Fuglsang Kunstmuseum 10 år.

 NYERHVERVELSER 26. januar – 23. marts 2018

 P.C. Skovgaard, Parti fra Møns Klint, 1852. Fuglsang Kunstmuseum(foto Ole Akhøj)
Jubilæum

I januar 2018 fylder Fuglsang Kunstmuseum 10 år. Museet har i det forgangne tiår inviteret indenfor til en bred palet af kvalitetsoplevelser: anmelderroste udstillinger, skiftende ophængninger af den stadigt voksende kunstsamling samt en mangfoldighed af arrangementer, hvor både det kunstfaglige og tværfaglige har stået centralt.

I anledning af jubilæet ønsker Fuglsang at understrege sin position som et ambitiøst og udadvendt museum, der i kraft af nyerhvervelser og udstillinger til stadighed styrker og perspektiverer sin samling.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Derfor stiller Fuglsang Kunstmuseum 10 år. NYERHVERVELSER også skarpt på det seneste årtis erhvervelser og deres klangbund i den eksisterende samling. De inkluderer både kendte og mindre kendte kunstnere, som supplerer og fornyer samlingen. Der er f.eks. tale om nyerhvervelser, hvor kunstneren og/eller dennes virke har særlig tilknytning til museets periodiske tyngdepunkter, geografi og historik, eller hvor værkerne er nært relaterede til eksisterende skitser, serier eller motivkredse i samlingen. I andre tilfælde er der tale om nyerhvervelser, der afdækker områder af dansk kunsthistorie, som hidtil har været forsømt af både Fuglsang og det øvrige danske museumslandskab.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018! Astrid Holm, To modeller, 1915. Fuglsang Kunstmuseum

Udstillingen indtager hele museet, hvor de bredt favnende nyheder af maleri, skulptur og kunst på papir bl.a. sammenstilles med de dele af samlingen, som oprindelig motiverede erhvervelsen. Ophængningen går på tværs af kunstnere, kronologi og teknik, og kaster dermed også nyt lys over museets bredde og tyngde – det være sig retrospektivt, her & nu samt i fremtiden. 

Jubilæet fejres med bl.a. omvisninger og workshops, der henvender sig til både børn og voksne. Der udgives en booklet, hvori der bl.a. fortælles om udvalgte nyerhvervelser.

Foto udefra: Leif Tuxen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top