Fokus på land og by

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Virksomheden Agrovi, der rådgiver landmændene og byerhvervene, er kommet godt fra start efter etablering i landsdelen sidste år.

Set i et helikopterperspektiv ligger Agrovi tæt på kunderne i hele Østdanmark. Med hovedkontor i Hillerød og afdelinger Holbæk, Ringsted og nu senest på Nordfalster, lever virksomheden til fulde op til sit slogan – nærhed og nærvær.

Agrovi etablerede afdelingen i Nr. Alslev på Falster den 1. marts 2017.    ”Vi var fire medarbejdere den første dag, i dag er vi oppe på ti medarbejdere”, fortæller afdelingschef Lars Møller Andersen, og fortsætter: ”I begyndelsen gik det rigtig godt. Så kom der en stille periode, den blev kortvarig – og så begyndte det at gå rigtig godt, og det er der, vi er i dag”.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Agrovi tilbyder rådgivning og service til landmænd, landboere og andre erhvervsdrivende. Og det er netop den sidste gruppe, der i stigende grad har Agrovis interesse, fortæller revisor Lars Ulrich Henriksen. ”I og med at der bliver færre landmænd, har vi fokus rettet mod byerhvervene. Vi ønsker ganske enkelt større markedsandel i erhvervsvirksomheder i byerne – vores ambition er at udvikle vores byerhvervssegment”.

Lars Møller Andersen supplerer: ”Vores fokus på byerhvervene skal naturligvis ikke tolkes som om, vi vender landmændene ryggen, det er landmændene der ejer os, men vi er nødsaget til at følge udviklingen. Vores bestyrelse ønsker vi skal vokse, vi har formået at vokse, og det skyldes kombinationen af land og by”.


Bred palet af rådgivning og service
Agrovis brede palet af rådgivning og service er rettet mod fuldtidslandmænd, mod de, som driver landbrug efter en arbejdsdag et andet sted, og de, som drømmer om at starte et liv op på landet helt fra scratch – samt alle typer erhvervsvirksomheder. ”Vi er kundernes professionelle sparringspartner, uanset om det er i banken, i marken eller på kontoret. Vi rådgiver om forretningsudvikling, økonomi og regnskab, planteavl, naturpleje, byggeri og jura, bogføring og fakturering”, fortæller Lars Møller Andersen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Lars Ulrich Henriksen fortsætter: ”Agrovi Revision rådgiver alle typer af erhvervsvirksomheder med alt lige fra den daglige bogføring og løn til skatteregnskab, årsrapporter og revision. Det gælder også opstart af virksomhed, personlig afklaring, budgetter, omdannelse til selskabsform og generationsskifte”.

Endelig afholder Agrovi i Nr. Alslev arrangementer for deres kunder – alene sidste år blev det til 12-14 i alt. ”Vi afholder kurser i sprøjtning, afgrøder og afsætningsmuligheder, tilskudsordninger, klimaforandringer, den globale økonomi, køb og salg af råvarer og forskellige markarrangementer. Vi har et bredt spekter af tilbud”, fortæller Lars Møller Andersen.

Nærhed og nærvær
Agrovi føler sig godt taget imod på Lolland-Falster.

”Det er sjovt at være ny i et område. Vi får sjældent nej til at komme ud til landboer og andre erhverv. Vi lægger vægt på det opsøgende arbejde. Nærhed og nærvær er vores slogan, og det giver god mening for os som lokal virksomhed, hvor vi lægger vægt på løsninger af udfordringer, man ikke altid kan gennemskue i et regnskab eller gætte sig til på afstand. Man kan ikke løse alle problemer fra en computer. Vi skal ud og vise nærhed og nærvær i forhold til vores kunder”, fastslår Lars Møller Andersen.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

 
Del denne historie: vælg platform

Go to Top