Gårdbutik har 20 års jubilæum

Tekst: , foto: Kirkehøjens billeder
Tekst: , foto: Kirkehøjens billeder

Det er lidt af en enestående præstation at en gårdbutik kan holde 20 års jubilæum. Birgit og Niels Hansen fra Kirkehøjens Limousine åbnede deres gårdbutik for 20 år siden i 1997 og kan derfor fejre jubilæum den 15. maj. ”Vi er meget stolte af at være en af de få i Danmark der har holdt åbent i gennem så lang tid, og vi kan kun takke vore dejlige og trofaste kunder for dette”, fortæller gårdejer Niels Hansen, som er 7. generation på gården Kirkehøj. Hans kone Birgit supplerer: ”Vores slagter, Engdahl fra Holeby skal også nævnes som en trofast, loyal, fleksibel og meget dygtig slagter. Han forstår, at vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten og han er samtidig meget fleksibel med at modtage ønsker fra vores kunder, så de næsten kan få skåret og pakket deres kød som de ønsker og ud fra kyndig vejledning og rådgivning”.

Birgit og Niels er dybt taknemmelige for den lokale opbakning de har fået igennem alle årene. En del kunder som har været med helt fra starten er blevet meget personlige nære venner. Birgit og Niels føler, at de har en rigtig god relation til alle kunder der kommer og køber hos dem. ”Vi ved at relationer er vigtige, vi ved også at dem der kommer her, forventer at få høj kvalitet, og en forventning om, at vores dyr har haft et godt liv”, siger Birgit, og Niels.

På gården opdrættes der limousinekvæg, som er en fransk kødkvægsrace – , udover dette er der frilandsgrise, uldgrise også kaldet Mangalitza, som er ude hele året. Der er også får og lam af racen Suffolk,  fritgående høns, og der sælges æg fra disse. Til jul er det muligt at bestille ænder og gæs til julebordet, som også har gået og nydt udelivet her på gården.  Ligeledes sælges årstidens vildt også fra fryser. Limousineungkvæget sælges under prædikatet ”Anbefalet af Dyrenes beskyttelse.”

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

I gamle dage købte folk kvarte og halve limousineungkvæg  fra gården, dette er dog stadig muligt.  Men tingene har selvfølgelig udviklet sig, og i dag kommer nogle kunder og kun vil købe en gang store, gode møre bøffer eller en lækker mør steg. Gennem tiden var det faktisk kunderne der opfordrede Birgit og Niels til også at have andre kødvarer, som havde samme høje kvalitet.

Dyreetikken sættes højt på Kirkehøjen, det kan man tydeligt fornemme på ejerne, der på deres område er ildsjæle og brænder for det de producerer. Med stolthed i stemmen fortæller de, at deres får kommer på ferie. Fårene bliver lånt ud til græsning på nogle naturarealer . ”Vi sætter dyreetikken meget højt her på gården. Køerne går med deres kalve på engen om sommeren og i løsdriftsstald om vinteren. Ca. halvdelen af limousinekøerne ”sender vi på sommerferie ude ved Gedesby, hvor de afgræsser nogle naturarealer”.  Uldgrisene hygger sig ude i det fri og løber glade omkring, det samme gælder ænder og høns. Det er sådan vi skaber kvalitetskød, som man kan spise med god samvittighed og vi mener faktisk man kan smage det”, siger Birgit Hansen.

Der er et godt netværk af høj kvalitets fødevare producenter i landsbyen Tårup, lige rundt om hjørnet, så når folk har købt køb og friske æg hos Kirkehøjens Limousine, kan de køre forbi Tårup Frugtplantage og køber lækker æblemost og hos de andre gårdbutikker kan man få årstidens grøntsager, så man kan sammensætte en fantastisk middag, med kvalitets råvarer.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Kirkehøjens Limousine blev landskendt da DR lavede programmet ”Spise med Price”, med Brødrene Price, hvor de var på gården og kokkererede. Birgit og Niels fortæller flere sjove anekdoter, dels fra denne optagelse, men også fra andre besøg på gården: Fotografer der er blevet jagtet af uldgrise, journalister der er blevet nappet i deres sko. Køer der hygger sig ”live” på tv. ”Vi er blevet brugt af mange som besøgsgård, og vi nyder at se, når børn fra skoler, udenlandske studerende, ja sågar demente fra Vordingborg har været ude og se og klappe vore dyr. At se de mennesker live helt op og have et stort smil på ansigtet, og vide at de går hjem herfra med en super dejlig oplevelse. Ja – det giver bare en lyst til at fortsætte”, slutter Birgit og Niels.

Søndag den 14.  maj bliver 20 års jubilæum fejret med åbent hus, og Birgit og Niels håber på at se alle faste kunder, samt en masse nye, som har lyst til at se hvor det kød de spiser kommer fra og hvilke forhold de har levet under.

Så hold øje med hjemmesiden og Facebook på http://godt-koed.dk/  eller
Facebook: https://www.facebook.com/Kirkeh%C3%B8jens-Limousine-237662022601/?fref=ts

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top