Julias Klumme august 2017

AT SÆTTE BARREN HØJT

Plop. Ind dumper årets program for Lys over Lolland og straks består den største udfordring i at bladre, da armene befinder sig et sted over hovedet af ren og skær begejstring over det ambitiøse program, der lægges for dagen. Det er direkte brændstof til den kreative, eksperimenterende, forundrende hjernehalvdel. I bedste festivalstil er krydserne allerede sat i programmet. Hvor meget kunstnerisk kvalitet kan man nå at fordøje på 10 dage? Ved det ikke, men jeg standser først, når jeg er stopmæt.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

En ting er, at være imponeret over programmet. En anden ting, der er lige så beundringsværdigt er projektet bag. Én er, at sætte et sådan arrangement op i hjertet af København, Politiken-segmentets hjerte, men at insistere på, at arrangementet skal finde sted i Sakskøbing? Intet ondt om Sakskøbing, men det er næppe danskernes foretrukne spot for kulturelle oplevelser (dette er absolut en påstand, har ikke undersøgt dette til bunds). Det vidner om et ambitionsniveau, der sparker bagdel. Jeg er solgt allerede der. Elsker folk med ambitioner. Selvfølgelig står det klart, at min beundring delvis skyldes min egen københavnerindfedtede fordom om ”findes der virkelig et stort nok kundesegment til den slags, når det bliver afholdt hvor det gør?” Shame on me. Tillykke med i 15 år, at have skabt unikke oplevelser. Hvad kan jeg sige? Sæt Steen Jørgensen og Claus Hempler på en hvilken som helst af Lars Tyndskids marker, og jeg vil være der.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Årets tema ’Sprækker i lyset’ er jo altid interessant. Lyset, det gemte, og det, der bryder igennem. Når man går på opdagelse, afdækkes nye ting. Som en hyldest til det visuelle og undersøgende, er jeg selv gået på opdagelse…

Så bliver udfordringen at komme til og fra festivitasen – er der indsat ekstra festivalbusser? Det håber jeg…

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top