At se glæden i de unges øjne, er det hele værd

BROEN Guldborgsund er en frivillig forening, der hjælper socialt udsatte børn til et aktivt fritidsliv.

Formand Lau Jensen og en af de frivillige hjælpere Jan Sørensen mødes med Erhverv og Kultur på adressen Banegårdspladsen 1A i Nykøbing F., nærmere betegnet Guldborgsund Frivilligcenter der huser flere andre frivillige foreninger.


BROEN Guldborgsund blev oprettet i 2010 og er en lokalafdeling af BROEN Danmark, der har som formål at støtte socialt udsatte børn i alderen 6-17 år, så de på lige fod med alle andre børn får mulighed for at dyrke sport og fritidsinteresser i lokale foreninger. Midlerne bliver skaffet ved at søge fonde, puljer og private sponsorer, og man støtter børnene i nært samarbejde med sagsbehandlere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere, SSP og andre, der har daglig omgang med børn og unge.

Lau Jensen har været formand siden 2013. Han stoppede på arbejdsmarkedet i 2011, og kom i kontakt med BROEN Guldborgsund via frivilligt arbejde i RESTART Lindholm. Lau fortæller at BROEN Danmark startede i 2009 som landsdækkende forening. Og den sprang ud fra et privat initiativ af Hans Søgaard i 2002. BROEN Horsens hed det dengang og har dannet model for en række andre afdelinger af BROEN, der alle fungerer på frivillig basis. Der er i dag 26 afdelinger i Danmark ifølge foreningens hjemmeside.

I 2015 hjalp man ca. 60 børn i kommunen. I 2016 støttede man 146 børn til en aktiv fritidsinteresse og et godt fællesskab med andre børn og unge. Den store stigning skyldtes bl.a. at Martin Andersen fra PriceRunner gik ind med et sponsorat og støttede med kr. 50.000,- og på det tidspunkt fik Martin faktisk også Guldborgsund Kommune til også at give kr. 50.000,-
I 2017 nåede BROEN Guldborgsund at hjælpe 350 børn.


Hvor mange tror I egentlig der har et behov for at få støtte i Guldborgsund spørger Erhverv og Kultur? Lau Jensen forklarer at med kommunens størrelse vil tallet være ca. 500-600 børn. Det er beregnet ud fra landsgennemsnittet fra BROEN Danmark, som også har beregnet, at der i gennemsnit skal bruges ca. kr. 3.500,- pr. barn/ung, på kontingent og udstyr med mere det første år. Året efter har man typisk noget af udstyret som kan bruges igen. ”Så vi er rigtig godt på vej og vi glæder os over alle sponsorater. Om det er 500 kr. eller 50.000 kr. Det hjælper alt sammen og det er med til at gøre en kæmpe forskel for de børn der bliver hjulpet”, siger Lau Jensen.

Lau Jensen forklarer at man meget gerne vil ud og have fat i flere private virksomheder som sponsorer. ”Der ligger et stort potentiale hos virksomhederne, og nogle gange er det tilfældigheder der gør, at vi kommer til at tale med hinanden, som det skete med PriceRunner”.

Jan Sørensen blev frivillig i BROEN Guldborgsund i september 2017 og er derfor forholdsvis ny i foreningen. Jan kommer med en baggrund fra både erhvervs- og foreningslivet, og er stadig aktiv på forskellige fronter i NFC og NFH. ”Jeg ville bare gerne gøre en forskel og give noget tilbage”, svarer Jan på spørgsmålet om hvorfor han gik ind i dette frivillige arbejde. Jan uddyber: ”Jeg har haft et rigtig godt netværk med de lokale virksomheder på Lolland-Falster i mit arbejdsliv, og da jeg hørte at man ville prøve at have mere fokus på de private virksomheder. Så tænkte jeg, at her ville jeg gerne være med til at gøre en forskel. Jeg har jo selv i mine mange år i foreningslivet set, hvor stor en forskel en forening kan gøre for et barn”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvordan sikrer I jer at pengene går til det de er bestemt for? Formand Lau Jensen svarer: ”Vi er i tæt dialog med foreningerne og sikrer at kontingentet bliver betalt, eller pengene bliver indbetalt til den fællestur, som alle skal med på. Vi er også med ude i butikkerne når der skal handles udstyr. Om det er fodboldstøvler, svømmedragt eller andet. Og det at se glæden i de unges øjne, er jo det hele værd”.

Læs mere på foreningens hjemmeside https://broen-danmark.dk/guldborgsund/

PriceRunner
PriceRunner sikrer hjælp til socialt udsatte børn

Alle børn har ret til en aktiv fritid – uanset deres sociale baggrund

Sådan lød det i en pressemeddelelse fra 2016, da PriceRunner og BROEN Guldborgsund indgik et samarbejde der skulle sikre, at alle socialt udsatte børn i kommunen kunne komme til at dyrke idræt i en forening, samt få nødvendigt udstyr og tøj betalt.

