Julekoncerter med Ensemble Storstrøm og fire lokale kor

PRESSEMEDDELELSE

I december måned bliver der rig lejlighed til at opleve Ensemble Storstrøm i samarbejde med fire kor i et sprudlende og spændende juleprogram. Ensemblet er gået sammen med Haslev Kirkes Kor, Kammerkoret Cantemus fra Næstved, Klosterkirkens Kor fra Nykøbing F. samt Maribo Domkirkes kor. I alt mere end 100 dygtige og velklingende korsangere.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Ensemble Storstrøm er til denne festlige lejlighed udvidet til et kammerorkester for at kunne matche det store kor. Koncerterne dirigeres af Jørgen Graven Nielsen. Han har et bredt virke fra mange forskellige sammenhænge bag sig, bl.a. som underviser i korledelse på kirkemusikskole og konservatorier, som komponist og arrangør. Jørgen Graven Nielsen er leder af Næstved Musikskole, og dirigent for det ene af de medvirkende kor, Cantemus Næstved.

Programmet rummer både kendte og mere ukendte værker, men alt sammen i et festligt og velklingende univers. Der lægges fra land med tre satser af den engelske komponist John Rutter, bl.a. hans kendte Shepherds Pipe Carol, og herefter følger musik af endnu en engelsk komponist, Benjamin Britten. Det drejer sig om tre satser fra hans dejlige Ceremony of Carols, bl.a. med indlagt harpesolo. Herefter følger to arrangementer af aftenens dirigent Jørgen Graven Nielsen, af to ikke så kendte julesalmer, nemlig De hellig tre konger så hjertens glad og Fra himlen kom en engel klar.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Herefter spiller orkestret Mozarts symfoni nr. 27, med en festlig og sprudlende første sats, en henrivende anden sats og en forrygende sidste sats. Koncerterne sluttes af med tre af de absolutte hits fra G.F. Händels Messias sluttende af med det kendte kor Halleluja. Indimellem bliver der også plads til en fælles salme akkompagneret af orkestret.

Projektet er et godt eksempel på samarbejde mellem kommunerne, og på Ensemble Storstrøms udadvendte arbejde. Korene glæder sig til at arbejde sammen og til at opleve det helt store brus fra mange stemmer og instrumenter.

Koncerterne finder sted:

  • Torsdag d. 12. december              kl. 20.00: Haslev Kirke
  • Lørdag d. 14. december               kl. 15.00: Sct. Peders Kirke, Næstved
  • Søndag d. 15. december:             kl. 15.00: Klosterkirken, Nykøbing F.
  1. 19.30: Maribo Domkirke

Der er fri entré til alle koncerter.

Læs mere på: www.ensemblet.dk  

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top