Er du forsikret ved brand? Spørg de unge

Tekst & foto: CELF
Tekst & foto: CELF
Eleverne på HTX løser ofte opgaver for det private erhvervsliv

På Teknisk Gymnasium Lolland-Falster – HTX i daglig tale – er det naturligt, at eleverne på deres vej mod studentereksamen laver projekter fra det virkelige liv. Skolen arbejder sammen med lokalt erhvervsliv og offentlige myndigheder på at løse opgaver inden for en lang række områder, hvor eleverne kan få erfaring med virkelige opgaver – og virksomheder kan få gode indspark fra en ung målgruppe.

Et sådant projekt blev præsenteret i mandags i skolens lokaler på Merkurs Plads. Klassen 3d, der har faget Kommunikation/IT på linje, præsenterede deres oplæg til en reklamekampagne for det lokale forsikringsselskab NærBrand. I en lille måneds tid har klassen arbejdet med en strategi for forsikringsselskabet, der kunne gøre det mere kendt i lokalområdet, og på mødet præsenterede klassen en kampagne, der med udgangspunkt i radioreklamer (som klassen havde produceret eksempler på) skulle få unge – og deres forældre – til at tænke over, om de nu også var forsikret i tilfælde af brandskade.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Det er langtfra første gang, klassen i sin treårige gymnasieuddannelse har løst opgaver fra det virkelige liv. Klassen har bl.a. udarbejdet en kommunikationsstrategi for en online tøjbutik og lavede i efteråret en kommunikationsstrategi for Nykøbing F. Sygehus, der skulle forbedre sygehusets kommunikation til fødende. Tidligere klasser har bl.a. rådgivet Guldborgsund Kommune og NFC om deres brug af sociale medier.


Sofie

”På HTX kan vi godt lide, at eleverne får et indblik i, hvordan opgaver løses i den virkelige verden, og det højner elevernes motivation, når de kan se, at deres løsninger bliver brugt i virkeligheden. Inden for kommunikation kan vi tilbyde firmaerne et friskt syn på deres markedsføring, hvor eleverne har stor erfaring for, hvad der virker, især når det gælder brugen af sociale medier,” siger Hans Arne Niclasen, der underviser i KOM/IT på HTX i Nykøbing F. ”Vores ”kunder” har været meget tilfredse og det var f.eks. de unges analyse, der for et par år siden overbeviste Guldborgsund Kommune om, at de skulle oprette en side på Facebook. Vi er altid klar til et samarbejde med det virkelige liv. Projektet med NærBrand har været kort og intenst, men passede fint op til elevernes eksamen”, slutter han. Faktisk fremlagde eleverne den endelige løsning på sidste skoledag og er nu gået på læseferie, indtil eksamenerne begynder sidst i denne uge.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

NærBrands direktør Martin Damholdt bekræfter, at også ”kunden” NærBrand er tilfreds. Han udtaler: ”Eleverne var hurtige til at fange forsikringsbranchens generelle problem med at få sit budskab ud til unge mennesker, og vi synes at de leverede et absolut brugbart løsningsforslag”.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top