Flamez er mødested for alle

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
På restaurant Flamez på Torvet i Nykøbing F mødes man for at få en helhedsoplevelse. Frokostkortet byder på smørrebrød, der skiller sig ud fra mængden, aftenkortet og cocktailkortet er i særklasse – og løbende afholdes der spændende arrangementer. 

Kim B. Nielsen er en vaskeægte lollik. Han er født i Maribo, vokset op i Sundby, og selvfølgelig har han som så mange andre unge i landsdelen været omkring København for at få uddannelse og arbejde. Men i modsætning til de fleste, der har søgt mod hovedstaden, er han vendt tilbage til landsdelen.

”Jeg ville hjem. Jeg havde hjemlængsel. Jeg savnede ro. Her kender alle hinanden. Det er hyggeligt”, siger Kim B. Nielsen, der som den hjemvendte søn fik mulighed for at realisere sin drøm. Som uddannet tjener i København og med erfaring fra en række restauranter i storbyen blev Kim B. Nielsen i 2015 ansat på restaurant Flamez på Torvet i Nykøbing F – og i marts i år overtog han restauranten. ”Jeg har altid villet være selvstændig. Og jeg faldt straks for Flamez”, fortæller han.


Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Kim B. Nielsen ønsker at gæsterne får en helhedsoplevelse. I cocktailbaren nyder de en velkomstdrink inden maden, hvor menukortet byder på moderne italienske og danske retter – og herefter er baren åben. Hvad menu angår, kan der vælges mellem frokostkort, aftenkort og cocktailkort.  Og så er der De Flyvende Kokke fra Flamez, der afvikler fester på slotte og herregårde, i skoven og vandkanten, hjemme i privaten – eller, hvor nu kunderne ønsker det.

Smørebrødkortet hos Flamez er noget helt særligt, understreger Kim, B. Nielsen. ”Vores smørrebrød er meget moderne og skiller sig ud fra mængden. Vores smørrebrødsjomfru, som vi desværre ikke har længere, fik sat et helt formidabelt smørebrødskort op. Hun er i dag smørebrødsjomfru på Hotel Frederiksminde. Det er slet ikke så tosset at sende gode folk videre i deres karriere. Så ved man, at man har gjort noget godt”, siger Kim B. Nielsen, der tilføjer, at smørrebrødsjomfruen har lovet ham at give en hånd med den dag, Flamez vælger ændringer i sammensætningen på kortet.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Masser af arrangementer
Arrangementer af enhver art er en del af restaurantens koncept.  Det gælder vin- og spiritussmagning, der afholdes kokketræf, hvor kokke fra nær og fjern mødes. Hver tirsdag uden for sæsonen laver restaurantens to kokkeelever klassiske danske retter. Stedets 27 årige køkkenchef, der vandt konkurrencen for bedste forret, hovedret og dessert ved årets Frugtfestival i Sakskøbing, vil ved særlige arrangementer servere netop disse retter for restaurantens gæster.

”Flamez er et mødested for alle typer mennesker. Her mødes erhvervsdrivende, hr. og fru Jensen, unge og ældre. Her er plads til alle. Gæster er typisk fra 25 år og opefter”, fortæller Kim B. Nielsen, der har seks ansatte i restauranten.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top