ELEVER LAVER TANG-PESTO OG BODYLOTION AF ÆBLER

Pressemeddelelse

Med den fedeste jord og Danmarks næst-længste kyststrækning er der masser af råvarer på Lolland-Falster. Mange af dem bliver dog ikke udnyttet endnu og her ligger måske nye forretnings muligheder og dermed nye arbejdspladser.  Det er fokus for et internationalt partnerskab, der i disse dage er samlet i Guldborgsund.

      
Tangpesto lavet af CELF elever       Æblecreme lavet af elever fra CELF
Eksperter, investorer, forskere, politikere. Alle er enige om at bioøkonomi er, og i fremtiden i endnu højere grad vil være, et område i vækst. Den udvikling tager Guldborgsund Kommune aktiv del i og har derfor investeret i Bioøkonomisk Vækstcenter, der arbejder målrettet med at skabe arbejdspladser inden for bioøkonomi. En del af indsatsen er, at indgå i nye partnerskaber og ét af de partnerskaber er BIOCAS.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


2. viceborgmester Ole K. Larsen fra Guldborgsund Kommune hører elever fra CELF fortælle om processen omkring at lave en creme baseret på voks udvundet af æbler.
I et projekt i partnerskabet samarbejder unge studerende fra HTX-CELF i Nykøbing med Syddansk Universitet, hvor virksomheder og forskere inviteres til at samarbejde om at udvikle ideer og forretningsplaner. Elever fra CELF havde til dagens partnermøde lavet prøver på pesto lavet af tang og cremer med voks fra æbler, som har en antiage-effekt. Begge produkter udnytter lokale råvarer og med Lolland-Falsters lange kyststrækning er potentialet stort hvis den helt rigtige forretningsidé udvikles.

”I Guldborgsund har vi sat barren højt for, at være med i hele den nye udvikling inden for bioøkonomi, som skal være med til at skabe nye arbejdspladser. Derfor har vi investeret i Bioøkonomisk Vækstcenter, som er en del af Guldborgsund Kommune. Vækstcenteret har indgået et samarbejde med en række danske partnere og fra andre europæiske lande og det er spændende hvilke forretnings muligheder, det bringer med sig” siger 2. viceborgmester Ole K. Larsen fra Guldborgsund Kommune.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Fællesbillede med partnerne i BIOCAS
”Det har været et fantastisk samarbejde og givet vores elever en masse inspiration, som de kan bruge lige nu. Dee får indblik i hele forskningsverdenen, som jeg håber vil kunne inspirere nogle til at læse videre på universitetet og gerne arbejde videre med vores lokale biomasser og potentialer, så vi kan få styrket den kvalificerede arbejdskraft lokalt” siger direktør Kim Normand fra CELF.

Partnerskabsmødet varer to dage, hvor de første resultater af samarbejdet fremlægges og de næste indsatser skitseres.

For yderligere oplysninger kontakt

Programkoordinator, bioøkonomi, Guldborgsund Kommune Mette Jørgensen på tlf.: 2518 1833
Projektleder Jes Christiansen, CELF, Nykøbing Falster, på tlf.: 6122 1683

Dansk Bioøkonomi Konference 2018 27. september på Sukkerfabrikken i Sakskøbing: Sæt X 27. september 2018.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top