk-revy.dk/

Fakta Boks om Mickey Pless:
Du kan læse hele hans CV på dette link: https://mickeypless.wixsite.com/minhjemmeside/cv

Han har modtaget følgende priser:
Kåret til Årets Revykomponist i Danmark i 2007, 2011 & 2018
DPA Påskønnelses legat, 2007 (for arbejdet indenfor den danske revy)
Årets Mentor-pris i Dansktop Prisen 2018 m. nummeret ” Slap af ”

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top