Kend forskellene på AdWords og SEO

Og få mest muligt ud af dit marketingbudget

Klikker folk overhovedet på AdWords?

Hver dag foretages der 3,5 milliarder søgninger på Google (world wide), og 64,6% af disse søgninger får et AdWords-klik, når søgeren er i købs-mode.

I gennemsnit får de 3 øverste AdWords annoncer 41,1% af klikkene (og Shopping får 19,6%).

Kan du se hvor jeg vil hen?

Jeg hører ofte folk sige noget á la ”Jamen er AdWords ikke dødt” eller ”Jeg klikker aldrig på AdWords”.

Men det er der rigtig mange andre der gør, må jeg så bare sige.

AdWords er for mange virksomheder en helt essentiel kilde til at skabe trafik og salg.

Faktisk er 89% af den trafik der kommer fra AdWords, nye besøgende som du aldrig ville have nået hvis du kun arbejdede med SEO.

Hvis du derimod er synlig både med AdWords og SEO øger du chancen for at folk klikker på en af dine links, da du optager mere af resultat-siden på Google.

Folk er vant til at Google serverer relevante links for dem, så hvis du er relevant på op til flere af pladserne øger det søgernes tillid til at du er den rette.

Derfor handler det sjældent om, om AdWords er bedre end SEO eller omvendt. Det handler om at du skal være så synlig som muligt på relevante søgninger.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Hvordan deles dit budskab?

Lad mig sige det med det samme: AdWords er for kontrol-freaks og SEO er for lykkeridderne. Sagt med et glimt i øjet, selvfølgelig.

Med AdWords kan du styre hvilke søgeord du vil være synlig på, hvem der skal kunne se dine annoncer og hvornår. Du har også 100% kontrol over hvad der står i dine annoncetekster.

Med SEO kan du optimere din hjemmeside og håbe på at du (overhovedet) bliver vist og at det er overfor de rette. Du kan også skrive det link du vil have vist på Google, og håbe på at Google vælger dette og ikke en anden tilfældig tekst fra din side som de mener er mere korrekt.

AdWords giver dig 100% kontrol, hvor SEO giver dig potentialet men ikke kontrollen.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hvad er levetiden på AdWords og SEO?

Forestil dig at du har et tilbud der starter d. 1. november og slutter d. 9.

Op til d. 1. vil du gerne reklamere for tilbuddets start-dato og fra d. 1. til d. 9. vil du gerne reklamere for at tilbuddet er i gang.

Med AdWords kan du gøre annoncer, søgeord og det hele klar. Du kan endda i god tid sætte systemet op så det automatisk starter og slutter de relevante kampagner når det passer.

Med SEO er det simpelthen ikke muligt at arbejde med kampagner og tilbudsperioder på samme måde da der ikke er noget der hedder start- eller slutdato på SEO.

Med AdWords bestemmer du altså 100% hvor lang en levetid der skal være på et bestemt (annonce) budskab. Det kan du ikke med SEO.

Andre forskelle, fordele og ulemper

AdWords og SEO adskiller sig på mange flere områder. Lær dem alle at kende på min blog og få svaret på hvilken af de to discipliner du skal kaste dig over først: AdWords eller SEO?

Go’ markedsføring

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top