Danske kystlandskaber – set af fotograf Janne Klerk

Fuglsang Kunstmuseum 19. maj – 27. august 2017

Med en kystlinje på over 7.000 km er havet omtrent allestedsnærværende i Danmark, og netop kystlandskaberne er blevet en særlig motivgruppe for fotograf Janne Klerk, som har indfanget og beskrevet de evigt foranderlige kyster i en række meget store fotografier – så store, at man næsten kan fornemme sin egen tilstedeværelse i motiverne. På Fuglsang Kunstmuseum kan man sommeren over opleve et større udvalg af disse værker med motiver fra det meste af Danmark.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Stormfuldt og stille
I projektet udfolder Janne Klerk en overraskende rig mangfoldighed af landskabstyper langs kyststrækningen; fra det åbne, vilde hav hvor vi møder universets uendelighed til de mere skærmede kyster og fjorde. Værkerne viser dramatiske skildringer af stejle kystskrænter, og tunge vinterhimle over frostfyldte vande, men her er også milde fjordlandskaber med grønne græsser og stille vand, vidstrakte kystpartier med aftendis eller himmelpartier med drivende skyer, der spejler sig i vandet som et åndehul uden sidestykke.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Sansede mere end sete
Janne Klerk foretrækker at lave det fotografiske arbejde bag kameraet i naturen frem for bag computerskærmen. Denne tilstedeværelse i naturen mærkes i fotografierne, som måske netop derfor opleves som særligt nærværende – sansede mere end sete. Janne Klerk er en virtuos seer, der lader naturen tale igennem sig og giver den usentimentalt videre til os. At motiverne er fra et Danmark, som i dag er blevet en mindre del af de flestes hverdag, kan endvidere virke dragende – til tider meditativt.

Udstillingen er blevet til i nært samarbejde med Janne Klerk, og udstillingen vises efterfølgende på Ribe Kunstmuseum og Skovgaard Museet i Viborg. Bogen ’Danmarks Kyster – en fotografisk fortælling af Janne Klerk’ kan købes i tilknytning til udstillingen.

Fotos: Generalens lysthus + Korevle + Stevns Klint

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top