Bluesmusikkens historie fremføres af gamle mænd fra Guldborgsund

Pressemeddelelse

Foredragskoncerten: ME AND THE DEVIL, – The King of Deltablues, Robert Johnson

Bluesmusikkens historiske baggrund skal levendegøres I fortælling, billeder og musik. Lokale, ældre fritidsmusikere og kunstnere fra Guldborgsund Kommune er ved at være klar til at fremføre historien om den amerikanske bluesmusiker, Robert Johnsons liv og betydning for den rytmiske musiks historie. De sortes musik i 1930’erne I de amerikanske sydstater har haft stor indflydelse på nutidens musik og været banebrydende for musikkens formidling af kultur og modkultur. Den kendte, samtidige bluesmusikker, Willie Dixon, har bl.a. udtalt: “The blues are the roots and the other musics are the fruits. Without the roots, you have no fruits so it’s better keeping the roots alive, because it means better fruits from now on”.

Foredragskoncerten har været undervejs i 2 år. De fire engagerede medlemmer af B Blues Band fik idéen i efteråret 2016, og har herefter arbejdet med materialet lige siden. Historien om Robert Johnson er fyldt med drama og myter, der har givet genklang både i musikhistorien og i Vestens kulturhistorie. På billedkunstnernes Sommerudstilling Masnedø 2017, fremførte B Blues Band foredragskoncerten som et pilotprojekt. Det blev til to succesfulde forestillinger med fyldt sal.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Professionel hjælp til fortællingen
Erfaringerne fra Sommerudstillingen har været med til at justere konceptet. Musikken er på plads, men fortællingen om Robert Johnsons liv, trængte til at blive levendegjort. Derfor kontaktede bluesbandet den kendte skuespiller, forfatter og teaterdirektør Claus Flygare. Han er en travl mand, men han var straks med på idéen og har indgået et samarbejde med B Blues Band om at give inspiration og indspark til dramaturgi og storytelling. Der er allerede holdt et par møder, og der tegner sig nu et billede af en anderledes og spændende foredrags- og musikoplevelse, der kombinerer fortælling, kunst, foto og musik i farverige kulisser.


Me and the Devil
Foredragskoncerten “Me and the Devil” sætter fokus på bluesmusikkens opståen og indflydelse på musik- og samfundskulturens udvikling – med udgangspunkt i Robert Johnsons 29 musikværker.

Forestillingen kombinerer:

– Beretningen om Robert Johnsons (8. maj 1911 – 16. august 1938) liv og betydning for bluesmusikkens udvikling

– Billedkunstudstilling med motiver inspireret af bluesmusikkens tekster

– Blueskoncert med 11 af Johnsons legendariske værker som: Sweet home Chicago, Cross Road Blues, Love in Vain, Dust my Broom osv.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Foredragskoncerten har premiere i Aastrup Forsamlingshus på Østfalster den 16. august – hvilket er datoen for Robert Johnsons død for 80 år siden. B Blues Band håber, at kulturinstitutioner, skoler, biblioteker, foreninger, højskoler, forsamlingshuse, kirker og spillesteder vil have besøg at projektet. Projektet kan være et tilbud om en anderledes kulturoplevelse i alle kroge i regionen. Der er garanti for et nytænkende cross-over projekt med en tværkunstnerisk formidlingsform. Foreløbigt videreudvikles, øves og snakkes der videre om bluesmusikken og livet generelt i en garage på Østfalster.

Foredragskoncerten er støttet af: Guldborgsund Billedkunstråd, Guldborgsunds Udviklingspulje, Guldborgsunds Kulturturismepulje og Nordea-Fonden.

Premiere: Me and the Devil – en foredragskoncert i Aastrup Forsamlingshus, Åstrupvej 82, 4850 Stubbekøbing

Torsdag d. 16. august kl. 20:00 – 21:30

Billet/Kontakt/Booking: Find os på FaceBook – Billet

eller: dbo@sofierifbjerg.dk – tlf. 2046 5347

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top