Hjælp politiet – Registrer dit overvågningskamera ver. 2.0

Som opfølgning på artiklen fra maj, ser Erhverv og Kultur tilbage på, hvad der er sket i mellemtiden

Nu er der gået ca. et halvt år siden vi bragte en pressemeddelelse fra politiet, der bad om hjælp til at få en oversigt over, hvor der er placeret overvågningskameraer, som man måske kunne gøre brug af ved opklaring af en forbrydelse.

Vi bringer lige hele pressemeddelelsen så den er opsummeret, og så samler vi op sidst i artiklen!

—————

Har du et kamera på din ejendom? Måske ved dit sommerhus, en butik eller et lager? Så kan dine optagelser måske være netop den brik, der skal til for at opklare en forbrydelse.

Politiet opfordrer alle til at registrere deres overvågningsudstyr i politiets kameraregister. Det gør det muligt for politiet at se, hvor der er sat et kamera op og hvem de skal kontakte, hvis de en dag får behov for at se netop dine optagelser.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Rune Nilsson, der er politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forklarer: ”Hvert eneste kamera kan vise sig at rumme netop det billede, som vi har brug for. Det kan f.eks. være, hvis der er sket et indbrud eller et overfald, og en gerningsmand er flygtet via en have eller har kastet et våben fra sig over en hæk. Det er derfor en stor hjælp, hvis vi på forhånd kan se i vores register, hvor der er sat overvågning op. Ofte skal den slags jo gå stærkt, og det kan være afgørende, at vi ikke først skal ud og stemme dørklokker”.

Politiets kameraregister er et landsdækkende register, der blev oprettet efter terrorangrebet i Krudttønden i København i 2015. Her var det via billeder fra private overvågningskameraer muligt at følge gerningsmandens rute igennem byen. Andre gange har overvågningsbilleder været brugt til at fastlægge et signalement af en gerningsmand, bestemme om han kom gående, i bil eller på cykel, eller om han var alene eller sammen med andre.

Rune Nilsson giver et eksempel: ”I en sag fra Korsør lykkedes det os at identificere en person ud fra billederne fra et privat kamera, fordi vi fandt ud af, at en kvinde havde særdeles store sko på. Det viste sig at være en mand, der var klædt ud som en kvinde”.

Registeret bliver bedre, jo flere der er med. Politiet vil derfor gerne høre fra alle, der har en form for videoovervågning, uanset hvor det er: ”Måske har man sat et kamera op ved sit hus, i en garage, ved et skur eller i et sommerhus. Eller måske har man en forretning eller et lager, hvor der er overvågning ved indgangen. Vi vil gerne have det hele med. For vi ved aldrig på forhånd, hvad vi kan få brug for.

Man kan derfor hjælpe politiet og være med til at sikre en hurtig efterforskning, hvis man registrerer sit kamera, også selvom man måske ikke selv tror, at det kan gøre nytte”, fortæller Rune Nilsson og understreger, at politiet ikke automatisk får adgang til de private billeder: ”Politiets kameraregister er alene et overblik. Det giver os kun mulighed for at se, hvor der er et kamera og hvem vi skal kontakte. Det er ikke en åben adgang til selve billederne”.

Du kan registrere sit kamera på www.politi.dk/kamera. Det er let og tager kun få minutter.

Du er velkommen til at kontakte politiet på 1-1-4, hvis du har spørgsmål.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

———–

Det var opfordringen fra politiet i en pressemeddelelse i maj 2019.


Her ses hele området som Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi kreds dækker.
Erhverv og Kultur har dog kun fokus på Sydhavsøernes område.

Det vi fra Erhverv og Kultur kan tilføje er, at vi har kontaktet Politiet og fået de nye tal på, hvor mange der har ladet sig registrere:

                                                                             Pr. 1. maj 2019                         Pr. 1. november 2019


Lolland Kommune:                                                      46                                                     86
Guldborgsund Kommune:                                        102                                                   203


I alt:                                                                              148                                                   289


Så det er en ganske fin stigning på næsten 100 %!

En opfordring herfra kunne være; lad os nu hjælpe politiet – og derved også os selv – med at give dem mulighed for at gennemse videooptagelserne, der hvor det giver god mening!

Ja, ja – nu er de første allerede i tanke på at skulle kommentere dette opslag med alle mulige dumme og dumsmarte bemærkninger i stil med: “Hvad skulle vi det for, se nu bare med Emilie Meng-sagen, her brugte politiet jo ikke engang tid på at tjekke selv de mest oplagte overvågningsvideoer og bla. bla. bla.”Ja – det har vi jo set i TV-dokumentaren om: “En efterforskning går galt”, men måske og forhåbentlig har netop denne sag og dens bevågenhed gjort, at man fremadrettet fra politiets side er langt mere opmærksom på, hvad disse overvågninger måske kan bidrage med. Vi borgere er måske også mere opmærksomme på at give lyd fra os, hvis vi ved, at vi bor i et aktuelt område, og kan bidrage med vigtig viden i forhold til en eventuel forbrydelse.

Så lad os hjælpe hinanden, og sørge for, at vi alle bidrager til vores egen sikkerhed og muliggøre, at endnu flere forbrydelser måske kan opklares, og jo hurtigere politiet og vi borgere reagerer, desto større chance er der for, at de skyldige findes og straffes. På den måde er vi med til at forebygge andre forbrydelser, hvor de kriminelle måske kunne være blevet stoppet forinden…

Det kunne da være super, hvis Lolland-Falster gik forrest, og blev den landsdel, der fik flest overvågningskameraer registreret pr. indbygger. Så opfordringen her fra Erhverv og Kultur er absolut, at man skal gå ind på politiets hjemmeside og få registreret sit kamera, hvis man har et. Har man spørgsmål, kan man kontakte politiet på 1-1-4. Så følger Erhverv og Kultur op på dette igen til maj, for at se hvor langt vi er kommet på Sydhavsøerne!

Mvh Redaktionen
Erhverv og Kultur
Tim R. Larsen

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top