DET’ JUL, DET’ COOL – kig dig lidt omkring

Julen er over os, og det vrimler med guirlander, kravlenisser og julestjerner. Traditionerne holdes i hævd med hjemmebag, grandekorationer og glögg i rigelige mængder, og det kan hænde, at man har lyst til at stå af juleræset og finde nogle alternative sæsonaktiviteter at deltage i.


Den 15. december 10-10:45 kan man på Nørre Alslev Bibliotek møde Nissen, der ville være berømt. Han drømmer om, at folk vil råbe hurra og putte ham i fjernsynet, men der viser sig at være en bagside af berømmelsen. Arrangementet er for børn i alderen 4-9 år og deres voksne og er produceret frit efter Kim Fupz Aakesons bog af samme titel.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Museum Obscurum – på grænsen af virkeligheden på museet Falsters Minder i Nykøbing F. er et godt bud. Udstillingen præsenterer globetrotteren og samleren Cornelius S. C. Rödders lejlighed med alskens mærkværdige genstande indsamlet over hele verden. Op til jul bliver der pyntet op i hr. Rödders lejlighed – men ikke på den klassiske måde, vi normalt forbinder med den kristne højtid. Her dominerer i stedet hedenske nisser, som klabautermanden, og det kan ske, at de er i drillehumør.


Den 16. december garanterer Culthus julestressfri eftermiddag, når der holdes Jul på Fabrikken kl. 13-17. Det bliver ”hyggeligt, cool’et og julet” – men også sjovt og anderledes med julelækkerier fra Italien og Letland, julequiz med indbygget skattejagt, livemusik og en anderledes julefortælling om trolden Lena og kældernissen Ivan.


Er man ved at løbe sur i bjældeklang og julesalmer inviterer Musikskolen den 18. og 20. december til Cafékoncert i hhv. Kettinge Fritidscenter og på Ellekildeskolen i Sakskøbing. Mellem 18:30 og 20:00 spiller guitar-, bas- og trommeeleverne fra skolen et udvalg af danske numre samt pop/rock-numre.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Fredag den 29. december er der gallapremiere på PH-cabaret’en PH – provo og poet på Højskolen Marielyst. PH er som revyforfatter kendt for at have skrevet nogle af de mest slidstærke og satiriske tekster, og cabaret’en præsenterer en god håndfuld af hans drøjeste ’hug’ og mest solide mavepustere til dem, der kan klare det oven på julemaden.

 
Junglebogen-Fotograf-Ditte-Valente
Har Disney juleshow kørt på repeat i helligdagene, leverer Teatret MASKEN fra den 8. – 12. januar en anderledes opførelse af Junglebogen for alle kommunens 10-12-årige. Publikum møder her ’pigespejdernes dramapatrulje’, der skal præsentere fortællingen om Mowgli på den årlige jamboree. Vi følger gruppen op til premieren, hvor pigernes hakkeorden og interne junglelove truer med at ødelægge hele projektet. Det musikalske og ’crazy’ stykke lægger op til en seriøs debat om mobning, kønsroller, gruppedynamik og racisme.

Se mere om GU Event dec. 2017 side 8-9

GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL ALLE!

VI SES i 2018 TIL EN MASSE NYE FANTASTISKE KULTUREVENTS

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top