JUMP-projekt – International succeshistorie på MultiCenter Syd

MultiCenter Syd på Eggertsvej 2 i Nykøbing er med i et grænseoverskridende samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

JUMP står for Jobs gennem Udveksling, Mobilitet og Praksis. Projektet går ud på at sende eleverne gradvist ud på fremmed grund, mens akademiske evalueringer sideløbende samler viden om, hvad der virker. Målet er at klæde unge på til bedre at kunne navigere og begå sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. ”Når man først en gang har turdet kaste sig ud på dybt vand, bliver det lidt lettere næste gang”. At befinde sig i uvante situationer kan være ubehageligt. Men at udfordre sig selv og springe over sin egen skygge, betyder ofte, at man fremadrettet får nemmere ved at overvinde sig selv, at man vokser som person, og bliver mere initiativrig, modig og succesfuld.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Elevudtalelse: At møde det ukendte
Jeg hedder Stephanie, og jeg har deltaget i 3 elevudvekslinger i min tid på MultiCenter Syd. Det har bl.a. givet mig mulighed for at træne mine sociale kompetencer på et fremmed sprog, idet arbejdssproget er engelsk.

Det har samtidig været en god træning i at være væk hjemmefra i en uge ad gangen, samt at kunne bo sammen med andre unge. I vores ophold i en ”Camp” har det især været spændende at skulle være i de forskellige workshops, hvor vi arbejdede på tværs af de to danske og to tyske skoler. Det er en god måde at knytte nye venskaber på.

MÅL
• Forbedring af den faglige og sociale integration af svage, dårligt kvalificerede unge i undervisning, uddannelse og beskæftigelse, så disse kan starte på en læreplads eller på et job med det samme.
• Forbedring af samarbejdet mellem ungdomsinstitutioner (produktionsskoler), medarbejdere, deltagere, universiteter, virksomheder og arbejdsmarkedets parter i Tyskland og Danmark.
• Forbedring af mobiliteten, interkulturel kompetenceudvikling og fremme den erhvervsmæssige forståelse.
• Gennemførelse af grænseoverskridende besøg, udveksling og praktikophold for unge.
• Udvikling af modeller, som kan matche unge og virksomheder.
• Videns udveksling af den opnåede handlings- og erfaringsviden fra vellykkede integrationsprocesser i studie, uddannelse og videreuddannelse af pædagogiske fagkræfter for interkulturel, faglig og social integration.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Partnervirksomheder tænker internationalt i grænseoverskridende uddannelse.
Som partnervirksomhed får virksomheder mulighed for at have en tysk ung i praktik i op til to måneder. Det er godt for den unge og for virksomheden.

Partnervirksomheder for JUMP er: Staysail, MFA Midtfalsters Autolakereri A/S, Raaco A/S

Kontakt Arne Kjærsgaard som er projektpartner hos MultiCenter Syd på Tlf.: 5484 1619 / 2154 6349 eller arne@multicentersyd.dk

FAKTABOKS
• JUMP er et tysk-dansk projekt med fire uddannelsesinstitutioner og 2 universiteter på begge sider af grænsen.
• JUMP har til formål at skabe udvikling gennem aktiviteter inden for grænseoverskridende uddannelse og støtte regionens arbejdsmarked med vores målgruppe – med specifikke uddannelsesprogrammer og overførsel af viden for fremtiden.
• JUMP er finansieret af INTERREG DEUTSCHLAND-DANMARK med midler fra den europæiske fond for regional udvikling.

Læs mere på WWW.INTERREG5A.EU og www.jump-projekt.eu

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top