Fem års jubilæet med smukt program på Lyrik og Visefestivalen i Nysted

Pressemeddelelse

I år er det fem år siden, Nysted Lyrik- og Visefestival blev åbnet. Et dristigt forsøg på at bringe dansk lyrik og visetradition ud til et større publikum via lægen og lyrikeren, en af Danmarks største digtere, Emil Aarestrup og hans dejlige hus og gårdhave i Adelgade 80 i Nysted. Igen i år danner gårdhaven rammen om Lyrik og Visefestivalens jubilæumsprogram, der lægger ud fredag den 15. juni kl 14-1700 med Åben have og gratis adgang til en solidt kunstnerisk kickstart på de tre dage:

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Fredag den 15. juni, Aarestrups Gårdhave, Adelgade 80
Festlig åbning af Jubilæumsprogrammet

Kl.14.00
Velkomst ved Peter Abrahamsen og gæstetaler, kulturudvalgsformand Martin Lohse.
Herefter prisoverrækkelse af Lyrik og Viseprisen (modtageren offentliggøres først på selve dagen) Gratis adgang for alle i Gårdhaven. Kaffe mm sælges på stedet til rimelige priser.
Kl.15.00
 
Jazz og Poesi: 
Skuespiller Christian Steffensen læser digte af Emil Aarestrup akkompagneret af jazzpianisten Torben Kjær. Gratis adgang
Kl.16.00
Christian Søgaard Trio: For tredje gang i festivalens historie vil trioen sætte fart i os alle med deres charmerende optræden. Gratis adgang

Fredag aften 19.30, billetter 125 kroner, Aarestrups Hus, Adelgade 80

Marianne Larsen læser sine digte og fortæller

Digteren Marianne Larsen modtog i 1983 Aarestrup Medaljen som anerkendelse af sine digte og prosasamlinger. Hun har skrevet mere end 40 bøger og digtsamlinger og læser på denne aften op for et lille publikum i Aarestrups Stuer.

I sine knapt 40 digtsamlinger og prosabøger skriver hun ud fra den forestilling, at sproget er en del af verden. Det kan bruges af magthaverne til psykisk og politisk undertrykkelse, men Marianne Larsen peger samtidig på, at sproget slår sprækker, og at digteren i denne proces kan opsøge nye oplevelser og muligheder. Marianne Larsen læser blandt andet op af sin seneste digtsamling ”Og tiden i vild tilstand mod min hud”. Der er begrænset antal pladser i Aarestrups mindestuer, så det gælder om at reservere hurtigt.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Lørdag har ligeledes et stort og righoldigt program, både i den åbne have og i Nysted Bio om aftenen:

Lørdag den 16. Juni Åben Scene i den friske gårdhave, Gratis adgang hele eftermiddagen fra 14.00 -17.00

  
TINE REFSGAARD: Sangskriver og sanger Tine Refsgaard skriver på dansk af et åbent hjerte og med blik for både detaljen og de store linjer.
MASKINERI: Det er fandenivoldsk og dristigt med – ikke et glimt, men en stjernekaster i øjet, så polkaer, hopsaer, mazurkaer og valse springer til alle sider. Medvirkende: MAJA KJÆR JACOBSEN OG SØREN VINTHER RØGEN
TONER TIL HALFDAN: En kort koncert hvor Halfdan Rasmussens smukke, dybe, stærke, sjove og finurlige voksendigte er blevet til en række helt nye sange -levende præsenteret af de tre kunstnere på scenen. Medvirkende: TOMAS AMBT KOFOD, SISSE TOMCZYK og JEANETTE BALLAND

Lørdag den 16. juni i Nysted Bio kl 19.30 – 22.30: Helaftensarrangement inklusiv danske tapas, pris 295.-


Anna Kruse // Edith Södergran: 
Festaften i Nysted Bio, først med sangerinden Anna Kruse, der synger sine anmelderroste udgaver af svenske Edith Södergrans nære og sarte digte.

Evert Taube Koncert : 
Dernæst Evert Taube Koncert med Torben Kjær, Bo Liengaard, Janne Lærkedahl, Finn Otte og Peter Abrahamsen.  Du kommer givetvis til at synge med! Det anbefales at komme i god tid, hvis man vil sidde sammen med sine venner.

Søndag den 17. juni kl 15.00 i Sognehuset ved Nysted Kirke, pris 150 kr.


Eftermiddagskoncert med Pia Raug: 
Efter en del år med pause kommer den landskendte sanger og musiker, komponist, forfatter og maler Pia Raug til Nysted og vil synge sine dejlige sange igen, denne gang i Sognehuset ved Nysted Kirke ved søndagens afslutningskoncert. Der kan købes kaffe og de legendariske lagkager.

Alle billetter bestilles via www.lyrikogvisefestival.dk

Yderlige oplysninger: Peter Abrahamsen, 2143 0778 eller peter@peterabrahamsen.dk

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top