En lokal ildsjæl som brænder for at gøre en forskel

Tekst: Tim R. Larsen, foto: Diverse udlånt fra Thomas Henckel
Tekst: Tim R. Larsen, foto: Diverse udlånt fra Thomas Henckel
- både med sit firma, men også som privat person

Thomas Henckel 49 år, født og opvokset i Nykøbing F. Han bor med sine 3 drenge i Sundby, og da hans kæreste også har 3 børn, så er der liv i huset og masser af gøremål, både på arbejde og i fritiden.

I tidernes morgen har Thomas boet nogle år i Svendborg, men læste HA i Nykøbing. Fra 92-94 læste Thomas Cand. Merc. Aud. (revisor uddannelse) og fik siden job i et Københavnsk revisionsfirma. Han boede i en periode i Næstved og pendlede ind til København. Senere flyttede Thomas tilbage til København og i 2000 blev han statsautoriseret revisor. I det revisionsfirma som han var ansat i, havde de også kontorer i Vordingborg og i Nykøbing F. og han har altid haft et ønske om at komme tilbage til Lolland-Falster, og nu flaskede det sig fint, så han tog familien med ”hjem”.

Pr. 1. oktober 2003 startede Thomas Henckel så hos statsautoriseret revisionsaktieselskab aage maagensen i Maribo og i 2005 blev han medejer i firmaet. I tiden op til 2016 har aage maagensen faktisk købt 4 lokale revisionsfirmaer og har i dag kontorer i Nakskov, Maribo og Nykøbing F. med over 40 medarbejdere fordelt på de 3 kontorer. ”Vi vil gerne være lokale, og derfor har det strategisk passet os godt at købe de andre revisionskontorer undervejs, så vi netop var repræsenteret tæt på kunderne på hele Lolland-Falster,” siger Thomas Henckel.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

”Vi gik samtidig efter kontorer, som havde de samme høje kvalitetsnormer som vores, og da vi samtidig havde et behov for flere folk, så passede det godt sammen”, forklarer Thomas. I firmaet har man en meget åben kultur, og det er vigtigt for Thomas og de andre medejere, at medarbejderne har det godt, og tilpasser gerne den enkeltes behov, ud fra de muligheder der er. Der er ikke nogen håndbog med retningslinjer, der er skrevet med store 7 tommers søm, der er højt til loftet og en dejlig tone, så alle kan føle sig godt tilpas.

Jeg tror, at mange der møder Thomas Henckel for aller første gang, ikke på noget tidspunkt ville gætte på at hans profession er revisor. Thomas er ikke standardtypen i alle tilfælde. Overalt hvor man møder Thomas, er der altid et stort smil, en høj latter og en kvik bemærkning, alt sammen på den gode måde. Thomas spreder altid smil og godt humør, hvor han kommer rundt. Han virker på mig lidt som en, der ikke kan sidde stille hele tiden. Der må gerne ske noget.

Via sit arbejde er Thomas og aage maagensen med i mange ting lokalt. Her nævner vi lige lidt eksempler: Business Days, som er gratis rådgivning for iværksættere der har til huse hos Business Lolland-Falsters to iværksættermiljøer, på torvet i Nakskov og på Slotsbryggen i Nykøbing F. Her hjælper de med rådgivning til opstart af virksomhed og generel sparring. ”Vi vil gerne hjælpe nye iværksættere godt i gang, også selvom de ikke er eller bliver kunder hos os. Vi vil bare gerne gøre en forskel, hjælpe med at skabe arbejdspladser og udvikle vores skønne område”, forklarer Thomas.
aage maagensen er også med i Growth Train som sparringspartner samt støtter Lolland-Falster Lovestorm. Ud over det sidder Thomas også med i bestyrelsen i KRESTON, som er en forening af 35 revisionsfirmaer i Danmark.

aage maagensen er sponsorer i hhv. NFH og i Team Sydhavsøerne. ”Vi kan desværre ikke være med alle steder. Der er jo mange om buddet, men jeg synes de 2 klubber gør et stort og godt stykke arbejde, og de er begge med til at sætte vores skønne område på danmarkskortet for noget positiv opmærksomhed. Specielt må vi jo rose NFH pigerne for at yde rigtig godt på banen, men hele setuppet bag og omkring NFH knokler virkelig også for at få det hele til at køre, og danmarksmesterskabet sidste år er en af de største præstationer nogensinde fra vores landsdel i nyere tid, og det er bare dejligt at være en lille del af”, fortæller Thomas Henckel.

