Dronningen savner sit maleri

Pressemeddelelse

H.M. Dronning Margrethe II besøgte Fuglsang Kunstmuseum i januar for at åbne den aktuelle Niels Skovgaard-udstilling. Udover dronningens generelle passion for kunst, havde majestæten en særlig interesse i netop denne særudstilling, da et af de prægtige udstillede Skovgaard malerier, tilhører dronningen personligt.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Dronning Margrethe fortalte fra talerstolen til åbningen, at det at udlåne et af sine egne yndlingsværker, næsten er som at låne sit barn ud. Det blev derfor aftalt med Kongehuset, at det store maleri skulle transporteres tilbage til majestætens arbejdsværelse på Marselisborg Slot inden påske, selv om Niels Skovgaard-udstillingen fortsat vises på museet.


Du kan nå det endnu
Vil du (gen)se det farverige kunstværk med kvinder i dansen ’Trata’ i byen Megara, Grækenland, er sidste chance søndag d. 7. april kl. 11 – 17. Klokken 13.00 inviterer kunsthistoriker Fleur Wetterholm på en guidet tur i særudstillingen inkl. dronningens maleri (plads til 30).

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Den store udstilling med knapt 160 genstande af maleren, keramikeren, illustratoren og billedhuggeren Niels Skovgaard kan opleves til og med d. 28. april. Fuglsang holder åbent hver dag i påskeugen (gratis entré under 26 år).

H.M. Dronning Margrethe II på Fuglsang Kunstmuseum

foran sit Niels Skovgaard maleri. Foto: Ingrid Riis

Se mere på www.fuglsangkunstmuseum.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top