Cykelblomsten Guldborgsund udkommer nu i et nyt design

Pressemeddelelse

– hvor den springer ud med nye 3 blade (cykelture) til stilken i Rostock-Warnemünde området.

Et godt samarbejde har nu medført at Cykelblomsten Guldborgsund og Rostock er en realitet, som i denne sommer og fremover kan tilbydes de mange cyklende turister.

Alle ruter har kontakt til og er en del af den internationale cykelrute København-Berlin.


Den nye dansk-tyske Cykelblomst er nu tryk i et oplag på 10.000 stk., og den skal i den kommende tid fordeles mellem turiststederne i Warnemünde/Rostock og på Lolland-Falster. Sidst i juni vil de nye ændringer kunne ses på hjemmesiden :
www.cykelblomsten.dk

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Cykelblomsten Guldborgsund blev skabt for 4 år siden på initiativ af Birgitt Bjerre, formand for Sundgruppen. Den består af syv naturskønne dagture på cykel i Guldborgsund Kommune. Rundture mellem 28 og 49 kilometer, som alle tager udgangspunkt i Nykøbing Falster og fordeler sig til Nysted, Sakskøbing, Guldborg, Borremosen, Hesnæs, Marielyst og Gedser.

Ruterne har fået navnet Cykelblomsten, fordi turene hver især er formet som blade og tilsammen danner formen af en stor smuk blomst i det Lolland-Falsterske landskab.


Turene er skabt til glæde for det lokale cykelfolk og for turister, og de er på 4 år blevet udleveret til interesserede i 13.000 eksemplarer. Det er med baggrund i denne cykelbrochure, at der er skabt et nyt design, hvor der nu også er turforslag til Rostock og Warnemünde området. Udgivelsen er støttet økonomisk af EU projektet ”Interconnect”, hvor Guldborgsund Kommune er partner. Projekt Interconnect har fokus på bæredygtig transport og aktiviteter på tværs af grænser i det sydlige Østersøområde. I projektet har Guldborgsund Kommune tæt samarbejde med Rostock/Warnemünde området og arbejder herigennem på at udvikle de grænseoverskridende aktiviteter vores områder imellem.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

På turistmessen VivaTouristika i Rostock i januar i år deltog Marielyst Turist- og Erhvervsforening ved Majbritt Hammer – også støttet af EU projektet Interconnect. På messen fik STEF kontakt til det tyske cyklistforbund ADFC, som tilbød deres assistance med at designe cykelruter i det tyske område omkring Rostock, som kunne være med til fremme cykelturismen mellem Guldborgsund og Rostock kommuner. Kontakten til Sundgruppen blev etableret og i et givtigt samarbejde mellem ADFC, Rostock, Guldborgsund Kommune, Jane Errebo og Birgitt Bjerre, Sundgruppen blev den nye udgave af Cykelblomsten udviklet.


Et omfattende redigeringsarbejde har været nødvendigt, idet den tidligere Cykelblomst (3 sprog, 7 ruter, 80 sider), skulle slankes ned til 50 sider og give plads til 3 tyske ruter på 20 sider (3 ruter på 20, 40 og 50 km). Desuden har der været en del ændringer og tilføjelser på overnatningssteder, shopping, cykeludlejning og seværdigheder

Yderligere informationer: Birgitt Bjerre, tlf. 4046 3750

SENESTE NYT!!!

Cykelblomsten er nu også i Tyskland


Overborgmester Roland Methling Rostock modtog lørdag eftermiddag i Warnemünde Cykelblomsten ved Guldborgsunds Turistbil på standen i Warnemunder Woche af Birgitt Bjerre – “mor” (initiativtager) til udgivelsen af Cykelblomsten. (fra 2015)

Et samarbejde mellem venskabskommunerne Rostock og Guldborgsund og Interconnect Projektet har gjort det muligt at genoptrykke Cykelblomsten med syv cykelruter i Guldborgsund og 3 cykelruter i Rostock området.

Cykelblomsten uddeles desuden i denne uge fra Guldborgsund Kommunes Turistbil, som deltager i  Warnemünder Woche.

Det er Nykøbing Falster  Brandmuseum som  i et samarbejde med Nykøbing Falster Turistforening ved formand Birgitt Bjerre som bemander Turistbilen sammen med 16 tysktalende frivillige hjælpere på skift hele ugen.

Her uddeles foruden Cykelblomsten også Lolland-Falster kataloget og mange andre brochurer om aktuelle turistattraktioner og events på Lolland Falster.

Der har allerede de første dage været stor interesse for at modtage Cykelblomsten og for samarbejdet med at synliggørelse de naturskønne cykelruter i Guldborgsund og i Rostock, som alle har tilknytning til nationalruterne Berlin – København.

www.cykelblomsten.dk    

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top