Ildsjæl i direktørstolen på Hotel Saxkjøbing 

Tekst & foto: Bjarne Winther
Tekst & foto: Bjarne Winther
Lokalkendt Annette Navne vil drive det gamle hotel i respekt for stedets historie og traditioner – og skabe rammer for nye initiativer.     

 
Direktør Anette Navne tager imod i byggerodet på Hotel Saxkjøbing, der for tiden gennemgår den helt store renovering. Hun inviterer straks på en rundvisning til lyden fra en håndværkerradio, der larmer på fuld hammer, mens håndværkere fra entreprenør Troels Jørgensen er til stede både ude og inde. I nær fremtid vil den fredede bygning fremstå som den gjorde for snart 200 år siden, har stedets ejer, Claus Meyer, besluttet.

Under rundvisningen fortæller Anette Navne begejstret om sine planer og visioner for hotellet, og man er ikke et sekund i tvivl om, at hun brænder for stedet. Anette Navne, 48 år, tiltrådte jobbet som direktør for Hotel Saxkjøbing 1. februar i år. Hun kom fra Knuthenlund Gods, hvor hun i 3½ år havde været ansat som gæste- og oplevelseschef. Hun har både uddannelse og erhvervserfaring som til fulde kvalificerer hende til de udfordringer, der venter hende på Hotel Saxkjøbing.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Anette Navne er uddannet inden for hotel-, og restaurationsbranchen, hun har haft sit eget firma med konsulentbistand i forretningsudvikling – og endelig har hun en solid bagage med hjemmefra. Hendes forældre havde Skovridergården i Nakskov. ”Her lærte min søster og jeg om kravene til det at være selvstændig. Løbende udfordringer, som vi fællesskab løste sammen med vores forældre. Det var her jeg fik interessen og lysten til selv at blive iværksætter og selvstændig. Jeg har erfaringer med både at være ansat og være selvstændig, og jeg har lært af begge dele”, fortæller Anette Navne, og tilføjer: ”De værdier, som Susanne Hovmand-Simonsen stod for på Knuthenlund, har jeg lært meget af. Dem har jeg taget med her til Hotel Saxkjøbing”,

 
Et sted for ro og liv
Anette Navne synes, at hun og Claus Meyer udgør et godt makkerpar. ”Vi er et godt match, mener jeg. De værdier, som jeg bringer med mig stemmer fint overens med det, som Claus står for. Det har også stor betydning, at jeg er lokal. Jeg har et indgående kendskab til landsdelen, jeg ved, hvordan tingene hænger sammen og spiller sammen. Og så lægger jeg stor vægt på værtskab, det har jeg med fra mine forældre på Skovridergården”.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Anette Navne udtrykker begejstring for Hotel Saxkjøbing. Hun synes stedet har en ægthed og autenticitet, som man bør respektere værne om. ”Det skylder man stedet. Det er et gammelt hotel, som Claus Meyer ønsker at føre tilbage til det, som det oprindeligt var. Stedet har en fortælling, der bygger på en lang historie og en identitet, som vi skal passe på. Vi skal holde fast i historien, det er bl.a. det, stedet skal sælges på”, fortæller Anette Navne, der understreger, at stedet skal signalere åbenhed og tilgængelighed – der skal ligesom være plads til alle.


Det skal være et hyggeligt sted at overnatte, businessfolk skal kunne mødes i hyggelige og intime møderum – men Hotel Saxkjøbing skal også være et sted, hvor folk spontant får lyst til at komme ind fra gaden, og det gælder både turister og lokalbefolkningen. ”Vi vil åbne mere op ud mod torvet. Stedet skal være som det engang var – hvor lokalbefolkning og turister dumper ind til en kop kaffe og et stort kagebord. Vi vil genoplive stedets traditioner. Vi ønsker også at skabe en atmosfære, hvor gæsterne ikke holder sig for sig selv, men får lyst til at blande sig med hinanden”.

Hotel Saxkjøbings traditioner skal genoplives – men der er også nyt på vej. Til sommer bliver der musik i gårdhaven med unge talenter fra den lokale musikskole, skuespiller Christian Steffensen vil synge for i fællessang, og Sakskøbing Revyen vil igen kunne opleves i den nyrestaurerede teatersal. ”Hotel Saxkjøbing skal være for alle. Det skal være et sted for fred og ro – og masser af liv”, lover Anette Navne. Man efterlades ikke i tvivl om, at hendes ambition om godt værtskab er alvorligt ment.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top