Godserne på Lolland er fremtidens turistattraktioner    

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Ny slotsforvalter på Lungholm Slot indbyder til bredt samarbejde mellem landsdelens godser, herregårde og slotte om udvikling af et fælles turistkoncept.

Henrik Fabricius tager imod på slotspladsen. Vi står lidt og beundrer den smukke hovedbygning og de to længer, øst- og vestlængen, som siden 2006 har gennemgået en totalrenovering og ombygning, inden vi bevæger os indenfor til en rundvisning, der efterlader indtrykket af en vellykket renovering og ombygning med respekt for slottes oprindelige byggestil og fredede status.

I dag er Lungholm Slot indrettet som et luksuriøst ferieslot med oplevelses- og feriemuligheder for alle med kursus-, selskabs- og wellnessfaciliteter. Henrik Fabricius er nyansat på Lungholm Slot, hvor han 1. september i år tiltrådte som slotsforvalter. Han er uddannet i hotel- og restaurationsbranchen og kommer fra en stilling som F&B Manager på Hotel Saxkjøbing.

Som slotsforvalter på Lungholm Slot står han for udlejning af slottet og for planlægning af kulturaktiviteter. ”Den korte stillingsbeskrivelse lyder, at jeg skal holde styr på det, der er, og udvikle det. Min ambition er at udvikle selve konceptet for slotsudlejning – give gæsterne så mange unikke og anderledes oplevelser som muligt”.

Slottets historie optager ham. Den ønsker han at gøre mere nærværende og synlig for gæsterne. Derfor har han været rundt i slottets gemmer og fundet genstande fra fortiden. Det gælder legetøj, som de færreste børn i dag vil synes om, men som fortjener at komme frem i dagens lys og fortælle om et fordums liv på slottet.

Under renovering af slottets portnerbolig opstod ideen til at finde de gamle nøgler og nøglebræt frem. ”Nøglebræt og nøgler skal naturligvis hænges op i portnerboligen. Det er jo der, det hører til, og det er også en måde at fastholde husets historie på”, siger han.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Tiden er moden
Lolland er som bekendt rig på godser, og flere af dem byder i dag på gode turistoplevelser. Henrik Fabricius opfordrer til et samarbejde med en række af godserne. ”Jeg har allerede i min korte periode som slotsforvalter taget kontakt til en række af de godser, som jo i bund og grund vil det samme som Lungholm Slot. Jeg fornemmer, at tiden for alvor er moden til udbygning af slots- og godsferier. Vi lever i en tid, hvor mange mennesker er historisk interesseret, og har behov for nye og anderledes oplevelser end de mere traditionelle.

Tiden peger i den retning, og det er mit indtryk, at folk gerne vil betale for det”, siger Henrik Fabricius, der tilføjer, at det derfor må være oplagt for godserne på Lolland at gå sammen og opbygge denne helt specielle form for turisme. ”Der er jo ingen grund til at vi hver i sær går rundt og får gode ideer og værner om dem. Vi tilbyder alle noget forskelligt. Vi kan supplere hinanden og få gavn af en eller anden form for fælles markedsføring”.

Henrik Fabricius hører ikke til de lollikkere, der forventer at en Femern forbindelse alene kan rede landsdelen. Derimod har han lagt større forventninger til Sydhavsøernes herligheder. ”Vi har et fantastisk spisekammer, en enestående natur, og vores kulturarv i form af godser og herregårde er unik. Jeg tror på Lolland”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

 
Om Lungholm Slot
Lungholm Slot giver de rette rammer for uanede muligheder som f.eks. bryllup, familiefest, jubilæum, firmafest, team building eller lignende arrangementer eller blot et ultimativt ferieophold for den kræsne familie, hvor alle kan deltage uanset eventuelt handicap.

Slottet kan med sine 14 nænsomt indrettede dobbeltværelser rumme op til 28 overnattende gæster. Slottets rammer er også perfekte til virksomhedsarrangementer af alle slags. Der er plads til 150 spisende gæster.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top