En tur til Falster er terapeutens egen terapi

Tekst & foto: Louise Lindhagen
Tekst & foto: Louise Lindhagen

Hvordan finder coachen selv balance i sin hverdag? Erhverv & Kultur har mødt coach og ansigtsrefleksterapeut, Anne-Dorte Wæver, til en snak om afhængighed af storbyen og behovet for detox på Falster.

Tidligt i livet gav Anne-Dorte Wæver sig selv lov til at drømme: Hun drømte om at flytte til København for at mærke byens høje puls. Og hun drømte om et sommerhus ved vandet for at lytte til bølgernes skvulp og bare være.

”Jeg kan stadig blive høj af den puls, der er i byen, men når jeg har været i byen i et stykke tid, får jeg for meget af mursten og den høje adrenalin. Det er som en overdosis. Jeg har brug for at få genopladt batterierne, og så tager jeg til Falster for at genfinde balancen,” fortæller Anne-Dorte.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Netop balance er et nøgleord i Anne-Dortes liv som selvstændig. Hun driver to virksomheder på Frederiksberg. Den ene er ​Skolen for ansigtsrefleksterapi,​ hvor hun underviser og koordinerer kurser i en behandlingsmetode med zoneterapi i ansigtet. Det er blandt andet velegnet til børn med særlige behov samt personer med stress eller hormonelle uregelmæssigheder. Den anden er en virksomhed inden for terapi og coaching, hvor Anne-Dorte kombinerer behandlingerne med coachende samtaler.

”Jeg har fundet balancen i mit liv. Jeg har brug for at gå langs stranden med de store vidder, hvor intet sætter en stopper for mig og mine tanker. Jeg får inspiration af at se stranden forandre sig fra dag til dag, og hvordan årstiderne skifter,” siger Anne-Dorte.

”Jeg kalder det ​at blive belivet ​gennem naturen​. ​Vi lever i en tid, hvor de fleste oplever en eller anden grad af stress. Alle mennesker har brug for at give slip og finde ny energi, og mit bedste råd er dét, jeg selv følger: Kom ud i naturen”, forklarer Anne-Dorte eftertænksomt.

Det er ikke kun Anne-Dorte, der har fundet balancen på Falster. Hendes mand og to voksne døtre, svigersønner og børnebørn bruger også huset, når de har brug for at komme væk fra storbyens stress og jag.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Leger med tanker
Anne-Dorte, der er opvokset i Nykøbing, leger nogle gange med tanken om at flytte permanent til Falster, men efter nogle uger i sommerhuset, kommer hun altid frem til, at hun hverken kan undvære storbyen eller turene langs vandet på Falster.

”Derfor er jeg begyndt at lege med nogle andre tanker. Det kunne være spændende på et tidspunkt at lave en workshop om stress eller parterapi med udgangspunkt i naturen. Deltagerne skulle lære at bruge naturen til at hente inspiration og til at give dem selv lov til bare at være. Det kunne være godt i mange parforhold eller for personer med stress,” vurderer Anne-Dorte.

Faktaboks
Ansigtsrefleksterapi er en form for zoneterapi i ansigtet, hvor punkter i ansigtet behandles for symptomer og ubalancer. Når en terapeut intensivt og vedvarende stimulerer reflekszoner, påvirkes eksempelvis centralnervesystemet og blodkredsløbet, så man kan behandle fysiske og psykiske problemer. Læs mere om ansigtsrefleksterapi på ​http://www.skolenforrefleksterapi.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top