Kringelborg Gentlemen´s Club juli 2017


Læsere af Erhverv og Kultur vil være bekendt med Kringelborg Gentlemen´s Club. Både klubbens tilholdssted, det statelige Kringelborg på Kringelborg Allé og engagementet i det lokale erhvervsliv har være beskrevet i avisens spalter. Ligeledes har man kunnet læse om klubbens støtte til unge iværksættere fra området, som indbefatter sparring og vejledning samt fundraising til en økonomisk håndsrækning til håbefulde startups. Vi vil også i fremtiden berette om klubbens spændende og gavnlige aktiviteter – men der er et meget vigtigt element, der ikke tidligere er blevet omtalt: Medlemmerne.

Alle medlemmerne i Kringelborgklubben er dybt engagerede mennesker, som er dygtige inden for deres respektive områder og som deler en stort begejstring for lokalområdet, samt nærer et brændende ønske om at bidrage til vækst og udvikling her på egnen. Da vi hos Erhverv og Kultur altid har plads på vore sider til spændende profiler med drive og hjerter der banker for en god sag, vil vi bringe en række portrætter af gentlemen fra Kringelborg, som både vil fortælle om sig selv, deres virke og om deres forhold til Kringelborg Gentlemen´s Club.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Mr. Showbizz – PH Jakobsen

I dette nummer af Erhverv & Kultur bringer vi et nyt Kringelborg Gentlemen´s Club-medlemsportræt. Alle klubbens medlemmer bidrager med masser af ressourcer, viden og godt selskab. Alligevel er det ingen overdrivelse at sige, at PH på en helt særlig og meget konkret vis bidrager til at højne den festlige stemning. Gennem sin virksomhed, Showbizz Danmark gør PH sit til at vi på Kringelborg kan afholde nogle mageløse arrangementer – lige fra spændende shows til luksuriøse sejlture. Disse arrangementer er en af hjørnestenene i klubbens fundraising-aktiviteter til fordel for erhvervslivet og startup-kulturen omkring Guldborgsund. Dermed er PH´s medlemskab ikke bare et aktiv for Kringelborg Gentlemen´s Club, men for hele lokalområdet.

Det er altid interessant at iagttage dygtigt folk gøre det, de er bedst til. PH Jakobsen, ejer af Showbizz Danmark er god til sit job, og der er gang i forretningen – så selv når der er godt smørrebrød på bordet, kaffe i kopperne og gang i snakken, er der et øje på telefonen. Ikke sjældent forlader han selskabet et øjeblik og kommer ind et par minutter senere med nok en ordre i bogen – eller nedskrevet på en serviet. The show must go on.

Og det har det gjort i lang, lang tid. I det herrens år 1956 kunne den populære musiker og kapelmester Poul Birkum efterhånden ikke følge med efterspørgslen mere. Der var langt flere anmodninger end han og hans orkester kunne nå at efterkomme. Han øjnede derfor en spændende forretningsmulighed – nemlig at sende andre musikere ud, hvor han ikke selv kunne nå at komme. Poul blev den første impresario i provinsen på det tidspunkt, og hans virksomhed Poul Birkums Orkesterbureau blev en succes. I halvfjerdserne skete et generationsskifte, da Carl Christensen først blev kompagnon og senere overtog firmaet, der nu kom til at hedde DEPA, Danish Entertaining & Production Agency ApS. Man udvidede og kom også til at dominere inden for banko/bingovirksomhed, ligesom DEPA lancerede landets første skrabelodder. PH var en ung mand, da han fik et opkald fra Carl Christensen, der ville have ham ind i firmaet. Tilbuddet lød spændende og PH forlod jobbet som booker i Jylland for at indtræde i DEPA i 1991. I 1996 var organisationen klar til endnu en skiftedag. Bingoforretningen blev solgt fra, mens PH overtog booking- og udlejningsvirksomheden. Kort efter fik firmaet det navn, det kendes under i dag: Showbizz Danmark.

Showbizz Danmark er, som PH siger, bookingbranchens svar på Bilka: der er masser af varer på hylderne og alle kan finde noget, de kan bruge. Er der ikke det man leder efter, eller er det, man leder efter lidt dyrere end man troede, kan de dygtige medarbejdere hjælpe én med at finde et godt alternativ. Om du er ude efter hoppeborge, skuespillerne fra Nissebanden, et foredrag eller en musikoplevelse, så er Showbizz Danmark er leveringsdygtig. På hjemmesiden er der mange navne, men de er arrangeret efter genrer som pop, sing along, 50-musik osv. Går man så ind under en kategori, møder man alt lige fra Shaka Loveless til Tamra Rosanes eller DJ Grønvold fra Vordingborg. På foredragslisten finder man navne som Claus Meyer, Mek Pek og Lotte Heise – for nu blot at nævne et par stykker.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

”Vi har et meget bredt udvalg, masser af gode ting, men vi har ikke kransekagefigurerne fra musikverdenen – vi har ikke Rasmus Seebach for eksempel. Hvis en kunde spørger, kan vi godt arrangere det, men det er ikke vores forretningsområde. Vi står heller ikke for koncerter og festivaler.  Det er typisk sådan, at en kunde henvender sig, de har måske en firmafest eller en konference og skal bruge en foredragsholder eller et band til festen bagefter. Ud fra deres ønsker og budget finder vi nogle gode bud. Så formidler vi kontakten til kunstneren og dennes management. Vi hjælper rigtig mange foreninger, handelsstandsforeninger, virksomheder, skoler, kirker, butikscentre, arbejdsgiverforeninger osv. med at finde den rigtige underholdning til deres arrangementer. Vi kan godt have tredive arrangementer om dagen.”

Der er ingen tvivl om, at PH er forretningsmand og ikke en smart rock n roll-manager med solbriller og smart attitude. Han fortæller om sin organisation, som har hovedsæde i Vordingborg, ti ansatte og kontorer på Fyn og i Jylland. Jeg hører om forretningsmodellen og om et kommende tiltag der skal gøre det muligt for kunder at finde foredragsholdere som ikke er kendte, men som har en særlig nicheviden, man er på udkig efter. Jeg tænker, at mange nok gerne vil høre lidt om oplevelserne, han har haft i branchen, så jeg spørger ind til den mere personlige side af sagen – hvad gør det sjovt at arbejde i showbusiness?

”Jamen der er mange ting ved det her, der er spændende og gør det til en herlig levevej. Mit arbejde består jo blandt andet af at se Cirkusrevyen, høre musik og få kulturelle oplevelser, som andre mennesker betaler mange penge for. Det er da en type af opgaver, jeg sætter stor pris på – mange vil sikkert ikke have noget imod, at det hørte til deres jobbeskrivelse.”

Det lyder helt klart som gode forhold, men jeg kunne nu godt tænke mig at høre lidt saftigt insider-stof fra showbusiness´ skyggeside; noget af den sladder, der sælger aviser. Men da jeg lægger kortene på bordet og direkte spørger efter en god anekdote fyldt med cigaretter og whisky og nøgne piger, kommer der bare et smil, ikke mere. Det kan godt være, at der sker ting og sager når musikken spiller, men det må vi læse om i Se og Hør. PH er professionel til fingerspidserne.

For mere information og kontakt, se Showbizz Danmarks hjemmeside: www.showbizz.dk 

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top