I 2016 manglede der kr. 150.000 for at man kunne hjælpe alle børn og unge, der var berettiget til hjælp i kommunen. PriceRunner med Martin i spidsen støttede med et sponsorat på kr. 50.000 og satte sig for, at han ville være med til at skaffe resten af pengene, og han fik hurtigt overtalt borgmester John Brædder fra Guldborgsund kommune til også at give 50.000 kroner. Det lykkedes at få andre virksomheder til at støtte med de sidste kr. 50.000.


Dengang sagde direktør Martin Andersen: ”Vi er en virksomhed, der skal gøre en forskel i alt hvad vi gør. Derfor tager vi et socialt ansvar og går forrest for at sikre, at alle socialt udsatte børn i Guldborgsund kommune, der gerne vil dyrke idræt i en forening, kan komme i gang med det”. PriceRunner er Danmarks største prissammenlignings-

og forbrugertjeneste og har hovedkvarter i Nykøbing Falster.

”Det er et fantastisk projekt, og det er til at få gåsehud over, at en privat virksomhed som PriceRunner går aktivt ind og tager et socialt ansvar for at hjælpe socialt udsatte børn. Det er et godt signal om hvad det danske velfærdssamfund også kan. Det er en helt ny tanke og PriceRunner har vist vejen”, sagde Guldborgsunds borgmester John Brædder den gang.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Da Erhverv og Kultur besøgte PriceRunner 12. februar i år, var det kommunikationschef Søren Knudsen der tog imod. ”Vi støtter stadig BROEN Guldborgsund og det fortsætter vi med, og vi kan kun opfordre andre virksomheder til at bakke op hvis det er økonomisk muligt, alle beløb gør en kæmpe forskel. Vi har et motto i firmaet som vi har lånt fra Pippi Langstrømpe”: ”Den der er vældig stærk, skal også være vældig flink”. Søren Knudsen fortæller: ”Vi er glade og stolte, når vi er med til at gøre andre glade, og give nogen en mulighed for noget de ellers ikke ville kunne opnå. Det vi og samfundet får ud af disse mennesker på sigt, kan slet ikke gøres op i penge. Vi er med til at få dem ud i foreningslivet, som i forvejen er rigtig dygtige til at klæde børn og unge på, om hvordan man begår sig her i livet. Her får de nye venner og mod på andre ting. Det er virkelig en win win for alle”.

Ambassadør
Mark O. Madsen er ambassadør for BROEN Guldborgsund. Mark brænder for sin sport brydning og vil gerne bidrage til, at også børn fra udsatte familier bliver en del af et aktivt fritidsliv i gode fællesskaber med sport som omdrejningspunkt. Han er professionel bryder og har bl.a. vundet sølv ved OL i Rio og ved VM i Las Vegas.


Mark siger: “Jeg synes, det er et super godt og vigtigt projekt, som jeg gerne vil være med til at udbrede kendskabet til. Alle skal have mulighed for at være del af et fællesskab. Fra mig selv ved jeg, hvad livet i en sportsklub kan gøre for et barn. Fællesskabet i brydeklubben Thor gav mig muligheden for at blive den bedste version af mig selv. Alle skal have mulighed for at blive den bedste version af sig selv”.

”Det at en så kendt sportsstjerne vil være ambassadør for os er jo helt fantastisk,” siger formand Lau Jensen. ”Det alene gør, at vi får en kæmpe stor eksponering, og det er med til at åbne endnu flere døre, når vi er ude og tale med virksomheder, for at høre om de vil være med til at støtte. Det er vi evigt taknemmelige for!”

Guldborgsund Kommune
”BROEN Guldborgsund gør et kæmpe flot stykke arbejde, hvor frivillige hjælper børn, af mindre bemidlede familier, med sports udstyr til mange forskellige sportsgrene, samtidig giver de ofte børnene et støtte punkt med mentor hjælp. Det betyder at børnene får mulighed for at møde i ordentlig tøj og dermed føler sig som en del af fællesskabet både socialt og sportsligt. For nogle er dette en af mange muligheder for måske at kunne bryde en social arv, men også i langt højere grad at føle sig som en del af et større fællesskab, for derved at ende op med at tage en uddannelse, eller bestride et job når man går ind i voksen alderen. Da en del virksomheder også er med som sponsorer er dette et godt eksempel på at det private og offentlige trækker på samme hammel”, udtaler Borgmester John Brædder.


Der i øvrigt fortæller at man i 2016 støttede med kr. 50.000,- og i 2017 har støttet med kr. 200.000,-
Og det vil beløb vil man også give i 2018 forlyder det fra borgmesteren.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top