Klar til sommerferien?

Kender du at troppe op i en butik – for at finde ud af at der er lukket?

Det er m@g irriterende. I værste konsekvens kan det få kunderne til at miste tilliden til dig – Hvis du ikke har styr på dine åbningstider, hvilke andre ting har du så heller ikke styr på? Derfor skal du sørge for at opdatere dine åbningstider alle de steder hvor dine kunder finder dig. For de fleste er det faktisk en del steder.

Brug ferieinformationen til noget
I stedet for bare at skrive ’vi ses om 3 uger’ er ferieinformationerne en oplagt mulighed for at skille sig ud fra dine konkurrenter og binde dine kunder tættere til dig.

De fleste skriver nemlig ’vi ses om 3 uger’. I stedet skal du vise lidt kant og dermed skabe et tydeligere brand.

  • Lav en joke ud af at du går på ferie – ”Nu venter 3 ugers marinade af lige dele rosé og solcreme”, krydret med et billede der får os til at grine.
  • Eller få dem til at tilmelde sig dit nyhedsbrev som du har sat op med en e-mailserie der fodrer dem med noget relevant i de næste 3 uger.

Det handler om at gøre en forventelig – ”vi ses om 3 uger”-information til en husk-bar oplevelse.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Her er de steder du skal huske at opdatere:
Nyhedsbrev

Det første du skal gøre er at skrive til alle på dit nyhedsbrev (i god tid) og fortælle dem at du holder ferie. Der kan være flere der gerne vil købe noget inden du går på ferie.

Facebook + andre sociale medier:
Hvis du er tilstede på Facebook skal du opdatere dine åbningstider under ”om”/”about”.
Du kan med fordel også lave et opslag – som du fastgør øverst på siden – med din ferielukning. Gør opslaget sjovt/husk-bart.
Du kan også vælge at planlægge opslag de næste 3 uger, så der stadig er aktivitet.

Google:
Når man søger på en virksomhed på Google kommer der en infoboks op i højre side. Har du ikke allerede taget ejerskab på din virksomhed på Google bør du gøre det med det samme. Dette giver dig mulighed for bl.a. at styre hvilke åbningstider Google viser for dig.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Hjemmesiden:
Uanset om du har åbningstider stående på din hjemmeside bør du informere om at du er gået på ferie. Som det mindste på din kontakt-side/dine kontaktformularer. Ellers risikerer du at komme hjem til 3 uger gamle mails hvor kunden ingen anelse har om hvorfor du ikke svarer.

Mail:
Hvilke leder os direkte over til din indbakke. Her skal du sørge for at sætte en autoresponder op der fortæller folk hvornår de kan forvente svar fra dig. Benyt lejligheden til at gøre det sjovt og få dem til at tilmelde sig dit nyhedsbrev.

Når ferien er slut
Når du er tilbage fra ferien gælder det om så hurtigt som muligt at få gang i de potentielle kunder der har besøgt din hjemmeside imens du var væk.

  • Sæt en remarketing kampagne op der indfanger dem der har besøgt din hjemmeside de sidste 3 uger og mind dem om at du er tilbage fra ferien.
  • Send et nyhedsbrev til din liste når du er tilbage. Giv dem et godt tilbud eller fortæl noget spændende du lærte imens du var væk.
  • Og sidst, men ikke mindst, opdatér alle ovenstående poster igen med de normale åbningstider.
  1. Dette er ikke noget du skal gøre ½t inden du tager flyveren til Thailand! Det tager meget længere tid end du tror.

Go’ sommerferie,

Sarah

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen
Del denne historie: vælg platform

Go to Top