Havefest 2018

PRESSEMEDDELELSE

Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg har i dag givet tilsagn om støtte på 75.000 kr. til arrangementet ’Havefest 2018’, der afholdes 26. maj 2018.

Bag ’Havefest 2018’ står foreningen Fru P’s Musikverden, der prioriterer frivillige arrangementer med bred publikumsinteresse, og hvis formål det er at ’bistå og støtte kultur og musikskabende projekter, der fremmer samarbejde og fællesskab ved at afholde forskellige arrangementer’.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Det er tredje år i træk, at folkene bag foreningen, der indtil november 2017 kaldte sig ’Foreningen Danmark Dejligst Guldborgsund’, inviterer til gratis havefest på den store mark over for Middelaldercentret i Nykøbing F. De to seneste år i samarbejde med musikfestivalen DANMARK DEJLIGST med musiker Rasmus Nøhr i spidsen. ’Havefest 2018’ viderefører traditionen med egnsfest for alle. Der er lagt op til et program med ikke kun musikalske indslag, men også aktiviteter for både børn og voksne rundt om scenen – skabt for og af lokalmiljøet.

Udvalgsformand Martin Lohse udtaler: ”Vi er glade for, at det igen i år er muligt at afholde en af Danmarks største havefester. I århundreder har vi brugt fester til at samles og dyrke det frivillige samarbejde. Med dette arrangement kan vi fejre samarbejdet som en central del af vores liv og kultur og samtidig skabe helt nye relationer. Arrangementet, der i de to foregående år tilsammen har trukket op mod 18.000 besøgende, og som sidste år bød på musikalske besøg af bl.a. Wafande og Birthe Kjær, er en rigtig folkefest med plads til både børn, unge og voksne i alle aldre. Den forener musik og kultur med den danske natur, der i maj måned viser sig fra sin flotteste side.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

’Havefest 2018’ er vigtig, fordi arrangementet ikke bare lader kulturen dukke op, der hvor borgerne færdes, men også fordi det hylder det frivillige engagement. Arrangementet er afhængig af opbakningen fra en bred skare af foreninger og lokale ildsjæle og er således med til at styrke et aktivt medborgerskab, hvor den enkelte borger er medansvarlig for opretholdelsen af et rigt og varieret udbud af lokale aktiviteter, både inden for kultur- og fritidsområdet. Jeg ser personligt frem til en festlig dag med musikkoncerter, fællesskab og aktiviteter for hele familien.”

Selvom ’Havefest 2018’ ikke afholdes i samarbejde med DANMARK DEJLIGST er konceptet stadig det samme – et folkeligt og samlende festivalprogram med noget for enhver smag, rullet ud på pladsen foran Middelaldercentret, der i dagens anledning, ligesom de foregående år, holder sent åbent og har gratis adgang. Blandt de musikalske navne er foreningen i dialog med bandet Hush, Bryan Rice, John Mogensen Kopi og Bryan Adams Tribute.


For yderligere oplysninger kontakt: Udvalgsformand Martin Lohse, Guldborgsund Kommune, tlf. 2518 1813

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top