I krig og kærlighed gælder alle kneb

Artiklen i nærværende magasin side 12 – Den gode mad og den gode oplevelse – er skrevet på baggrund af interview med Fælleskøkkenets leder og køkkenchef, Kirsten Skovsby.

Mødet med Kirsten Skovsby fandt sted på hendes kontor torsdag den 10. august kl. 9.00, hvor også Bent Jørgensen, medlem af Fælleskøkkenets bestyrelse, var til stede.

Stemningen var behagelig, der var dækket op med kaffe og kage – og senere kom der is på bordet, en af Fælleskøkkenets specialiteter. Kirsten Skovsby og Bent Jørgensen var i godt humør – og samtidig lidt stolte, for få dage forinden havde Fælleskøkkenet indgået en samarbejdsaftale med Dansk Cater – repræsenteret af BC Catering i Karleby på Falster – om leverancer til Fælleskøkkenet.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Til stede ved kontraktunderskrivelsen var bl.a. Kirsten Skovsby, Fælleskøkkenets bestyrelsesformand, Marie-Louise Brehm Nielsen, BC Caterings direktør, Kristian Palmberg og Dansk Caters direktør, Søren Berthelsen.

Der havde været tre tilbudsgivere i spil, og valget var faldet på Dansk Cater, fordi virksomheden lever op til Fælleskøkkenets ønske om brug af lokale råvarer. I aftalen har Dansk Cater forpligtet sig til at handle med lokale fødevareproducenter på Lolland-Falster og samtidig være aktiv medspiller i udviklingen af råvarer, mad og måltider. Dansk Caters afdeling i Karleby, BC Catering, er Fælleskøkkenets leverandør her fra 1. september.

Men to uger efter receptionen og kontraktunderskrivelsen ser verden anderledes ud.

Dansk Cater meddeler, at afdelingen BC Catering i Karleby med 55 ansatte flytter til Roskilde med udgangen af september – altså knap en måned efter samarbejdet med Fælleskøkkenet er gået i gang. Dansk Caters direktør, Søren Berthelsen, har flere forklaringer på flytningen, en af dem er ” – at det er blevet stadigt mere tydeligt, at vi ikke fungerer optimalt med udgangspunkt i bygningerne i Karleby”(Folketidende 23.08).

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Meddelelsen kom – ikke overraskende – som et chok for Fælleskøkkenets ledelse og bestyrelse. Aftalen hviler jo netop på samarbejde med den lokale medspiller i udviklingssamarbejdet – BC Catering i Karleby.

De to direktører, Søren Berthelsen og Kristian Palmberg, har formået at holde kortene tæt til kroppen og holdt god mine til slet spil ved underskrivelsen af kontrakten med Fælleskøkkenet. For naturligvis havde Dansk Cater ikke vundet udbuddet, hvis de forinden havde fortalt om flytteplanerne.

Virksomheden er kontraktmæssigt forpligtet til at handle med lokale fødevareproducenter – men nu altså fra Roskilde. Der står ikke et ord i kontrakten om, at leveringen skal ske fra Karleby. Men – det lå ligesom i luften, at det var det, det handlede om…

I aftalen indgår en udviklingsdel, et udviklingssamarbejde, som det har været svært at definere præcist, den indeholder elementer af usikkerhed, hvilket har gjort, at samarbejdet har været omtalt som tillidsbaseret…

I krig og kærlighed gælder alle kneb, siger et gammelt ordsprog. I en moderne udgave kunne det hedde:

I krig, kærlighed – og business gælder alle kneb.

God læsning. Redaktionen.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top