For fjerde år i træk afholdes Danmarks største konference om bioøkonomi

Foto: Deltagere på konference fra 2018

Sæt kryds den 25. september, hvor der igen i år vil der være fokus på de mest spændende aktiviteter fra bioøkonomiens vækstlag – konkrete bud på nye produktioner som både er gode for miljøet og har bæredygtig økonomi.

Deltagerne på konferencen kommer fra alle led i værdikæden både forskningsverdenen, iværksættere, etablerede virksomheder og samarbejdspartnere og dermed skabes Danmarks største konference inden for bioøkonomi.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Efter fælles oplæg deler konferencen sig i flere spor, som blandt andet vil handle om bio-materialer og bæredygtige fødevarer med videndeling og netværk som omdrejningspunkt.

Du kan både møde dem, der arbejder med at skabe rammerne for en bæredygtig udvikling, dem der arbejder bæredygtigt i deres virksomhed eller arbejder på at gøre det eller iværksættere, der er i gang med at udvikle helt nye produkter, få input til din idé og mød fremtidige samarbejdspartnere.

Formand for Det Nationale Bioøkonomipanel Asbjørn Børsting deltog på konferencen sidste år. Han oplever stor efterspørgsel efter bæredygtige fødevarer og produktionsmetoder og det er et rigtigt godt udgangspunkt for udviklingen inden for bioøkonomi. På konferencen sidste år udtalte han: “Én af vores anbefalinger er, at skabe et overblik over udviklingen inden for området, så vi ikke udvikler de samme produkter parallelt. Det er vi faktisk ved at gøre i dag (på konferencen) og jeg vil gerne sende en stor ros til netværket bag Dansk Bioøkonomisk konference. I dag bliver bioøkonomien til virkelighed og det er et godt eksempel på hvordan vi kan udvikle bioøkonomien og være med til at sætte dagsordenen ikke kun i Danmark, men i hele verden” udtaler Asbjørn Børsting.


John Brædder ved sidste års Bioøkonomi konference på Saxkjøbing Sukkerfabrik

Guldborgsund Kommunes borgmester John Brædder ser også frem til konferencen og håber at resultaterne rækker langt ud over selve dagen: ”Vores konferencer om bioøkonomi tiltrækker hvert år mange deltagere fra hele landet. Deltagerne er både forskere, virksomheder, studerende. Der opstår altid en stor synergi fordi hele ”fødekæden” inden for bioøkonomi er repræsenteret og kan inspirerer hinanden og i bedste af alle verdener indgå i nye netværk og partnerskaber, så nye ting kan udvikle sig. Forhåbentlig vil det resultere i at blive til nye arbejdspladser her i Guldborgsund” siger borgmester John Brædder.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Der var smagsprøver på forskellige insekter

Hele programmet er på plads i starten af august, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Konferencen arrangeres af Center for Cirkulær Bioøkonomi/AU, IMBIOM/Agro Business Park, Business Lolland-Falster, Agrovi, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund samt Guldborgsund Kommune. Desuden samarbejdes med de lokale gymnasier, ligesom RUC og ABSALON har fokus på konferencen, som oplagt sted for studerende at søge dialog og videns-partnere til deres projektopgaver.

Om Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund
Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund arbejder for at udbrede ny viden og sikre et forskningsmæssigt fokus på udvikling af nye bæredygtige produkter med lokale rest-biomasser. Formålet er, at skabe lokale arbejdspladser og produktioner, der samtidig medvirker til grøn omstilling. Læs mere om Bioøkonomisk Vækstcenter Guldborgsund her.

For yderligere information kontakt:

Programkoordinator Mette Jørgensen på tlf.: 25 18 18 33
Chefkonsulent, kommunikation Rikke Betak Lund på tlf.: 25 18 02 48

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top