Irsk folkemusik med skotsk tilsætning og whisky åbner sæsonen

Pressemeddelelse

– på Burns Night i Dagligstuen i Maglebrænde torsdag den 25. januar 2018

Årets populære Dagligstuekoncerter i Den gamle Skole i Maglebrænde nær Stubbekøbing indledes med en irsk-skotsk aften, hvor der både skal synges, spilles og danses.

Det er anden gang, den folkekære Trio Tradish lægger for med musikken og dansen i lokalerne i Maglebrænde. I 2015 besøgte trioen også Dagligstuen, og publikum har bedt om et genhør. De tre musikere, John Pilkington, Louise Ring Vangsgaard og Brian Woetmann har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk, der ikke normalt lytter til folkemusik.

Selv siger de om navnet Tradish: – Vi har valgt dette navn, fordi det er en kombination af to ting: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition og-ish fordi de er en del af den levende tradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler
Skotsk whisky og Burns sange

Når det skotske blandes ind denne aften, skyldes det, at koncerten holdes præcis på den skotske digter Robert Burns fødselsdag, en dag, der verden over markeres med fakkeltog og den traditionelle spise Haggis – og selvfølgelig masser af whisky. Den er også til stede i Maglebrænde: Der er ikke spisning og fakkeltog, som de andre år, men politikeren og whiskykenderen Freddy Blak kommer som vanligt med et udvalg af whisky (til salg) og en håndfuld nye, stuerene historier, ligesom de andre år, hvor hans anekdoter har vakt stor latter.

Dagligstuekoncerternes fejring af den skotske digter består i år af, at publikum sammen med Peter Abrahamsen synger en række af Burns’ mest kendte sange – heriblandt ”Should ol’ acquaintance be forgot” – og hæver glassene til en skål.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Aftenen rundes af af Tradish, der spiller på guitar, bouzouki, violin, bratsch, bodhrán og percussion, og to af dem, de to mænd i orkesteret, ”truer” med også at steppe.

NB: Der sælges ikke billetter ved døren. Man kan kun komme med, hvis man har tilmeldt sig via www.dagligstuekoncerter.dk

Whisky og andre drikkevarer købes på stedet.
Yderligere oplysninger:
Peter Abrahamsen tlf. 2143 0778

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top