HTX-elever kom bag om scenen hos TV øst

Tekst: Andreas Mangaard Dobel, foto:
Tekst: Andreas Mangaard Dobel, foto:
Det var med stor begejstring, at eleverne eksklusivt kunne få lov til at komme ”bag om scenen” og se hvordan moderne nyheder bliver skabt.

De seneste par uger har elever fra Teknisk Gymnasium – Lolland Falster oplevet hvordan nyheder bliver hentet, filmet og bragt, på flere virksomhedsbesøg hos TV øst i Vordingborg. Jeg går på tredje år på Mediedesign og Kommunikationslinjen, hvor vi bl.a. lærer om hvordan man skaber god kommunikation. Mig og mine klassekammerater fik eksklusivt lov til at komme om aftenen, og se hvordan der ser ud bag kameraet, og hvad der egentlig skal til for at producere de nyheder, vi ser på tv.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler


Selv var jeg i skolepraktik på stationen tilbage i 2014. Her var jeg med ude og filme indslag til aftenens nyheder, i klipperummet hjalp jeg med at klippe et afsnit til en serie sammen, og så hjalp jeg til med meget andet. Det bedste ved min praktikperiode var at se, hvor meget arbejde der går ind i et enkelt indslag på to minutter. Vi var ude og optage en hel dag i tre forskellige dele af landet, for to indslag der tilsammen varede under fem minutter. Jeg blev begejstret da jeg fik at vide at jeg skulle derop igen og se hvad der har ændret sig på blot 4 år.

Aftenen begyndte med en guidet tur med fotografen, Ida Valsted Pedersen, rundt på tv-stationen, hvor vi bl.a. fik set studiet hvor nyhederne vises, samt diverse klipperum og arbejdsstationer. Her følte jeg ærligt lidt snydt, idet det der sker i studiet er langt fra det man ser på fjernsyn. Selve studiet er en stor green-screen, og under udsendelsen er der kun studieværten i lokalet. Alt bliver styret fra et separat lokale, hvor der sidder 3-4 mennesker og styrer kameraerne, og fortæller værten hvad der nu skal ske, via en lille øresnegl.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!


Da jeg selv er meget interesseret i film-teknikken, var det som at være i slikbutik, da jeg fik lov til at holde og undersøge kameraerne, OB-vognene m.m. Studieværten, Ivan Nielsen stod klar i studiet til 19:30 nyhederne, og viste, og forklarede os hvad der sker lige inden det går live. Aftenen sluttede af med kage og sodavand, og en spørgerunde, hvor tekniske chef, Kasper Thor Larsen besvarede vores spørgsmål omkring teknikken bag udsendelserne.

I undervisningen udfordres vi til at tænke kreativt og nyt, via forskellige kommunikationsmetoder. Jeg var glad for den ekstraordinære mulighed for et besøg på tv-stationen, og fik en masse viden omkring god kommunikation, til brug i vores undervisning.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top