Kringelborg Gentlemen´s Club maj 2017

Tekst & foto:
Tekst & foto:
Man kan ikke have en Gentlemen´s Club uden gentlemen.

Læsere af Erhverv og Kultur vil være bekendt med Kringelborg Gentlemen´s Club. Både klubbens tilholdssted, det statelige Kringelborg på Kringelborg Allé og engagementet i det lokale erhvervsliv har være beskrevet i avisens spalter. Ligeledes har man kunnet læse om klubbens støtte til unge iværksættere fra området, som indbefatter sparring og vejledning samt fundraising til en økonomisk håndsrækning til håbefulde startups. Vi vil også i fremtiden berette om klubbens spændende og gavnlige aktiviteter – men der er et meget vigtigt element, der ikke tidligere er blevet omtalt: Medlemmerne.

Alle medlemmerne i Kringelborgklubben er dybt engagerede mennesker, som er dygtige inden for deres respektive områder og som deler en stort begejstring for lokalområdet, samt nærer et brændende ønske om at bidrage til vækst og udvikling her på egnen. Da vi hos Erhverv og Kultur altid har plads på vore sider til spændende profiler med drive og hjerter der banker for en god sag, vil vi bringe en række portrætter af gentlemen fra Kringelborg, som både vil fortælle om sig selv, deres virke og om deres forhold til Kringelborg Gentlemen´s Club.

Læs også: Historisk få tomme lagerlokaler

Kringelborg profil: Jesper Skytte

Jesper Skytte er fyrre år og bor i Nykøbing med sin familie. I 2011 grundlagde han coachingvirksomheden Oceaim, der tilbyder stresscoaching og har såvel kommunens Jobcenter som private virksomheder i kundeporteføljen. Det går godt for Oceaim, hvis hovedsæde ligger på Havnepladsen i Nykøbing. Man har kunnet åbne filialer i en række andre byer rundt om i landet. Når man møder Jesper falder det ikke svært at tro, at han vil kunne coache folk gennem indre uro og kaos. Han udstråler ro og nærvær – og med en fortid som elitesportsmand og soldat, har han også stor personlig erfaring med at håndtere et stort pres og med at identificere, samt anvende menneskelige ressourcer på den bedst mulige måde. Men indre ro betyder ikke, at man ikke kan få lyst til at skabe ”gang i den” og få båden til at gynge lidt. Hvis man som fyrreårig har opnået stor succes med sin virksomhed, vil det for mange nok være logisk at læne sig lidt tilbage i direktørstolen, holde kursen og sejle roligt ud mod horisonten og pensionen et par årtier senere. Jesper har derimod valgt at overlade roret til andre og hoppe ud på dybt vand igen som iværksætter. For nylig har Jesper, igen sammen med makkeren Brian, således et nyt startup: Ledelse & Coaching.

Ledelse & Coaching fokuserer på det, Jesper kalder hverdagsledelse – hvordan ledelse i det daglige fungerer, og hvad det betyder når hverdagsledelsen ikke fungerer. Hvad er god ledelse og hvad betyder det for en virksomhed? En virksomhed med god ledelse kan bedre fastholde gode medarbejdere og disse medarbejdere vil trives og være i stand til at levere bedre kundeservice, samt skabe gode resultater for virksomheden.

Læs også: Europas bedste luksushotel 2018!

Der vil være en række forskellige måder at arbejde med dette på. Vi snakker med folk om personligt lederskab – hvordan er det ”at lykkes med mig”? Jesper har skrevet en bog, Hverdagsmester, som danner udgangspunkt for arbejdet med at få den enkelte leder/medarbejder til at lykkes med liv og arbejde. Der vil være et individuelt trænings- og coachingforløb for ledere, der sigter til at lederen finder sin ledelsesform – dette kan også udvides til at omfatte en ledergruppe i en virksomhed, hvor man ønsker at arbejde med den samlede ledelseskultur og hvordan man udøver ledelse i forhold til en medarbejdergruppe. Endvidere oprettes et ledernetværk, hvor man sparrer med hinanden og tager dilemmaer op – her er metoden en række faciliterede møder, hvor man kan bruge hinanden, både til at spejle sig i andre og til at få et andet perspektiv på sin situation. Det gør, at man kan få et mere objektivt kig på en konkret situation, man skal løse. Der vil sidde mange kompetente mennesker, der vil få stor gavn af at lære af hinanden. Disse netværksgrupper skal være lokalt forankrede og bestå af folk fra forskellige brancher.

Jesper er med i Kringelborg Gentlemen´s Club, først og fremmest fordi han synes at konceptet er rigtig godt og spændende. Han er imponeret over, hvad det er lykkedes Lance Brædder at stable på benene. Det er et uformelt forum, der til dels er socialt men først og fremmest professionelt – man kan både nyde en frokost og en snak om løst og fast, og man kan snakke forretning. Uanset hvad man har på hjerte, er det kendetegnende, at der er højt til loftet. Det er også en forventning til sådan et netværk, at man kan knytte kontakter og både få hjælp til konkrete problemstillinger og til at få udvidet kundekredsen. Desuden synes han, at det helt grundlæggende fantastisk, når nogen tager den slags initiativer og skaber noget som det her – det skal man støtte op om.

Læs også: Femern A/S igangsætter større anlægsarbejder på Femern-tunnelen

Del denne historie: vælg platform

Go to Top