Familien er det afgørende

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Den danske OL-medaljevinder i brydning Mark O. Madsen er en fighter, der lader op hjemme hos familien, inden han går i clinch med sine modstandere.   


Billedtekst: Mark O. Madsen interviewes af DR.
Magasinet Erhverv og Kultur møder Mark. O. Madsen i Brydeklubben Thor i Nykøbing F torsdag den 4. januar, hvor journalister og fotografer fra den lokale presse samt Danmarks Radio er mødt op for at interviewe den danske OL-sølvvinder i brydning, inden han den 13. januar skal møde den svenske fighter, Matthias Freyschuss, ved et stævne i Nykøning F i jagten på et MMA-comeback.

Resultatet af den fight kender vi i dag, det tog som bekendt ikke mange sekunder for Mark. O Madsen at besejre svenskeren – men det vidste vi intet om den dag, hvor vi sidder i brydeklubbens kantine og snakker sammen over en kop kaffe.

I dag undrer det på en måde ikke, at han fik sit comeback den 13. januar. Mark O. Madsen virker utrolig fattet, afslappet og udstråler stort overskud. Den dag er han kampklar – ingen tvivl om det.

Men hvem er han egentlig, Danmarks første professionelle bryder nogensinde, en bryder i 75 kg-vægtklassen med VM-sølv i 2015 og OL-sølv i 2016 – og mange andre sejre og et langt CV, som han kun kan være stolt af?

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvis man ikke vidste, at han er bryder og en god fighter, ville man næppe forbinde ham med kampsport. Han har en rolig og sympatisk udstråling – en fremtræden, som man ikke umiddelbart forbinder med en, der kan slå på tæven. Men han kan jo også andet end det. Han er netop blevet færdig som HA Sports- og eventmanagement på Syddansk Universitet. Sporten fylder meget i hans liv – men det er der også andet, der gør.

”Jeg er et familiemenneske. Jeg har min dejlige kone og er far til to børn på 6 og 2 år. Jeg har det godt hjemme hos familien. Familielivet giver tilværelsen mening”, siger han. Det var en tilfældighed, at det netop blev brydningen, der skulle blive hans sportsgren. ”Min morfar var assistent her i hallen. Han tog mig med herhen, da jeg var 6 år. Jeg syntes, det så sjovt ud. Jeg blev hurtigt grebet af brydning”.

På spørgsmålet om, hvad der karakteriserer en god bryder, svarer Mark O. Madsen: ”Disciplin. Grundig træning. Man skal være 100 procent målrettet. Stærk og udholdende. Taktisk og idérig. Lidt som en skakspiller. Overveje modstanderens næste træk. Presse ham og afvente en reaktion. Det gælder om at aflæse modstanderens næste udspil og være klar. Brydning og skak har en del til fælles”, fortæller Mark O. Madsen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

  
Billedtekst: DR’s rapporter i clinch med Mark O. Madsen

Brydning er en livsstil
Brydning er en ædel olympisk sport, mener Mark O. Madsen. Den kræver styrke og smidighed, den kalder på alle de gode ting i kroppen, og samtidig udfordrer den psyken.

”Brydning er en livsstil. Det er en måde at leve på. Det er en kombination af træning, sund kost og masser af søvn. Og et godt familieliv. Det er et holistisk menneskesyn. 110 procent træning og 110 procent familie”, forklarer Mark O. Maden, der flere gange under samtalen understreger, hvor afgørende familien er for, at det hele hænger sammen.

”Baglandet skal være i orden. Det er forudsætning for at holde fokus. Det er det helt afgørende. Hvornår bruger jeg energi, hvornår lader jeg op, hvornår slapper jeg af. Det har noget med at være på og det modsatte. Arbejde med fokus, nu i træning, nu i kamp”.

Mark O. Madsen har en drøm om at blive den bedste version af sig selv. Han indrømmer gerne, at han ønsker at blive verdensmester – møde op mod de bedste brydere. Han ser lyst på fremtiden. Han vil fortsætte så længe, han kan, og når den dag kommer, hvor han er blevet for gammel til kampsport, venter der ham nye og spændende udfordringer.

”Jeg har min uddannelse i sports- og eventmanagement. Jeg elsker miljøet, og hvem ved om jeg en dag bliver leder eller træner. Jeg har store forventninger til fremtiden”, siger Mark O. Madsen, der er 33 år gammel og født og opvokset i Nykøbing F.

”Jeg er vild med Nykøbing og vores landsdel. Her er en dejlig ro. Vi kommer hinanden ved, livet her er på en eller anden måde i balance”.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

 

 

Del denne historie: vælg platform

Go to Top