Fødselsdagskoncert i Aarestrup Museet

”Der er en trolddom på din læbe”

Fødselsdagskoncert i Nysted med digterdoktoren Emil Aarestrups sensuelle digte. Det foregår onsdag 4. december 19.00-21.30

FOTO: Vedhæftede foto er fra fødselsdagen i året 2000, hvor Erik Grip og Peter Abrahamsen sidder ved Emil Aarestrups skrivebord i mindestuen med Aarestrups symbolske yndlingsblomst Amaryllissen.

For 20 år siden fik musikeren og sangeren Peter Abrahamsen en for ham meget afgørende digtsamling i hånden, en bog med hjerterødt omslag og 100 mesterlige digte af Emil Aarestrup. Digtene var håndplukket af den danske litteraturforsker og lyriker, Keld Zeruneith, der har skrevet disputats om den lille trinde digterdoktor fra Nysted.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Året efter udgav pladeselskabet Exlibris en CD med 12 markante Aarestrupdigte, hvoraf de 10 var sat i musik af Peter Abrahamsen og de sidste to af Erik Grip, der også sang på CD’en.  CD’en blev præsenteret ved Aarestrups 200 års fødselsdag den 4. december i år 2000. For sådan en digter skal fejres, igen og igen, fødselsdag efter fødselsdag, således også i år, 219 år efter hans fødsel.

”I sin samtid blev Emil Aarestrup nærmest tiet ihjel, men han står i nutiden som den mest moderne lyriker i første halvdel af 1800-tallet. Aarestrup skal ikke bare glide over i glemslen, men vi skal huske hans fantastiske digte og glædes over hans helt eminente måde at være erotisk og sensuel på”, forklarer Peter Abrahamsen og fortsætter: ”Derfor er det på sin plads at fejre fødselsdagen med en koncert med netop hans bedste digte”.

Onsdag den 4. december åbner Aarestrup Museet i Adelgade 80 i Nysted
Aarestrup Museet åbner sine døre for fødselsdagsgæster onsdag 4. december, hvor man samles i de lavloftede mindestuer, hvor digteren har skrevet nogle af sine allermest kendte digte. I dagens anledning er der pyntet op med mistelten, der gror i museets smukke have og som forhåbentlig givermulighed for mange kærlige kys. Koncerten falder i to dele og i pausen kan man købe varm gløgg, vin og kaffe og smage på de helt specielle kager, som er bagt efter flere hundrede år gamle opskrifter.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”Aarestrup har inspireret andre digtere, ligesom han selv er blevet inspireret også internationalt”, fortæller Peter Abrahamsen. ”Ikke mange ved, at den skotske digter Robert Burns har inspireret ikke kun Emil Aarestrup til digtet ”Du er som en rose rød”, men også Evert Taube til ”Min elskling, du er som en rose”. Derfor spiller jeg i anden afdeling også sange af andre digtere, som relaterer sig til Emil Aarestrups univers”.

Koncerten er arrangeret af Aarestrup foreningen, og billetterne kan købes ved døren eller bestilles via hjemmesiden eller via mail emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd, Guldborgsund.

I dagens anledning kan der også købes digtsamlinger og CD’er med Aarestrup, herunder både Cd’en med Erik Grip, og de tre, som Peter Abrahamsen har sat musik til.

Yderlige oplysninger: Henning Jørgensen, formand for Aarestrup Foreningen
emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk

Eller Peter Abrahamsen Tlf 21430778 peter@peterabrahamsen.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top