Billedkunstner Stig Weye modtager Guldborgsund Billedkunstråds hæderslegat

Pressemeddelelse

Den 7. november blev den professionelle billedkunstner Stig Weye hædret. Han modtog 20.000 kr. af Guldborgsund Billedkunstråd. Legatet blev uddelt som en særlig anerkendelse af mange års kunstnerisk virke samt en støtte til kunstnerens fremtidige arbejde. Legatuddelingen fandt sted på Fuglsang Kunstmuseum i forbindelse med Guldborgsund Billedkunstråds årlige netværkstræf for det professionelle kunstnermiljø.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hæderslegatet blev overrakt og motiveret med ord af Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg.

BILLEDKUNSTRÅDETS MOTIVATION FOR TILDELINGEN: ”Legatet ydes i særlig grad som en anerkendelse af mange års engageret og aktivt virke på vegne af maleriet og den professionelle billedkunst med Nysted som fast afsæt. En rød tråd i Stig Weyes værk er en interesse for det menneskelige. Denne interesse udfoldes med en både kærlig og bidende humor, når han på den ene side viser os menneskets ensomhed og samfundets magtstrukturer – og på den anden side fastholder, at vi kommer fra et fælles afsæt, og at der er et forandringens potentiale i alt.

Stig er historiefortæller, og han giver gavmildt historierne og billederne videre til beskueren, så vi bliver klogere på både os selv, hinanden og tilværelsen i almindelighed. Som Stig Weye selv siger: ”Jeg er altid i gang med at male. Selv, når jeg efter en hård nat har lagt penslen fra mig, fortsætter historien for mit indre øje.” Det samme sker for, når vi møder dine billeder – og tak for det, Stig Weye.”

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

FAKTA Guldborgsund Billedkunstråd består af Kristoffer Glyholt (formand), Allan Axelsen (næstformand), Claudio Bannwart, Anne Højer Petersen og Charlotte Bonde Wiberg. Rådet er nedsat af Guldborgsund Kommune og disponerer over egne midler. Mere info om rådet: www.guldborgsund-kunst.dk samt billedkunstrådets Facebookside.

KONTAKTINFO Kristoffer Glyholt, formand for Guldborgsund Billedkunstråd. Mobil 20299697, mail: kristofferglyholt@hotmail.com. Diana Gerlach, kulturkonsulent og sekretær for Guldborgsund Billedkunstråd. Mobil 25181896, mail dg@guldborgsund.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top