Boblberg og Røde Kors indgår enestående digitalt samarbejde

Pressemeddelelse

Det gør de for at styrke fællesskaber og bekæmpe ensomhed. En ud af fem danskere føler sig udenfor fællesskabet. Det er en falliterklæring for et velfærdssamfund som Danmark. Boblberg (Danmarks største digitale borger-til-borger platform) og Røde Kors i Danmark indgår derfor et enestående strategisk samarbejde for at styrke fællesskabet og bekæmpe ensomheden i Danmark. Vi tror på, vi kan halvere antallet af ensomme og dem, som føler sig uden for fællesskabet. Målet er at bringe 500.000 danskere ind i fællesskabet. Samarbejdet er enestående, fordi Boblberg og Røde Kors i fællesskab vil bringe 135.000 digitalt engagerede danskere på Boblbergs platform sammen med Røde Kors 204 lokalafdelinger, 34.000 frivillige og potentielt set alle landets kommuner. Enestående, fordi samarbejdet vil omsætte et meget stort digitalt engagement til fysiske møder mellem mennesker.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Store ambitioner er nødvendige hvis det skal hjælpe
Ambitionen er at engagere 500.000 danskere i nye fællesskaber inden udgangen af 2022. Det svarer til, halvdelen af de danskere, der føler sig ensomme og udenfor fællesskabet. Platformen Boblberg har oplevet en eksplosiv vækst siden 2017. I dag søger, eller tilbyder, 135.000 danskere fællesskaber på platformen. Røde Kors har på samme vis oplevet stor vækst i både engagement og antallet af frivillige. Men Boblberg og Røde Kors har større ambitioner på egne og Danmarks vegne. Det digitale som døråbner Ingen skal føle sig udenfor et fællesskab. Skal det lykkes, må det digitale og fysiske mødes på en ny måde.

Boblberg og Røde Kors vil omsætte det forhold, at danskerne er et af verdens mest digitale folkefærd, 98% af danskerne er på internettet, til at danskerne bliver det folkefærd med flest fysiske fællesskaber: ”Vi vil gøre det meget lettere at engagere sig i fællesskaber. Vejen fra behov til handling skal være kortere. Og der skal være et uendeligt antal måder at engagere sig på. Også hvis man kun har 10 timer tilovers om året. Vi tror på det digitale som døråbner mellem mennesker. Vi tror, Boblbergs platform er præcis den nøgle, der kan åbne den dør,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors i Danmark.

Anders Stæhr, medstifter af Boblberg, fastslår: ”Vi er stolte over, at allerede 80% af de, der ønsker et fællesskab på Boblberg, får svar. Vi ønsker med Boblberg at hjælpe folk med at finde vej til hinanden og indgå i fællesskaber. Vi oplever også, at flere og flere opretter bobler med udfordringer, der kræver anderledes fællesskaber. Bevidst udviklende fællesskaber, som blandt andet Røde Kors kan tilbyde. I vores samarbejde kan vi tilbyde flere meningsfulde fællesskaber, og vi kan udrulle platformens potentiale. Når vi kan få 135.000 danskere til at engagere sig på tværs af hele landet i +25 kommuner, så tror vi på, at 500.000 danskere er et realiserbart mål med alle kommuner i Danmark ombord”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Vil gerne invitere andre med i samarbejdet

Samarbejdet mellem Boblberg og Røde Kors er også åbent for andre partnere. Mange fællesskabsønsker handler om sport, madlavning og natur. Andre drejer sig om hjælp til komplekse personlige problemer. Boblberg og Røde Kors vil gerne invitere hele det danske civilsamfund med ombord til at understøtte flere fysiske fællesskaber.

Fakta om Boblberg
Boblberg er stiftet af to tvillinger og deres fætter i 2013 med det formål at styrke fællesskaber og motivere inaktive borgere, forebygge ensomhed og sikre borgernes mentale og fysiske sundhed. Det er en digital opslagstavle, hvor man kan oprette såkaldte bobler, hvor man søger alt fra nogen at gå tur med, nye bekendtskaber til andre i samme livssituation som én selv.

Ved udgangen af 2017 var der 40.000 danskere på Boblberg, i dag er der 135.000. Boblberg samarbejder med +25 kommuner og en lang række samarbejdspartnere. Platformen er uden reklamer, har høj datasikkerhed og der sælges ingen data om brugerne.
Læs mere på: https://boblberg.dk/  

Fakta om Røde Kors

Røde Kors har 34.000 frivillige engageret i 204 lokalafdelinger over hele landet. Røde Kors i Danmark er stiftet i 1876 og arbejder med eksempelvis lektiecafeer og andre tilbud målrettet udsatte børn og voksne, integrationsaktiviteter, besøgsvenner, hjemløshed og genbrugsbutikker. Røde Kors arbejder for et samfund og en verden, hvor medmenneskelighed og fællesskaber bindes os sammen. Røde Kors vil gøre medmenneskelighed til en folkesag i Danmark.

Læs mere på: www.rodekors.dk/om-os


For yderligere info kontakt: Kommunikations konsulent i Røde Kors:
Mathilde Risvig på 2025 7444 eller maris@rodekors.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top