Bedst at stoppe mens legen er god

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Skuespilleren Flemming Krøll står til sommer på scenen for sidste gang i Nykøbing F Revyen.

Flemming Krøll er nået til den erkendelse, at det er bedre han selv siger stop, end andre beder ham om det. ”Ingen skal en dag komme og opfordrer mig til det – så hellere stoppe, mens legen er god”, siger han. Når Flemming Krøll til sommer går på scenen i Nykøbing F Revyen er det hans forestilling nummer 28 og dermed den sidste. Men ikke sidste sæson med revyen. ”Jeg er fortsat revydirektør. Jeg fortsætter med det administrative, samle trådene bag scenen og afgøre rækkefølgen i revyen – og al den slags”.

Mødet med Flemming Krøll finder sted i boligen i Idestrup, hvorfra der er 100 meter til Østersøen. Over en kop kaffe på en grå og kølig martsdag og med beslutning om at forlade revyscenen, er det meget naturligt, at betragtninger og refleksioner over revy- og kabaretbranchen trænger sig på hos Flemming Krøll, som har været i faget siden 1979 – hans debut var i Hanstholm Revyen.

”Hele underholdningsbilledet er ved at ændre sig. Der sker et generationsskifte i de her år. Hvor det tidligere var dansktoppen, der dominerede underholdningsbranchen, er det i dag komik og satire – stand up, og det er godt”, synes Flemming Krøll, der også glæder sig over de mange musicalopsætninger på landets teatre. ”Der har ikke tidligere været spillet så mange musicals som i dag. Det må gerne brede sig. Det får de unge mennesker i teatret”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Mad og musik
Flemming Krøll, 63, skuespiller, revydirektør, sanger, musiker og tekstforfatter. Han begyndte at spille guitar som dreng og var i gode hænder hos morens bror, onkel Kjeld – visesangeren Kjeld Ingrisch, der også var kok og brandmand, ofte omtalt som den syngende brandmand. ”Ham lærte jeg meget af”, siger Flemming Krøll, der ikke alene gik i onklens fodspor med sang og guitar – men også med uddannelse som kok, inden han kom i Livgardens Tamburkorps.

Og hvorfor ikke kombinere talenterne for mad og musik og lysten til at underholde. Mad, guitar og sang blev konceptet, og Flemming Krøll opdagede en ny side hos sig selv. ”Jeg opdagede, at jeg kunne få folk til at grine”. Evnen til at more et publikum og det musikalske talent har siden revyen i Hanstholm ført ham vidt omkring som skuespiller, sanger, revydirektør og entertainer.

Folketeatret, Amagerscenen, ABC-Teatret, Gentoftescenen, Rottefælden i Svendborg, Radio og TV, pladeindspilninger – og Nykøbing F Revyen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Krøllebassen
Når Flemming Krøll – der så længe han kan huske er blevet kaldt Krøllebassen – til sommer for sidste gang går ud af scenen på Nykøbing F Teatret, er det ikke for aldrig mere at stå på en scene. Han skal nu være foredragsholder, og første foredrag har titlen ”Fra kokkeelev til revydirektør”. Sammen med Flemming Jensen og Leif Maibom har han oprettet DK Turné Teater, hvor kommende forestilling er et stykke om John Mogensen, som Flemming Krøll har kendt personligt. Ingen kan her betvivle, at hvad angår højde, drøjde og ikke mindst stemme, er Flemming Krøll den rette skuespiller til netop den karakter.

Flemming Krøll ved med sig selv, at beslutningen om at træde ned fra scenen på Nykøbing Teater er det rigtige valg. ”Hvis man i dag spørger mig om hvad jeg hælder mest til, at stå på scenen eller være producer, er svaret helt klart det sidste. Jeg føler nu, at min rette plads er bag scenen. Men man kan jo aldrig være sikker på ikke at fortryde et valg. Når revyen 2019 ruller hen over scenen, kan jeg jo ikke vide, om jeg står ude i kulissen og tænker – bare jeg var med derinde”.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top