Forskningsfestival med brag og spændende foredrag

Fra den 24. til den 30. april 2019 afholdes forskningsfestivalen Vores Viden i Guldborgsund. Festivalen er skabt i et partnerskab mellem en lang række institutioner i Guldborgsund og skal bringe forskning i øjenhøjde med borgere i alle aldersklasser.

Til forskningsfestivalen – Vores Viden er der lavet et afvekslende program med meget forskellige emner og forskellige typer af forskning. Fra de naturvidenskabelige tryllerier og pilgrimsvandring til videnskabelige vinkler på hverdagens praktiske spørgsmål om digital dannelse og fastholdelse af medarbejdere.

”Der er sammensat et meget varieret program for forskningsfestivalen, der giver os mulighed for at fejre mangfoldigheden i viden. Der er blandt andet bragende kemishows for børn, interessant foredrag om digital dannelse samt mere klassiske arrangementer om kultur og historie,” fortæller tovholder for programmet i Guldborgsund Kommune, Elisabeth Rafael Kreutzfeldt.

Til at stable programmet på benene har Guldborgsund Kommune ansøgt og modtaget en bevilling på 50.000 kr. fra Forskningsministeriet, som skal bruges til en åbningsevent samt markedsføring.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Folkelig og fornøjelig forskning
Festivalen skydes i gang med et stort åbningsevent på Nykøbing F. Teater om eftermiddagen den 24. april 2019, hvor Roskilde Universitet laver et spændende scienceshow og har deres FabLab med. I de efterfølgende dage vil de lokale institutioner følge op med åbne arrangementer fra forskningsverdenen. Målet er, at et bredt publikum får adgang til viden og forskning.

”Forskning kan også være folkelig og fornøjelig. Det handler blot om den måde der formidles på. Det brede spektrum af viden og forskning vil vi gerne brede ud til borgerne og sætte spot på hvad viden kan bruges til og som vi ikke nødvendigvis tænker over i vores dagligdag. Det glæder vi os til vise i løbet af festivalen,” fortæller Elisabeth Rafael Kreutzfeldt.

Du kan finde den samlede liste for alle arrangementerne her.

Herunder er listet de arrangementer, der afholdes i Guldborgsund:


Alle arrangementer er åbne og gratis at deltage i.

Onsdag d. 24.4. kl. 15-18
Vores Viden skydes i gang med et stort event på Nykøbing F. Teater. Kom og leg sammen med RUC Science Show og RUC Fab Lab og oplev et spændende Science Show. Læs mere her.
Sted: Nykøbing F. Teater, Østergågade 2, 4800 Nykøbing F.

Onsdag d. 24.4. kl. 15.05-16.30
Foredrag v/ Jesper Boldsen: ’Livet i spejlet: historien fortalt af de døde’. Læs mere her.
Sted: Nykøbing Katedralskole, P.M. Møllersvej 3, 4800 Nykøbing F.


Torsdag d. 25.4. kl. 13-14.30
Foredrag v/ Karen Christina Rasmussen: ’Hvordan tiltrækkes og hvordan fastholdes talentfulde unge medarbejdere?’. Læs mere her.
Sted: Rådhuset, Parkvej 37, 4800 Nykøbing F. Byrådssalen

Torsdag d. 25.4. kl. 15-16
Museum Lolland-Falster og Østsjællands Museum laver live historieformidling: ”kranier og kold krig til kaffen” – studieinterviews og fortællinger direkte fra Koldkrigsmuseet på Stevns og de arkæologiske udgravninger i Rødbyhavn.
Sted: Museum Lolland-Falsters Facebook-kanaler

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Torsdag d. 25.4. kl. 17.30-18.30
Foredrag v/ Jesper Larsen Mærsk: ’Hverdagen med fremskreden kræft – hvad har betydning i den sidste tid?’. Læs mere her.
Sted: SOSU, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F.

Fredag d. 26.4. kl. 11-12.15
Kom og hør to miniforedrag under overskriften “En ukendt guldaldermaler og den verdensberømte Munch”.
Foredrag v/ Susanne Bangert: ’Hvad en artikel førte med sig’ og v/ Liza Kaaring: ’Edvard Munchs venskab med den glemte, danske digter Emanuel Goldstein’. Læs mere her.
Sted: Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Nysted

Lørdag d. 27.4. kl. 10-18
Middelaldercenteret er vært ved en pilgrimsvandring på i alt 20,5 km rundt om Maribosøerne. Vandringen starter ved Krønge Kirke, og afsluttes ved Maribo Domkirke. Der vil være en bus retur til Krønge Kirke. Læs mere her.
Sted: Krønge Kirke, Krøngevej 21B, 4930 Maribo

Mandag d. 29.4. kl. 10.30-11.30
Foredrag v/ Signe Bruskin: ’Når alt er foranderligt på arbejdspladsen’. Læs mere her.
Sted: Rådhuset, Byrådssalen, Parkvej 37, 4800 Nykøbing F.

Tirsdag d. 30.4. kl. 11-12
Foredrag v/ Zerana J. Andersen: ’Lolland-Falster Undersøgelsen’. Læs mere her.
Sted: Professionshøjskolen Absalon, Bispegade 5, 4800 Nykøbing F. Auditoriet K103

Tirsdag d. 30. 4. kl. 12-14
Foredrag v/ Vincent Hendricks: ’Digital dannelse’. Læs mere her.
Sted: VUC Storstrøm, Bispegade 5, 4800 Nykøbing F. Auditoriet

Tirsdag d. 30.4. kl. 19-20
Foredrag og hands on v/Thomas Fruergaard Astrup: ’Affald og sortering – hvordan lever vi mere bæredygtigt?’. Læs mere her.
Sted: CELF, Merkurs Plads 1, 4800 Nykøbing F.

Følgende deltager i Forskningsfestivalen i Guldborgsund: Strategisk Uddannelsesforum, Nykøbing Katedralskole, CELF, SOSU Nykøbing F., VUC Storstrøm, RUC, Professionshøjskolen Absalon, Museum Lolland-Falster, Fuglsang Kunstmuseum, Middelaldercentret, REFA og Guldborgsund Kommune.

Om Vores Viden og Forskningens Døgn
Forskningsfestivalen Vores Viden er en del af Forskningens Døgn, som er et landsdækkende vidensarrangement, der finder sted hvert år med ca. 700 events og mere end 70.000 besøgende. I 2019 finder festivalen sted fra den 24. til den 30. april. I løbet af Forskningsfestivalen kan man opleve mange forskellige typer events, der formidler forskning for børn, unge og voksne. Målet for festivalen er at etablere mødesteder mellem forskere og borgere samt at sætte fokus på, hvordan forskning og innovation kan være med til at løse samfundets udfordringer.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen


Del denne historie: vælg platform

Go to Top