Guldborgsund og LFCK værter for DM 2018 i Cykelløb

Formanden John Frejlev for LFCK – Lolland Falster Cykle Klub er en stolt formand: ”Så er det officielt! – Som en cadeau til klubbens store arbejde gennem flere år, er vi blevet tildelt elitens DM i 2018”. Det var ordene fra John Frejlev da DCU udsendte en officiel pressemeddelelse den 25. juni, om at DM 2018 i Cykling bliver afholdt i Guldborgsund næste år.

I pressemeddelelsen står følgende:

I dag kulminerer en flot DM-uge, når en ny dansk mester kåres i Grindsted, og samtidig kan Danmarks Cykle Union med stor glæde præsentere næste års DM-værter: Guldborgsund Kommune og Lolland Falster Cykle Klub.

Et stærkt partnerskab
Efter en forrygende afvikling af både årets DM i holdløb og 2. afdeling af PostNord Cup har Danmarks Cykle Union valgt at lægge DM-ugen 2018 i Guldborgsund Kommune. Baggrunden for valget er blandt andet det stærke partnerskab med kommunen og Lolland Falster Cykle Klub, der gav en meget sikker og professionel løbsafvikling, ligesom den store lokale opbakning og muligheden for at levere et spektakulært cykelløb i smukke omgivelser også har spillet ind.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Samarbejdet og ambitionerne var dog udslagsgivende, da Danmarks Cykle Union skulle sætte navn på værtsrollen for DM 2018, fortæller DCU’s formand, Henrik Jess Jensen: “Det glæder mig meget, at Lolland Falster Cykle Klub er gået i tæt samarbejde med Guldborgsund Kommune om at arrangere DM-ugen. Det var tydeligt ved de netop afholdte cykelløb, at der var stor opbakning at finde – det var gennemsyret af entusiasme og sans for kvalitet.”

Perfekte rammer
I Guldborgsund Kommune glæder formanden for Kultur, Turisme og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, sig over at få en masse ryttere, officials, kommissærer og ikke mindst tilskuere til egnen i DM-ugen. ”Vi glæder os rigtig meget til at byde eliten velkommen til Guldborgsund Kommune. Aftalen er et tydeligt bevis på vores i forvejen gode samarbejde med Lolland Falster Cykle Klub og Danmarks Cykle Union. Vi er sikre på, at vi i fællesskab får mulighed for at vise vores skønne egn frem og skabe perfekte rammer for nogle fantastiske dage med cykelløb i verdensklasse,” siger Martin Lohse.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Guldborgsund Kommune har netop bevist, at evnerne, viljen og forståelsen for, hvad det kræver at skabe cykelløb på højeste niveau, er til stede. For DCU-formand Henrik Jess Jensen er aftalen dog også en understregning af, hvor meget det store frivillige arbejde betyder: ”Tildelingen kan opfattes som et skulderklap til de mange frivillige kræfter, som lokalt og i hverdagen er med til at fremme og udvikle cykelsporten i Danmark, og vi har oplevet, at der er kvalitet og højt niveau bag, når Guldborgsund Kommune involverer sig i cykelevents. Vi glæder os til samarbejdet”.

Ruteplanlægning DM 2018
”Vi trækker i arbejdstøjet meget snart”, fortæller formanden for LFCK John Frejlev, som kun lige er kommet hjem fra de netop afsluttede 4 store løb. Først DM for master, samt et åbent løb for alle øvrige klasser undtagen A-klassen den 10. – 11. juni. Og weekenden efter var det så Hold DM samt en afdeling af PostNord Cuppen. ”Alt gik godt og efter planen, og vi har fået store roser for vores arbejde og arrangement, og den ros vil jeg personligt gerne give videre til alle de frivillige, der har hjulpet under de 4 løb”. Foruden den store ros til klubbens frivillige takker John også kommunen for et perfekt samarbejde. ”Jeg er træt, glad og stolt, og glæder mig allerede til næste år!”.

Hvis du vil læse mere om LFCK eller se billeder fra de netop overståede cykelløb, så gå ind på www.lfck.dk og på https://www.facebook.com/groups/378472875565365/

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Fotos: jbnfoto.dk , Fotoklub Lolland

Del denne historie: vælg platform

Go to Top