Face to Face eller Face to Facebook

”Store event skaber store drømme og trækker flotte overskrifter”, det er overskriften på en artikel i nærværende Erhverv og Kultur. Det handler om hårdt arbejde og turde drømme stort. Det handler om interesser. Det handler om at investere uden i første omgang at kunne beregne et eksakt udbytte. Det handler om mennesker og det handler om at kunne se hinanden i øjnene og tale ordentligt sammen uanset forskellige interesser.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Fordi neden under de store drømme lurer ytringsfriheden, specielt på de sociale medier, så som Facebook, hvor alle kan skrive lige hvad de vil, uden at skulle stå til ansvar for nogen eller noget. Der er rigtig mange eksempler på dumsmarte kommentarer om alle mulige emner, og oftest er der ikke nogen der kan tage affære hvis tonen bliver for grov. Så der er ingen grænser og det er der mange der benytter sig af. Der er mange eksempler på personlige svinere, ja nogle gange sågar dødstrusler. Og det værste af det hele er, at folk slipper godt fra det, fordi ingen kan gøre noget ved det.

Om det er opdragelsen der er glippet, eller den manglende sociale omgang i disse internet tider, hvor folk i dag har flere hundrede, ja nogle endda flere tusinde virtuelle venner, fremfor færre, men til gengæld rigtige fysiske venner, kan vi jo kun gisne om. Men fakta er, at flere og flere personer dagligt bliver haglet ned på det verbale plan, bare fordi man ”kan”. Vi skal jo hele tiden finde balancen med at vi selvfølgelig må ytre os om alt i Danmark. Men når nu man kan skrive til en ukendt person at ”han eller hun er en spasser og bare skulle dø”, uden at det får nogen konsekvenser for den der skriver det, er bare ikke i orden. Fordi det jo har en konsekvens for den der modtager beskeden.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Der har aldrig været så meget mobning før som der er nu, og det er især en del af den yngre generation der er lynhurtig til at dømme andre og til at føre et aggressivt sprog på et usmageligt niveau. Men den voksne del af befolkningen er desværre også godt med. Det er ikke alle der holder sig til den tommelfingerregel ”jeg” lærte da jeg var ung: ”Du skal kun sige/skrive det du mener om andre, hvis du også ville sige det ansigt til ansigt med personen”.

Burde man oprette et team der tog sig udelukkende af ”dårlig adfærd på nettet”? Det kunne være pensionerede politifolk eller andre myndigheder, der kunne sidde og følge med i offentlige ”tråde” på nettet og sikre en god og ordentlig tone. Skulle de have tilladelse til at udstede ”dummebøder”, hvis folk ikke overholder almindelig pli og ”Tal ordentligt til hinanden” stil? Kunne det være et team, som man kunne skrive til og anmelde ”personer” i tråde der er gået alt for langt?

Hvor er grænsen for, at vi har ytringsfriheden og hvad vi selv tror, vi kan tillade os at bruge den til, når det er på andres bekostning?

Redaktionen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top