IT-Update December 2017 – Nyhedsbreve

Nyhedsbreve. Markedsføringskanalen med mest salg

Kundespørgsmål: Anja Risør fra Bailine spørger: Hvad med nyhedsbreve? Hvad skal man tænke på? Hvilket program er godt at bruge? MailChimp eller andet? Hvor ofte skal man sende ud?

For 59% af b2b virksomheder er nyhedsbreve den mest effektive salgskanal. (Og med nyhedsbreve mener jeg e-mails som dine potentielle kunder har sagt ja tak til at få, fra dig.) Af samme grund bør dit spørgsmål heller ikke være om du skal bruge nyhedsbreve i din markedsføring, men hvordan. Derfor lander Anjas spørgsmål også lige ned i turbanen som en heldig rosin.

Hvilket program skal jeg bruge?
Start med den gratis version af MailChimp eller Campaign Monitor. Det handler ikke om at vælge det rigtige system, det handler om at komme i gang. På et tidspunkt vil du støde på nogle systembegrænsninger. Se om andre systemer tillader det du mangler. Eller om du bare skal i gang med den betalte version. Personligt bruger jeg MailChimp som har flere fantastiske plugins du kan bruge med dit WordPress site.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvordan får jeg folk til at tilmelde sig?
Gi’ dem en gave. De giver dig deres e-mail(!) F.eks.: • 7 tips til at løse eller undgå et problem dine potentielle kunder bakser med i deres hverdag • 9 tricks til at få det liv dine potentielle kunder drømmer om • En rabatkode • Deltagelse i en (månedlig) konkurrence.

Punkterne skal selvfølgelig have med din virksomhed, dit produkt eller din service at gøre. Om gaven skal udformes som et cheat sheet, en e-bog, en e-mail serie, en video eller en lydfil er op til dig. • Pak gaven lækkert ind = Lav en lækker landingsside, der fortæller hvorfor de skal tilmelde sig. • Vær stolt af den = Annoncer for din gave på Facebook og LinkedIn. • Gør tilmeldingen synlig = Lav en pop-up på din hjemmeside så alle ser den. Og ja pop-ups virker. Hvis man laver dem rigtigt.

Hvad skal jeg skrive om?
Du skal skrive om de udfordringer og problemer som dit produkt eller din service løser. Eller om det lykkelige og bedre liv dine potentielle kunder opnår når de investerer i dit produkt eller din service. Fortæl det som en historie. Fra en person til en anden. Brug hverdagsøjeblikke som du har oplevet og som din modtager kender til. Vigtigst af alt: Skriv som en person(!)

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hvor ofte skal jeg skrive?
Skriv så ofte, at du begynder at få frameldinger. Så ved du hvad dit loft er – Hvilket er meget højere end du tror(!) Nogle skriver med et fast interval. F.eks. én gang om ugen, andre skriver kun kampagner. En kampagne er kendetegnet ved at der en start og en slutdato. Det kan f.eks. være 13 e-mails i løbet af 3 uger for at sælge et bestemt produkt inden en bestemt dag. Uanset. Folk glemmer dig hvis du skriver for sjældent, hvilket oftere er problemet end virksomheder der skriver for tit.

1 ekstra tip – Til den seriøse nyhedsskribent
I langt de fleste nyhedsbrevssystemer kan du sætte AUTOMATISKE KAMPAGNER op. Automatiske kampagner udløses af en bestemt adfærd på hjemmesiden og består af en (række) e-mail(s) der sendes ud automatisk. F.eks. når du får en tilmelding, får læseren en automatisk velkomstserie på 5 e-mails. Når en kunde har foretaget et køb i din webshop får de en automatisk takke-mail. Når de køber en bestemt vare (lakridsrod f.eks.) får de en mail efter en måned der giver dem en lækker opskrift med lakridsrod. Mulighederne for at skabe naturlige touch points med dine kunder igennem nyhedsbreve er mange.

Vil du vide mere om hvordan du skriver nyhedsbreve så læs med på bloggen eller book et møde med Sarah.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top