CoPrint – tryk her, der og alle vegne

Tekst & foto: Tim R. Larsen
Tekst & foto: Tim R. Larsen
Sådan lyder mottoet fra CoPrint direktør Flemming Olsen.

I september 2016 lejede Flemming Olsen sig ind i Folketidendes bygninger i Tværgade Nykøbing F, hvorfra han driver sit trykkeri CoPrint. Da Flemming slog dørene op første dag, havde han ca. 80 m2 til rådighed. Det var også helt fint, fordi der var ingen maskiner – endnu. Det er der så kommet siden.

I dag råder CoPrint over 380 m2 og de er godt pakket med maskiner i alle størrelser og til stort set alle funktioner. ”Det er ikke mange opgaver vi ikke kan klare i huset mere”, fortæller Flemming Olsen. ”Vi er stadig et lille trykkeri, men vi kan sagtens klare store opgaver også. Til det vi ikke kan klare i huset, har vi et super netværk vi samarbejder med”.

I starten brugte Flemming sit netværk til at få løst de opgaver han fik hjem, og allerede efter 3 måneder blev den første maskine sat op på adressen og siden er der kommet flere til. ”Vi havde jo en plan og en rækkefølge på de maskiner vi gerne ville have i huset, men valgte at få opgaverne i hus først, og så investere i de maskiner der var størst mulig efterspørgsel på til ordrene. På den måde kunne vi investere i takt med at ordrene kom hjem”, forklarer Flemming Olsen.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Opgaverne er forskellige
Flemming har over 30 års erfaring inden for print- og trykkeribranchen og har været partner i adskillige print- og trykkerier. I dag er CoPrint leveringsdygtige i digitalprint, brochure, folder, hæfter, brevpapir, visitkort, bøger, plakater, skilte, klistermærker, roll up, wire O, spiralbind, limbinding, laminering, kachering, falsning og buk af print.

Kunderne i butikken er Hr. og fru Jensen, der kommer ind fra gaden og bestiller brevpapir og tryksager. Der er den studerende, der ønsker en eksamensopgave scannet og måske samlet i en mappe – og så de mange erhvervsvirksomheder, små som mellemstore. ”Valgplakater er vi også stærke i”, siger Flemming med et stort smil på læben og fortsætter:” Vi producerede over 22.000 valgplakater til kommunalvalget og vi er klar til det kommende valg, så lad nu være med at vente til sidste øjeblik. Valget kan jo komme når som helst”. Og den opfordring er hermed givet videre.

Værdier
CoPrint har slået sit navn fast i landsdelen fordi Flemming er her, der og alle vegne. Flemming forklarer: ”Netværk er meget vigtigt for vores forretning og jeg nyder faktisk at deltage i alle de netværk jeg kan nå at dyrke. Det der er vigtigt er ikke at være med i netværket, men at bruge det og det virker! Folk vil gerne hinanden her lokalt. Selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt, yde en god service og rådgivning, samt levere til tiden, i god kvalitet og til den aftalte pris. Dette er værdier der er vigtige for os alle, og som vi i huset har som grundværdier”.

CoPrint er sponsor i de lokale klubber NFH og NFC samt i Team Fog (Basketballklub i Næstved) og det er de bl.a. fordi, det er indenfor det område CoPrint gerne vil have deres største kundekreds. ”Vi ønsker at støtte lokalt, være med i det lokale netværk og være synlig i lokalområdet”, fastslår Flemming Olsen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Nyt projekt og samarbejde
Her i december fik man en ny 12 farvet maskine, som hæver niveauet på selve print produktet. Flemming er i gang med at samle alle de lokale fotografer i et nyt projekt under navnet ”Postworld”. Så er du fotograf, så kontakt endelig Flemming og hør mere om dette spændende projekt.

Der er i dag ca. 6 grafiske virksomheder der producerer lokalt, og Flemming tror på, at der om 5 år højest er 2-3 tilbage: ”Udviklingen er gået den vej de sidste 5 år i hele landet og i Europa. Vi tror, at vi i fremtiden skal styrke os via samarbejde, fordi investeringerne i nye maskiner er rigtig dyrt, og vi får ikke alle råd til at have de samme maskiner stående. Så vi er klar til at indgå i samarbejde med kollegaer og de er meget velkomne til at kontakte os for en uforpligtende snak”.

Folk i huset

Mikala Balling er eneste fastansatte og hun tager sig af produktionen hos CoPrint og hun er rigtig glad for at være i firmaet. ”Vi er et lille firma, så vi er alle lidt med ind over det hele og det kan jeg godt lide. Mikala er født og opvokset i Kolding, men bor i dag i Nykøbing F. og kom til CoPrint i november 2017. Der er også ansat en flexjobber på 4 timer ugentligt, som tager sig af praktiske opgaver. En ansættelse via projektet med Business LF – Rekruttering fra udkanten.

Derudover starter Denis i erhvervspraktik i 3 måneder her fra den 14. januar. Han studerer til markedsøkonom på EASJ her i byen, og planen er at hans første projekt bliver at være tovholder på ”Posterworld”, samt udfærdige en markedsførings- og medieplan.

Mogens Olsen er selvstændig med sit firma Vektra Grafisk og har haft et kontor hos Flemming siden 1. juli 2018. Mogens er grafiker og kommer fra Faxe og bor i Stubbekøbing i dag. Han hjælper kunderne lige fra ideen til det færdige produkt. ”Kommer der en kunde ind som har brug for et logo eller en anden grafisk opgave, så kan jeg hjælpe med det samme. Jeg får opgaver fra Flemming og omvendt, og vigtigst af alt, kunden får løst en opgave her i huset med det samme. Det er en win-win situation for begge parter”, forklarer Mogens.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top