Den 6. oktober fejrer vi frivilligheden!

Pressemeddelelse

Lolland hviler på et fundament af frivillige ildsjæle, der gør os gladere, raskere, sundere, mindre ensomme og i det hele taget øger vores livskvalitet, og det fortjener en stor hånd og et klap på skulderen. Ved dette års Frivillig Fredag har Frivilligcenter Lolland og Kultur, Fritid og Borgservice valgt i fællesskab at fejre hele frivilligheden på tværs af foreningstyper, arbejdsområde og interesser.

Besøgsvenner, badmintontrænere og Lovestormere
42% af befolkningen i Danmark laver frivilligt arbejde, og på Lolland brænder de frivillige især for at gøre en forskel for lokalsamfundet viser en ny undersøgelse, noget der også ses i de mange nye lokale frivillige initiativer, der er skudt op på Lolland de senere år. Selvom langt de fleste frivillige på Lolland fortsat gør en forskel i foreninger og organisationer som trænere, formænd, besøgsvenner eller indsamlere, så har vi de senere år set, hvordan nye typer frivillige melder sig under fanerne. Blandt andet har initiativer som Lolland-Falster Lovestorm og Venligboerne mobiliseret hundredevis af såkaldte ”facebook-frivillige”, og derfor håber leder af Frivilligcenter Lolland Thomas Nielsen, da også på at se både besøgsvennen, badmintontræneren og Lovestormeren til Frivillig Fredag.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Uanset om du er frivillig i Kræftens Bekæmpelse, i den lokale badmintonklub eller du samler folk på facebook, så fortjener du at få at vide, at det er fedt du er frivillig og at du gør en forskel.” udtaler Thomas Nielsen.

Et frivilligt samarbejde
At de frivillige på Lolland gør en forskel, er der ingen tvivl om. Lollands frivillige rækker en hånd ud til dem der har det svært, de står klar med hjælp, når folk bliver syge og så giver de os sved på panden, et smil på læben, når vi har brug for en ”time-out”. Senest har en kortlægning af Lollands kultur- og fritidsliv slået fast at kultur og fritidslivet øger sammenhængskraften i Lolland kommune, og at de frivillige i foreninger er en vigtig ingrediens i den lim der holder sammen på samfundet.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Samtidig anbefaler rapporten, at der samarbejdes endnu mere på tværs af forskellige typer af foreninger og frivillige, og derfor er kultur og fritidskonsulent Johan Vest også rigtig glad for samarbejdet med Frivilligcenter Lolland, der primært repræsenterer det frivillige –sociale område og patientforeningerne.

”Udover at vi ønsker at anerkende den frivillige indsatsen på Frivillig Fredag, så håber vi også, at foreninger og frivillige vil gå hjem med et større kendskab til hinanden, et kendskab der måske kan munde ud i mere samarbejde på tværs.” Siger Johan Vest.

Join the Party!
Udover at de frivillige vil blive anerkendt og lærer hinanden at kende på Frivillig Fredag, så vil der være forskellige inspirerende oplæg. Blandt andet kommer medstifteren af de succesprojektet Cykling Uden Alder Dorthe Pedersen og fortæller om, hvordan man skaber en frivillig succes. Skuespiller og coach Brian Hansen kommer og fortæller om, hvordan man kan bruge humoren til at undgå at brænde ud som frivillig. Er du frivillig i Lolland kommune så ”join the party” og kig forbi Nakskov Bibliotek den 6. oktober fra kl. 15.30 til Frivillig Fredag.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top