Bioøkonomi skal bane vejen for nye arbejdspladser – og være en gevinst for miljøet

De seneste år er der kommet et stigende fokus på foder og fødevarer, ingredienser og energi, der er produceret miljø- og klimavenligt. Efterspørgslen kalder på nye løsninger og nye måder at tænke på i forhold til produktion af fødevarer og i forhold til hvordan vi udnytter jordens ressourcer på en langt bedre måde end nu.

Derfor har Guldborgsund Kommune investeret i oprettelsen af Bioøkonomisk Vækstcenter, som netop skal være med til at skabe værdi og arbejdspladser med de ressourcer vores område er fyldt med og som vi måske ikke selv er opmærksomme på. For at komme i mål med ambitionerne er det vigtigt at få udbredt forskernes viden og virksomhedernes erfaringer. Det er netop formålet med Dansk Bioøkonomi Konference, som afholdes én gang årligt. Konferencen skal være en spirekasse for nye netværk og kontakter virksomheder og forskere imellem.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


”Vores indsats inden for bioøkonomi her i Guldborgsund er hel unik. Bioøkonomi kommer til at spille en større og større rolle i den måde vi udvikler vores fødevarer og foder. Eller eksempelvis ingredienser til personlig pleje og kosttilskud og den måde vi anvender det affald vi producerer. Der er så mange muligheder og jeg er stolt af, at vi er med helt i front og kan være med til at skubbe på udviklingen. Dels er det en gevinst for miljøet, men det vil også bringe nye arbejdspladser til området” siger borgmester John Brædder.

For tredje gang åbner Guldborgsund Kommune dørene for en stor konference om bioøkonomi, som samler virksomheder, landmænd, forskere og andre interesserede for at høre det sidste nye, dele erfaringer og skabe netværk, som måske kan blive til nye forretningsmuligheder.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


”Det er lykkes at få sammensat et supergodt program med meget dygtige og inspirerende oplægsholdere. Programmet byder på emner fra hele bioøkonomiens mangfoldige fagområder. Det betyder, at du i løbet af én dag kan blive opdateret på virksomheder som eksempelvis allerede er i gang med at producere protein fra havet, som leverer dansk protein til vegetarernes indkøbskurv eller som ved hvordan man sætter en insektproduktion i gang.  Sammen med CBIO/AU, INBIOM og BLF har vi gjort alt hvad vi kan for at deltagerne kan få en rigtig god og udbytterig dag” siger Mette Jørgensen, der er programkoordinator og ansvarlig for konferencen. ”Jeg glæder mig rigtig meget til at få fyldt disse rum op med en masse viden om bioøkonomi og smagsprøver – og til at vi kan byde en masse mennesker, der brænder for bioøkonomi velkommen.”

Se programmet for Bioøkonomi Konferencen den 27. september på side 26-27.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

HUSK: Kom til Dansk Bioøkonomisk Konference 2018 og bliv opdateret på den nyeste viden om bioøkonomi

 


Del denne historie: vælg platform

Go to Top