Danmarks yngste styrkeløfter

Victoria er en snart 17-årig gymnasiepige, som har en noget usædvanlig hobby.

Af Victoria Katharina Nielsen, CELF

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Mit første stævne var i Aalborg. Jeg vandt en guldmedalje. Satte 10 danmarksrekorder, som den yngste styrkeløfter i hele Danmark.

Godt 1 år senere blev jeg spurgt om jeg ville deltage til EM, som skulle afholdes i Thisted. Det blev afholdt den 12. marts 2017, det gik fantastisk og jeg fornyede mine 10 danmarksrekorder, plus jeg blev nr. 4 i min klasse. Alt blev sendt live, så hele Europa kunne se med. Det er en af de bedste oplevelser, jeg har haft i mit liv. Noget af det jeg elsker mest ved at konkurrere er, at man altid får et adrenalinkick, som ikke kan måle sig med noget andet.

Men historien slutter slet ikke der. Ca. ½ år efter min debut til EM, fik jeg et brev fra den ansvarlige for DSF´s sub-junior og junior trup indenfor styrkeløft. I brevet stod der hovedsageligt, at jeg var inviteret til at blive en del af bruttolandsholdet 2018. Jeg blev vildt glad, og selvfølgelig takkede jeg ja til tilbuddet. Jeg var ret stolt over at blive inviteret med på holdet.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Foto: Her laver jeg disciplinen squat, som er en af de tre discipliner der er i styrkeløft. Det her billede er fra min debut til EM.

Situationen er dog en lidt anden nu, jeg fik desværre en skade i lysken/låret kort tid efter min deltagelse i EM. Dvs. at jeg kun var meget kort tid på bruttolandsholdet desværre, fordi mine smerter var for store og min krop ikke kunne klare at træne. Selv den dag i dag snart to år efter, har jeg stadig skaden. Jeg har ikke dyrket styrkeløft i snart 1 år, og jeg har haft det meget hårdt, ved ikke at kunne gøre noget af det jeg elsker allermest. Jeg er stadig ved at blive undersøgt, fordi ingen fysioterapeuter eller ortopædkirurger kan finde ud af, hvad der helt præcist er galt.

Styrkeløft er en fantastisk sport, det er rigtigt sjovt at dyrke dog også meget hårdt. Sporten giver masser af nye venner. Styrkeløft har også givet mig meget andet, bl.a. er humøret altid i top, når jeg træner. Det er også godt at dyrke for at fjerne fokus fra alt andet. Når jeg løfter, glemmer jeg alt andet, hvilket kan være virkelig befriende til tider. Der er også et rigtigt godt sammenhold mellem os styrkeløftere i klubberne.

Jeg savner sporten så meget, at det er helt ubeskriveligt. Men håber inderligt at det ikke er enden for mig, og at jeg kan dyrke det igen en dag. Desværre svinder håbet ind dag for dag, at der ikke sker resultater i forhold til min skade.


Min store passion. En stor del af mit liv. Jeg var 13 år, da jeg dyrkede styrkeløft for første gang, i Rødby motionscenter. Jeg er snart 17 år nu. Har været officiel styrkeløfter siden 15. januar år 2016.

Vi beklager billedkvaliteten!

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

 
Del denne historie: vælg platform

Go to Top