IT Update marts 2018

Alle køb starter med et problem

Spørgsmålet er hvordan ender købet med din løsning?

Et køb er som en rejse
Din succes afhænger af om du formår at guide dine potentielle kunder igennem deres købsrejse. I denne artikel vil jeg gi’ dig et indblik i 3 af de faser dine potentielle kunder går igennem på deres købsrejse. Du får også tips til hvordan du kan møde dine kunder på deres købsrejse og guide dem til at købe løsningen på deres problem hos dig.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Købsrejsen – 3 faser vi skal igennem
Rejsen starter med at kunden bliver bevidst om at hun har et problem:
• ”Hvorfor kan jeg ikke sove om natten?”
• ”Hvordan får jeg flyttet mit indbo til det nye hus?”
• ”Hvordan taber jeg mig?”

Jeg kalder det for Den Problemorienterede fase. Her undersøger vi om andre har det samme problem og findes der overhovedet en løsning?
Når hun ved at hun ikke er den eneste der sover dårligt om natten, går jagten ind på at finde en løsning.

Jeg kalder det Den Løsningsorienterede fase:
• ”råd mod dårlig nattesøvn”,
• ”bedste tips mod dårlig nattesøvn”.

I denne fase handler det ofte om at danne sig en bred viden om emnet: Hvilke midler findes der og hvad bruger og anbefaler andre. Når der er styr på de forskellige løsningsmuligheder, falder valget ofte på én bestem variant. Det kunne være piller, meditation, sport, eller noget helt fjerde. Den Produktorienterede går efter at finde det rette produkt, inden for den variant hun har valgt. Hvilken meditation skal det f.eks. være. Skal hun lave det derhjemme eller på Fitness-centeret? Nu sammenlignes priser, fordele og ulemper og hvad siger andre.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hvilket budskab i hvilken fase?
De 3 faser; problem, løsning og produkt, beskriver 3 forskellige overvejelser ift. den endelige løsning. Du kan ikke begynde at annoncere for hurtig levering af sovepiller, når kunden er i problem-fasen. Og det giver heller ingen mening at tale om hvor vigtigt det er med en god nats søvn når den potentielle kunde er i produktfasen. I den første taler du til nogle overvejelser der først kommer senere i købsrejsen, og i den næste taler du til en overvejelse hun har for længst har styr på. Du skal sørge for at adressere de udfordringer og spørgsmål hun har i de forskellige faser i købsrejsen.
Se på dit produkt ud fra det problem det løser. Hvilke ubesvarede spørgsmål , hvilke overvejelser, alternativer og barrierer har kunden i de enkelte faser på købsrejsen. Hvilke spørgsmål stiller din potentielle kunde i den problem-, løsnings-, og produktorienterede fase?

Hvilken markedsføring til hvilken fase?
For de 3 faser gælder det at du kan arbejde med de samme markedsføringsteknikker. Det handler nemlig primært om at besvare spørgsmål. Og spørgsmål stiller vi på Google. Derfor er content marketing og blogging så vigtig for virksomheder.
Det gælder om at have indhold på dit site der besvarer de spørgsmål dine kunder har i alle faser af købsrejsen. Jo oftere i processen du får dem ind på sitet, jo større er chancen for at de køber af dig.

Vil du gerne ha’ (bedre) styr på dine kunders købsrejse og sikre dig at du er synlig når de efterspørger din løsning?
Kontakt mig (Sarah) på svt@onlinesolutiongroup.dk eller 4243 4753

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelenDel denne historie: vælg platform

Go to Top