Fra Sydhavsøerne til Mississippi

Mad, Memoirer, Malerier og Musik

Unique crossover og foredragskoncert med B Blues Band i Kastager Forsamlingshus – med en menu som matcher sydens musikalske stemning.

FOTO: Gæsterne er aftenen igennem i gode hænder hos B Blues Band, som består af ANDERS BONDO – guitar & vokal, ALLAN AXELSEN – guitar, KARSTEN KNUDSEN – bas og JEREMY TWITCHETT – trommer.

Det bliver en utraditionel aften i Kastager forsamlingshus lørdag 12. oktober kl. 18.00 hvor man begynder med spisning. Menuen er inspireret af blues’ens hjemegn Mississippi og består af ”southern fried chicken” med cajun-sauce. Efter maden begynder forestillingen med fortællingen om vejen fra Nakskovs Victor Cornelins til historien om blueslegenden Robert Johnson illustreret via kunst, foredrag og musik.

Forestillingen kombinerer beretningen om Johnsons liv og betydning for bluesmusikkens udvikling, en billedudstilling med motiver inspireret af bluesmusikkens tekster (malet af kunstneren Allan Axelsen) og en blueskoncert med nogle af Robert Johnsons legendariske værker. På foredragskoncerten, “Me and the Devil – Vol 1”, giver B Blues Band eksempler på nogle af Robert Johnsons mesterværker.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Billedkunst og Blues
Som i det meste bluesmusik, handler Robert Johnsons tekster sjældent om selve ordene som biografiske facts. Bluestekster tematiserer ofte noget større – de udtrykker metaforer og symboler for personlige, åndelige og kulturelle oplevelser. Det er fortællinger om et folks kulturelle erfaringer. Det har været inspirationskilden til de udstillede værker.

Stor indflydelse på hver sin måde
Ligesom Victor Cornelins er Robert Johnson måske ikke kendt i den brede befolkning, men deres indflydelse er og har været stor. Victor blev bl.a. kendt for udbredelsen af Gospel på Lolland-Falster og i Danmark. Robert blev kendt for nutidens interesse for sydstaternes blues.

Johnson blev født i 1911 og døde i 1938, han blev kun 27 år, men han nåede at efterlade sig 29 musikværker, som næsten alle senere er blevet kæmpe hits. Johnsons lidelsesfulde karriere og tidlige død har affødt et væld af myter om ham. Johnson menes at være den første kunstner i KLUB 27, hvor Jim Morrison, Janis Joplin og sidst Amy Winhouse har det til fælles, at de døde i en alder af 27 år.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Fakta om foredragskoncerten “Me and the Devil
Der sættes fokus på bluesmusikkens opståen og indflydelse på musik- og samfundskulturens udvikling – med udgangspunkt i Robert Johnsons 29 musikværker.

Forestillingen kombinerer:

  • Beretningen om Robert Johnsons liv og betydning for bluesmusikkens udvikling,
  • Billedkunstudstilling med motiver inspireret af bluesmusikkens tekster – og
  • Blueskoncert med nogle af Johnsons legendariske værker.

Me and the Devil er et tilbud til kulturinstitutioner, foreninger, skoler, gymnasier, fritidsundervisningen, forsamlingshuse og spillesteder. Der er garanti for en anderledes og tværkunstnerisk formidlingsform.

Billetter kan købes på: www.facebook.com/Falsterblues/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top