Det går godt hos Tømrer og Snedkerfirmaet Pilemand

- og man er planmæssigt ved at gennemføre et generationsskifte i Rødby afdelingen

Foto: Martin Post og Lennarth Kobbernagel  i glarmester værkstedet.

Pilemand Aps er et alsidigt ”byggefirma”, der i dag har to afdelinger, med hovedkontor i Nykøbing F., samt en afdeling i Rødby. Firmaet klarer alt indenfor tømrer, snedker, glarmester, murer, tagdækning og isoleringsarbejder og kører overalt på Lolland-Falster og Sydsjælland. Derudover har de faktisk også lidt opgaver i Københavnsområdet, som de sender folk afsted for at løse.

Samtidig med at der generelt er godt gang i byggeriet overalt, er man hos Pilemand også i gang med et generationsskifte i Rødbyafdelingen, hvor alt kører helt efter planen. I januar 2014 overtog firmaet Pilemand Aps Lennarth Kobbernagels tømrer, snedker, murer og glarmester forretning i Rødby, i forbindelse med en konkurs.

”Det er vigtigt for os at være lokalt forankret, derfor er vi glade for også at have en afdeling i Rødby, så vi er tæt på vores kunder. Vi ønsker at levere et gedigent stykke arbejde til den aftalte tid og den aftalte pris. Der skal være orden i tingene og der skal være værdi omkring det arbejde der udføres overfor kunderne”, fortæller ejer Claudia Pilemand fra kontoret i Nykøbing F. i et interview over telefonen, inden Erhverv og Kultur lander på Rødby afdelingens adresse på Vestergade 97 B, for et interview med de to personer der er i gang med selve generationsskiftet.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Martin Post og Lennarth Kobbernagel 
Her møder Erhverv og Kultur Lennarth Kobbernagel og Martin Post, som er de daglige ledere af Rødby afdelingen. Martin er ham der skal overtage ledelsen i afdelingen, når Lennarth trækker sig tilbage. Lennarth Kobbernagel er netop fyldt 67 år og startede sin virksomhed i Rødby tilbage i 1985. I 1987 flyttede han til den nuværende adresse og byggede bl.a. snedkerværkstedet. Midt i 90`erne var man oppe på 25 mand og havde forrygende travlt.

Processen på at finde en afløser starter
Det var aftalt at Lennarth skulle fortsætte som daglig leder i Rødby efter overtagelsen, indtil der lige var kommet ro på, og så skulle man begynde at kigge efter en ny afløser, som så langsomt skulle tage over efter Lennarth, således at generationsskiftet ville blive en glidende årgang. Efter en del gode snakke blev de enige om afløseren, det skulle være Martin Post. Martin startede faktisk som lærling hos Lennart i 2002 og blev udlært som tømrer i 2005. Martin havde været ude og få lidt luft under vingerne nogle år, bl.a. på Sjælland, inden han kom tilbage til LF og startede hos Pilemand igen i sommeren 2012.

Martin Post siger: ”Det er en fin glidende proces, vi er i gang med. Det fungerer rigtig godt og det er dejligt at Lennarth stadig er her og læsser en masse god viden videre med oven i hatten, som kommer os alle til gode i firmaet”. Martin Post er 34 år og elsker sit job. I Rødby afdelingen er der 12 ansatte hvoraf 2 af dem er lærlinge. En del af dem som er blevet udlært gennem tiderne i firmaet er stadig ansat.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Martin Post og Lennarth Kobbernagel i et planmæssigt generationsskifeforløb, her ses de i snedkerværkstedet.
Gode folk er en afgørende faktor

Der er generelt mangel på dygtige fagfolk i byggebranchen, så det gælder om at holde fast i de gode folk man har. Lennarth forklarer: ”I dag er der mange af vores kunder der ringer og bestiller ”Peter”, og ikke en ”bare” en ”tømrer”. Kunderne havde ”Peter” ude sidst og de var glade for hans person og hans veludførte arbejde, så ham må vi gerne sende igen”. Det mener både Lennarth og Martin er et sundhedstegn, fordi som Martin siger: ”Lokale dygtige folk, der løser de opgaver der kommer, hurtigt og tilfredsstillende for vores kunder, er noget vi lægger stor vægt på”.

Lennarth supplerer: ”Kunderne vender tilbage igen og igen, og vi tror bl.a. det er fordi, at vi er rigtig gode til at prioritere og være fleksible. Så vi får løst de akutte ting først og hurtigt. Vores stabile og gode folk er med til at det går godt for os, via deres omstillingsparathed og fleksibilitet, så er de med til, at vi kan levere en hurtig service, og de er rigtig gode til lige at give lidt ekstra, der hvor det begynder at knibe. Det er guld værd at have sådanne folk, og det tror jeg på også har noget med at gøre, at vi har nogle gode forhold og en rigtig god kollegial omgangstone, og folkene kan lide at arbejde sammen”.

Nogle af de ansatte har faktisk været med hele vejen siden 1985, bl.a. deres mand på snedkerriet er her stadig. ”Vi har eget snedkeri og glarmester afdeling, hvor vi kan løse de fleste opgaver”, fortæller Lennarth Kobbernagel og fortsætter: ”Jeg har altid ment, at det kan betale sig at være selvforsynende på dette område, og vi har altid haft travlt på værkstederne”. Det nyder begge afdelingen i dag godt af, hvor alle bestillinger går gennem værkstedet.

Folk kan komme her og få sat et billede eller et maleri i glas og skræddersyet ramme. Specialproduktioner af alt i træ klares også her på værkstedet. Hos Pilemand servicerer man selvfølgelig både private, boligselskaber, det offentlige og erhvervskunder, og så er man naturligvis medlem af Byg Garanti. I firmaet sørger de hele tiden for, at tage nye lærlinge ind, så de er med til at uddanne nye dygtige håndværkere.

Se mere inspiration på https://pilemand.as/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

 Del denne historie: vælg platform

Go to Top