Når Thomas ikke er på farten med jobbet, så bliver tiden investeret i familien som han bruger megen tid sammen med. Om det er fodbold eller løbe på skateboard, så er interesserne hos hans drenge mange og der bakkes op med al den tid der er fysisk mulig. En af drengene er på idrætsefterskole på Kies i København, og den anden i praktik som elektriker i Tyskland. Thomas og hans kæreste deler begge passionen for at løbe en tur, når tiden er til det. ”Nogle gange tager vi en løbetur sammen, hvor jeg er hurtigst”, siger Thomas og smiler over hele ansigtet, imens han fortsætter: ”Andre gange er vi i fitness hos Latiff, når tiden tillader det. Jeg har et mål, om at jeg på ski skal kunne løbe fra min kæreste, samt at jeg igen skal gennemføre en ½ maraton til næste år”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Thomas Henckel og kammeraten Thomas Urfeldt fra Guldborgsundløberne fik en dag en ide om, at ville starte et lokalt stafetløb a la DHL stafetten, som man har i København. Begge syntes det var fjollet at tage til København for at løbe en tur, når man lige så godt kunne gøre det lokalt. Og i 2012 afvikles det første løb i Maribo under det vi i dag kender som Sydhavsstafetten. Thomas Urfeldt fra Guldborgsundløberne har gjort det til en fantastisk og stor årlig begivenhed, som samler rigtig mange deltagere, der har en forrygende oplevelse, med motion og masser af socialt samvær.


Som privat person elsker Thomas udfordringer og oplevelser. ”Det er ikke fordi jeg har brug for et adrenalinkick, men jeg kan godt lide oplevelser, hvor det kilder lidt i maven. Sidste år var jeg en tur sydpå, hvor jeg prøvede paragliding. Det var godt nok en fed oplevelse, at svæve rundt deroppe i luften og nyde udsigten. Vi svævede over fugle og en helikopter! Det var bare fantastisk”. Thomas fortæller også, at kitesurfing er noget han gerne ville have mere tid til i fremtiden. Han prøvede det første gang i København og tog senere til Egypten på en uges ferie for at prøve det, og der er flere muligheder her lokalt. Bl.a. ved Farø og hestehovedet i Nakskov er der en del der dyrker kitesurfing, men som han siger: ”Det er igen det med tiden”.

 
Thomas er også frivillig hjælper til det store Food Market, som er et marked for lokale fødevarer i Nakskov, som har været en stor succes. Arbejdet består i at hjælpe med at sætte alle telte op og gøre pladsen klar. ”Det er ikke det helt store, men det at være med og hygge sig sammen med de andre hjælpere. Det giver altså også meget tilbage til en selv, samtidig med, at man får skabt et netværk på et andet niveauer i forhold til ens arbejde”, forklarer Thomas.

Det nyeste projekt Thomas og aage maagensen er gået med i, er Iværksætterprisen. Den blev uddelt 31. oktober på samme aften som Lolland-Falsters Erhvervspris. ”Jeg glæder mig til at være en del af dette og igen få skabt endnu mere fokus på iværksættere, som er så vigtigt for os her på Lolland-Falster, og det er i samarbejde med Business LF og Gentlemen`s Club”, slutter Thomas Henckel, som også er i gang med at læse Diplom i ledelse, og hvis alt går vel, så bliver han færdig til sommer.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top